Pz Kpfw III ausf L Revell 1/72

Previous topic - Next topic

Zlikovac

Dobro poznata maketa, korektna, sve je odavno receno.
Odradio sam Tamiyom namerno ublazenu CM, iskreno,
smetaju mi one varijante sa prelivima u plavicasto.
U nastavku radova sam se bazirao na svetlo siv wash, a ne
smeđi kako je uobičajeno i prilično dobio ok rezultat.
Nakon toga dosta dry brusha svetlo sivom, skoro belom.
Detalji bojeni Vallejom, i na kraju vrlo malo pigmenata.
OK, moze i bolje ali cini mi se da nisu losi rezultati?

Messerschmitt

Можда превише светао dry brush по мом укусу али и овако ок изгледа. Свака част, лепо изгледа и лепо си га сложио!  :super

Sijamski_Mrmot

Quote from: Messerschmitt on 11-05-2011, 02:02:43
Можда превише светао dry brush по мом укусу али и овако ок изгледа. Свака част, лепо изгледа и лепо си га сложио!  :super

Ja mislim da mu drybrush nije previse svetao vec ga je uradio malo predebelo tj prenaglaseno za malu skalu, Dobro uradjeno sve ostalo. Sledeci put samo malo suptilniji drybrush i bice super!

Mirko

Zlikovac

Hvala ljudi na komentarima. Samo da ne mislite u stvari na CM, jer drybrush nije bio ni debeo niti je mogao toliko da posvetli?

ubermagog

Meni se dopada!

(nedostaje mu možda neka podloga/scena zbog kontrasta, zato su neki detalji naglašeniji)

drazen

Extra urađeno :mjetal. Color modulation, po meni, odlično uspio, uzimajući u obzir veličinu makete.
Svaka čast.

Aki

Јако лепо урађено, модулација у 72ци уопште није лака, али је теби сасвим коректно испало.

Zlikovac

Hvala svima na komentarima. Subo definitivno si u pravu za belu podlogu, a jos sam se pravio pametan da ne stavim onu klasicnu plavo sivu  :headbang.
Definitivno nije toliko svetao kao sto izgleda na slikama, ali to je stara prica...

Sandman

Da, svetla podloga zapravo samo stvara pogreshan utisak o farbanju, jer je kamuflaza tamna.

Meni se u poslednje vreme dosta dobro pokazala crna podloga za fotografisanje maketa - dovoljno je neutralna boja a i tamna, tako da ne dolazi do "varanja" white balance-a na aparatu.

Senchenje povrshina mi se svidja kako je odradjeno, a drajbrash i nije tako jak - to shto se vidi po ivicama svetlija boja je zapravo guljenje? Deluje kao da je chipping "crtan" chetkicom? Meni deluje dosta efektno.

Jesi li sve alatke (drshke, preciznije recheno) farbao samo Vallejo akrilima, ili si koristio i uljane slikarske boje? Rekao bih da je dosta lepo simulirana tekstura drveta na drshkama alatki, a to se moze postici i razmrljavanjem tachkica slikarskih uljanih boja (Raw Umbra recimo).

Sve u svemu, dobar rad! ;)

Zlikovac

Definitivno si u pravo za drvene povrsine. Jeste, sve detalje sam farbao Vallejom, inace ga dosta koristim u zadnje vreme.  E sad za slikarske uljane mi je nekako bila previse mala povrsina pride sto je najveci deo alata izliven na maketi. A onda jos jedan razlog je to sto sam isprobavao Liquitex slow dri blending gel ili ti retarder. Toplo ga preporucijem svima a evo i zasto: lici na kremu za ruke, kao Nivea, par kapi valleja i jedna "kap" retardera i boja je bila "radna" punih 6.5 sati! A inace bez njega tesko da je moguce da prebaci 15-20 minuta. Toplo preporucujem svima koji koriste akrile cetkicom (ili kistom kako ko voli). Mislim da nije za AB namenjen proizvod.
Chipping je crtan cackalicom i njime sam najmanje zadovoljan, inace mi je to hronican problem. Primi se seljak, pa ne zna da stane  :deadhorse
Za crnu podlogu sam kupio fazon od tebe i vrlo sam ti zahvalan na ideji.
Jos jednom, hvala svima na komentarima  :super

Sandman

Quote from: Zlikovac on 11-05-2011, 21:06:17
Chipping je crtan cackalicom i njime sam najmanje zadovoljan, inace mi je to hronican problem.

Probaj sledeci put sa jako tankom chetkicom - chetkica sa kratkom dlakom i shto vishe nula u oznaci (tj. shto tanja chetkica) je odlichna za crtanje chippinga - to sam sada na Crusaderu isprobavao i rekao bih da je preciznije nego shto bi se uspelo sa chachkalicom.