DAK Kubel

Previous topic - Next topic

drazen

DAK Kubelvagen, proizvođač Tamiya, mjerilo 1/16.
Postolje sam oblikovao smesom cementa i peska koja mi se našla pri ruci, zatim prefarbao sv. smeđom nijansom. Potom sam namazao sloj drvofiksa razređenog s vodom i preko posipao kvarcni pesak.
Uklapanje makete je išlo bez ikakvih problema. Farban je Mr.Hobby akrilkama. Veća dorada na maketi je sklopljeni krov kojeg sam napravio od miliputa. Većina dodataka je Verlinden sem stolića naravno, kojeg sam napravio od kartona i čačkalica.

i jedna sa zatvorenim krovom

Aki

Одличан кубел, изузетно одрађено, можда и најбоља твоја макета у 1/16 до сада  :)
Подлога је одлична, баш како треба.
Свиђа ми се ова разна опрема у кубелу, делује јако лепо офарбано.
Ту би екстра улетела нека фигура, само је мало теже наћи у тој размери.

Messerschmitt

У како добро изгледа! Свака част, изгледа веома реално! Дај пар црно белих слика...  :)
Надам се да ћеш дотерати ово чудо на такмичење сад 9. и 10...  :super

Dude

Bravoooo, majstore!Samo toliko, svaka cast i pozdrav!!! :bravo

drazen

Hvala na pohvalama. Ne znam da li ću doći na takmičenje, ali ako budem-poneću ga.

Zlikovac

Postajes monstrum za te kubele  :mjetal
Iscekujem kad ce da osvane i tigric, tj, tigretina!

drazen

@Zlikovac: Znaš dobro da ću tebi prvo poslati fotke kad završim Tigra;). Radi se o RC modelu Tigra I kineske firme Heng Long. Inače i nije neka sreća od makete i još plus je RC model, tako da ne znam da li je uopšte i dozvoljeno ovde kačiti takve modele ???  :violin

Messerschmitt

Као прави! Још једном свака част! Алат му даје посебну драж! Било би лепо када би дошао на такмичење.

Momcha

Odlican rad,svaka cast  :super

zivorad

Uf, covece pa ti nisi normalan :god :god :god
Svaka ti cast.

drazen

Da ne otvaram novi topik, evo ga gore pomenuti Tigar I (1/16). Proizvođač Heng Long + Peddinghaus dekali.

Terorista

kubelwagen izgleda fantasticno! samo si mogao tu liniju spoja na gumama da ispeglas

http://www.dday-overlord.com/img/vehi/kubelwagen.jpg

Zlikovac

Ne znam dad li ce ljudi podeliti moje odusevljenje za Tigra, jer ipak sam ga ja video uzivo. :mjetal
RC model u 1/16, stvarno zaboravis na sve kad ga vidis uzivo, srecom pa ga nisam provozao,
ala bi ziranti nagrabusili....

Terorista

Quote from: Zlikovac on 19-07-2011, 13:08:55
Ne znam dad li ce ljudi podeliti moje odusevljenje za Tigra

Tigar jezivo izgleda jos u prirodnom okruzenju.... treba ga slikati na nekom delu gde nema puno trave, da vidimo kakav je efekat na nekom suvom blatu :)

Kerber

Tvoj najbolji rad do sada , na ovom forumu, cini mi se.
Visoko si odskocio, bravo!