Sd. Kfz. 223 ICM 1/72

Previous topic - Next topic

Messerschmitt

Поздрав људи, ево у паузама у раду на Опелу урадио сам ово занимљњиво возило. Макета је за сваку похвалу, делови су одлично одливени, са пуно детаља и веома се добро уклапају. Рађено Revell бојама, запрашено Tamiya шминком, Italeri фигурица, додато нешто од опреме...
Макету нисам желео нешто претерано да прљам, а и већину шминке и пигмената је убио завршни слој мат лака. Генерално задовољан сам резултатом мада има пар грешака којих морам да се решим у неким наредним пројектима. Највећи проблем који сам имао приликом израде ове макете је Revell-ов сјајни лак који се некако капиларно хватао за подлогу, отуд и мало храпавија текстура и убитачни декали које сам сат и по времена постављао уз помоћ Revell Decal Soft-a. Једва сам некако, мада не 100%, успео да се решим силверинга.
Урадио сам апарат који је служио у 2. оклопној дивизији у Француској, маја 1940.

Коментари, критике, сугестије добродошле...

и за крај:

Поздрав, Александар.  :caooo

djos & filip

Majko mila ala je mali :)

Bas lepa maketa, jedino bi u skladu sa prasnjavljenjem tockova malo vise zaprasio i donje delove vozila (doduse slike su tamnije pa je u prirodi mozda malo drukciji) ali i ovako je super!

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

Aki

Јако добро урађено!
Могао си мало чипинга да му урадиш, мада му и овако ништа не фали, пошто је боја тамнија.

Slobo

Lep mališa, nema šta!

Messerschmitt

Хвала свима!  :cheers

@djos & filip: Планирам да направим малу подлогу, калдрму, па контам да су се гуме колико толико очистиле од врелине камена  :think 

@Aki: Размишљао сам о чипингу па ми је пало на памет да возило није пуно кориштено, да сам радио апарат из 43` па надаље свакако бих га одрадио...  :think

У сваком случају хвала на коментарима и критикама... :super

ubermagog

dobro izgleda i odlično je sklopljen - po netu su se neki žalili oko toga...

Messerschmitt

Хвала! А макета се скоро сама склапа, стварно ни најмањих проблема нисам имао  :super

flanker

Lepo i malo.
Izgleda da je revell lak napravio malu rapavost po površini, a čini mi se da je to kao na pravom oklopu.
Inače kad sam dotični lak špricao air brushem vrlo se čudno ponašao i nekako sušio u samom vazduhu pre dodira sa maketom?! pa se mestimično javljala paučina?! Rad njime samo četkicom.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Messerschmitt

Хвала. И мени се стварала нека паучина када сам лакирао... када се осушио прешао сам га слојем пронта и колико толико средио ствар.

EMIL

Komso, jesi koristio ICM dekale? Ja sam muku mucio sa 1. maketom sa njihovim dekalima, 2. put je bilo lakse. Bitno je da ti podloga bude sjajna. Ja sam pre lepljenja dekala 6-7 puta tanko mazao pronto i stavljao micro set i micro sol od hemije, u nekoliko navrata, silveringa nisam imao.

Inace, maketa je odlicno ispala! Svaka cast za razmeru, da radim vozila mislim da bi izgubio zivce sa 1/72.

Messerschmitt

Хвала комшо! Да, њихове декале сам користио. Подлога је била сјајна, вода млака, Revell Decal Soft при руци и фина пљосната четкица и поред тога сам се мучио, на крају су сви добро легли сем предњег левог, на њему се примети пар тачкица силверинга.

ILIJA iXa

Lepo,malo i slatko ;)
Po meni odlicno uradjen dosta detalja za tako malu maketu :) Slazem se sa flankerom sto se tice laka malo mu je dao  izgled oklopa.
Najvise me zadivljuje figurica kako je lepo i pedantno ofarbana, najvise ta kosulja ispod uniforme i kosa... :o
Imam dve kod kuce ali nisam mogao dovoljno da smirim ruku da ih tako fino ofarbam  :cry
Kako si ti to odradio?
Pozz

P.S.Kako vidim zvaka je neizbezan detalj ;D

Messerschmitt

Хвала колега! Ја фарбам фигуру тако што је прво прајмујем, затим офарбам главу и руке, затим косу па кошуљу, па унифрому, капу, и онда остатак опреме, на крају одрадим лице и онда следи wash и drybrush.
Жвака је ту као референтна мера а и као знак аутентичности  ;)

Messerschmitt

По савету неких колега одрадио сам додатни лагани drybrush и мало сам запрашио возило. Надам се да овако изгледа реалније и мање играчкасто. Просудите сами...

Поздрав, Александар.  :caooo

EMIL

Komso, meni ovo izgleda odlicno! Jedino sto ti mogu reci je: ''Svaka cast!''