Izlozba maketa u Cacku

Previous topic - Next topic

kasper.30

video sam plakat na domu kulture u cacku da ima izlozba maketa od 21.07.-01.08. da li neko moze da mi kaze nesto o tome. ideja je odlicna i pozdravljam je. posto sam ja iz cacaka hteo bih da dam mali doprinos sa nekoliko svojih maketa. ako ima neko od organizatora neka mi se javi da se dogovorimo.
kasper

nex999

Ovo i mene zanima :) Da li ti se javio neko ili si uspeo da saznas neki info u medjuvremenu?

kasper.30

niko se nije javljao. u domu kulture su mi rekli da ne znaju nista konkretno i da navratim u ponedeljak, utorak. cim saznam nesto  javicu

M-HOBBY

Telefon organizatora ove izlozbe za kontakt:

Milun Ružić   063/10 33 490

Ko je zainteresovan da doprinese izložbi svojim ućešćem slobodno nek se javi!

Vladimir

Upravo bilo na RTS-u jedno 5-10 minuta o izlozbi maketa u Cacku. Dosta maketa je bilo,bas za pohvalu.
Ф89 НС

Pedja

Gledao sam prilog u Jutarnjem programu ,malopre. Odlična izložba i svaka pohvala organizatoru, takodje i reportaža je bila dobra, pravi način popularizacije našeg hobija.

su27rules

Hoce li mozda biti i nekih fotografija sa odrzanog dogadjanja ovdje na forumu,hvala.

Vladimir

Quoteнедеља, 31. јул 2011, 14:09 -> 15:16
Чачански макетари

Двадесетак Чачана, заљубљеника у захтевни хоби макетарства, изложило је више од стотину макета у чачанском Дому културе. Tом изложбом желели су да промовишу макетарство и да за њега заинтересују суграђане.

У Дому културе у Чачку изложено је више од стотину макета авиона, у размери од 1 : 24 до 1 : 72. Аутори свих макета су Чачани, њих  двадесетак, који своје слободно време посвећују привлачном али веома захтевном хобију.

Организовањем изложбе желели су да промовишу макетарство и да за њега заинтересују суграђане.

Изложено је највише макета путничких и борбених авиона и хеликоптера, са опремом и наоружањем.

У чачанском Дому културе изложени су и радови гостију, макетара из Краљева и Панчева.

Један од организатора изложбе Милун Ружић, макете прави од осамдесетих година прошлог века. Тада је, као основац, заволео овај хоби и више није престао да се њиме бави. Његова жеља је да чачански макетари ускоро обезбеде простор и оснују клуб где би се окупљали, размењивали искуства и израђивали макете.

Слободан Милијановић истиче да макетарство захтева велико стрпљење, јер треба израдити модел потпуно веран оригиналном производу.

За разлику од Србије, макетарство је у свету веома развијено и макетарима је на располагању обимна литература, алат и материјал који се употребљава за склапање модела.

Нови члан будућег клуба макетара у Чачку постао је дванаестогодишњи Филип Ћосић, ученик Основне школе "Вук Караџић". За тајхоби одлучио се после посете изложби у Дому културе.

Уз помоћ Милуна Ружића, Филип је већ направио прву макету авиона - путничког "боинг".  Чачански макетари верују да ће његовим путем, после ове изложбе, кренути и други.
www.rts.rs/
Ф89 НС

djnik

Bravo za Cacane! Hvala na slikama! Nadam se da ce biti vise izlozbi i to u raznim gradovima.

modellius

Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

gmiserbia