Predlog - Wings of Cold war

Previous topic - Next topic

Suhoj

Pala mi je na pamet sledeca ideja.
Kampanja koja bi obuhvatala avijaciju iz perioda hladnog rata, ali modernije avione, znaci od Vijetnama pa na dalje s obzirom da je trenutno aktivna kampanja sa avionima od pocetka hladnog rata pa do tog perioda.
U kampanju bi spadali avioni i helikopteri svih razmera sa obe strane, Varsavski pakt i NATO.
Znaci u kampanju upadaju avioni koji su serijski proizvodjeni pre 1990, ne kasnije modifikacije poput Su-30,35 i sl. ili F-18E i sl.
Da cujem dal ima zainteresovanih pa cu detaljnije da iznesem jos svoju ideju  :)

Jovac

Ja te apsolutno podržavam , inače hladni rat i sve vezano za avijaciju od WWII pa do Pustinjske oluje obožavam .

PELE

Quote from: Jovac on 04-08-2011, 22:51:18
Ja te apsolutno podržavam , inače hladni rat i sve vezano za avijaciju od WWII pa do Pustinjske oluje obožavam .

Da, ali ovo je od Vijetnama pa do pocetka 90-ih.  :)

Zanimljiva ideja, podrzavam!

Tomcat

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

flanker

Znači od 1975-1990. godine...dakle Tomcat ispada, a i učestvovao je u evakuaciji iz Sajgona, to je deo vijetnamskog rata  ;)

U tom slučaju treba definisati koji vazduhoplovi učestvuju, a koji ne, jer deo njih je korišćen i za vreme vijetnamskog rata, a i do kraja hladnog rata, a neki i posle. Možda u tom slučaju da se ne rade varijante od pre 1975. i posle 1990. npr. F-4 samo novije varijante i maskirne šeme, a F-16  samo ranije varijante do bloka 30-40 i sl.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Suhoj

Rekao sam Vijetnam otprilike samo. Ciljao sam na to da izbacim iz price F-4 i MiG-21 posto ima vec ona druga kampanja za koju su oni vezani, mozda sam se lose izrazio  ;D
Avioni na koje sam ja konkretno mislio:
NATO:
F-14/15/16/18/117
A-10/AV-8
C-130/AC-130
Mirage/Tornado
E-3 Sentry

Varsavski pakt
Su-27/MiG-29/MiG-23/MiG-27/MiG-31/Su-33
Su-25/Su-24
Il-76/An-26
A-50

Ne znam tacno sve avione koji su bili operativni u to doba na obe strane, potrudio sam se da vecinu navedem, dodajte naravno cega se setite pa cemo napraviti konacnu listu.
Ja u celu pricu ne bi uopste ubacivao avione neutralnih zemalja poput Jugoslavije al posto znam d abi dosta ljudi pravilo MiG-29 nas onda nek bude i Jugoslavija u igri al samo avioni napravljeni u tom periodu 1965-1990 (otprilike su godine)

Avioni uopste ne moraju da budu iz nekog konflikta nego jednostavno ono sto je bilo operativno u to vreme na obe strane.
Nadam se da je sad ideja malo jasnija i sve sugestije i ideje su dobrodosle  :)

Sneni

Ja sam ranije imao ideju za istu kampanju, čak s potpuno istim nazivom ;D Zašto je nisam predložio??? - zato što nisam imao nijednu odgovarajuću maketu u šteku... a sad imam onaj MiG-23 koji već radim, ali imam i Su-24M s kojim bih mogao upasti u kampanju.
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

EMIL

Zainteresovan. Ucestvovao bih sa f/a-18...

Mit@_koRupCij@

Veoma zainteresovan!
:super za ideju.

Mikoyan29

Ja u potpunosti podrzavam ideju!  :super

MK "Oluj"

zivorad

Ako se dogovorimo ucestvovao bih sa Tornado-om ADV.

Suhoj

Vidim ima zainteresovanih  :)
Da li odgovara vremenski okvir od 1.9. do 1.2.2012 ? To je 5 meseci, trebalo bi da imamo svi vremena da zavrsimo makete na vreme.

EMIL

zivorad

Suhoj

S obzirom da sam ranije zaboravio da napravim anketu evo sada.
Dakle konacna ideja je sledeca:
Kampanja obuhvata sve avione i helikoptere koji su vrhunac tehnologije hladnog rata, napravljeni izmedju okvirno 1965 i 1990.
Odnosi se samo na taj period, znaci ne upadaju avioni koji su koristeni u avijacijama drzava stvorenih raspadom istocnog bloka 90-ih.
Avioni ne moraju biti iz neog odredjenog konflikta vec sa obe strane u tom periodu sta je letelo.
Sve razmere su dozvoljene.
U kampanju ne mogu da ucestvuju MiG-21 i F-4 jer vec postoji druga aktivna kampanja gde su oni u igri.
Dozvoljeno je raditi i letelice zemalja koje nisu bile ni u jednom od 2 vojna pakta, samo da su iz tog perioda.
Evo spisak letelica sa obe strane po onim informacijama koje sam ja skupio.

SSSR / Varsavski pakt

Lovci:
Su-27
MiG-29
MiG-23
MiG-31
Su-33
Su-15

Jursni/ground attack avioni
Su-25
MiG-27
Su-24
Su-22

Bombarderi
Tu-160
Tu-95
TU-22M

Ostalo
Il-76
A-50
An-124
L-39
An-22
An-26

Helikopteri
Mi-8/17
Mi-24
Ka-25
Ka-27
Mi-26

USAF / NATO

Lovci
F-16
F-15C i E
F/A-18C (bez Super hornet verzije ona je 90-ih razvijena)
F-14A/B/D (D verzija je 1991 uvedena u upotrebu ali je razvijena pre 1991)
F-5
Mirage (sve verzije)
Saab 37 Viggen
Super etendard

Bombarderi
B-1
B-52

Jurisni /ground attack avioni
A-10
AV-8
F-117
Panavia Tornado
Jaguar

Ostalo
C-130
E-3 Sentry
EF-111
E-2C
EA-6

Helikopteri
CH-47
AH-64
AH-1

Ako sam nesto zaboravio podsetite me i dodacu na spisak  :)