Sherman M4A3 76mm,Italeri 1/35

Previous topic - Next topic

Momcha

Jos jedan od zadnje zavrsenih radova.Radio sam ga paralelno sa Archerom.Pravljen je
u okviru GB kampanje na OMF-u.Italeri maketa,sa promenjenim AFV gusenicama,jer su one iz
kutije katastrofalne.Dodatna oprema na tenku je  Legend production.Figure su od razlicitih proizvodjaca.
Farbano je Tamiya i Vallejo bojama.Korisceni su AK washevi i Agama pigmenti.Zgrada je pravljena od stirodura.
Evo fotki.

Momcha

flanker

Daska na poslednjem spratu ruševine ne stoji baš kako treba i cela diorama je potpuni promašaj...  :god
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

gasha

Bravo Momcho, extra je. Ako hoces malo naprasnjavi opremu i balvane pozadi, cirade malo izbledi na nekim mestima i naprasnjavi preko. Tako ce se uklopiti sa izgledom ostatka tenka.
Svaka cast za scenu vrlo realno deluje.  :god

milanco

E druze svak ti cast kada covek vidi tvoje radove ostane ez teksta :super :super :god

BRAVO!!!
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

rodeo

Sve pohvale! Predlazem da natpis "LIBERATION" sa zvezdama bude bele boje.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

tenk

svaka cast! :super poslusaj gasu za cerade i opremu,malo strci od ostatka tenka,sve ostalo je :god
www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

milance

Sherman mi se veoma dopada a zgradu tj. ovu rusevinu si pojeo.

Profa

Jako lep rad, Momčo, samo se slažem sa momcima oko prtljaga, kao da je upravo zakačen...
Ima još jedna primedba - položaj vozača mi ne odgovara za vožnju, sem ako nisu stali da pitaju prolaznika za pravac...
Bogu fala što sam Lala! :)

Fenomenalno!
Ali svakako fali prašine!

Momcha

Hvala drugari,poslusacu vase savete  :)

tripko

Meni jedino smetaju te cigle koje su razbacane po putu i njihova boja mi bode oci.
Pocisti to malo, zgrada mi jako cudna kako u odnosu da se srusio ceo prednji zid
a malo shuta ima, a pogotovu taj srednji zid mi je nelogican.
Gde su prozori i vrata? Zadnji deo objekta si bas zapustio, koliko si se potrudio za
prednji deo toliko si zadnji zapostavio. Dobro si odradio zid sa ciglama ali koliko vidim
ima sumljivih dimenzija cigli pogotovu u gornoj zoni tog srednjeg zida.
I u prizimlju na plocicama nemas ni truknu shuta sem stola.

gasha

@tripko sve sto si rekao stoji ali zamisli sada da sve cigle od zida stavi napred, ne bi se videla rusevina do 1 sprata. Mislim da to niko realno ne prikazuje, jednostavno suvise je. Ovako racunamo da je ulica vec rasciscena za prolazak vozila i da se deo suta ne vidi posto je izvan diorame. Sto se samih cigli tice iskreno nista mi ne bode oci na prvi pogled. Doduse imas vise iskustva te sigurno pre primetis takve detalje.

@ momcha, Ako imas koju sliku diorame u radu postuj molim te. Kako si radio cigle, gips, stiropor ili kupljene?

pekar

Sve je ok samo jedna zamerka:

Iza zadnje desne gusenice ima razbacanih cigli na putanji gde je prošao tenk a cigla ostala ista. Ili je pomeri u stranu ili je malko stučkaj. Ipak je prešao tenk preko nje tj.cigle.
IL-76

medico

Momcho, tenk izgleda odlicno !
Medjutim ovi komentari tripka i pekara apsolutno stoje !
Nemaprozora , ubaci bar shtokove !
Zgrada izgleda kao da je pravljena tako sto su slagane cigle jedna na drugu !? na ulici i trotoaru nigde maltera i peska....treba podosta shuta da nabacash  ... takodje svaka cigla treba da ima malo maltera na sebi izmeni boje ili zaprasnjevi kao sto si uradio i na samoj zgradi docaraj efekat maltera na ostatku cigala , bilo bi dobro da se i koja cigla prilikom rusenja slomila  ;) . Izgledalo bi prilico efektno i sasvim realno da u deo ruisevine ubacis i koji komad zgrade tj. deo od par spojenih cigala .

Momcha

Hvala jos jednom svima na konstruktivnim komentarima.Neke stvari cu doraditi.

@Tripko:svaku ciglu nisam merio mikro-milimetar,tako da je moguce da ima mozda neke razlike.

Dodacu jos malo suta po spratovima,kao i smrvljene cigle iza tenka ali necu zatrpavati "srusenim delovima" vise dioramu,
jer onda nece liciti ninasta    ;)

Momcha