Me-328 P.1079, samogradnja 1/72

Previous topic - Next topic

Goran A.

Ovo je Luft' 42-44, avioni su leteli. Problem je sto ne znam kako je farban pa je krajnja varijanta metal, drvo. Jedan od primeraka je takav leteo sa oznakama bez brojeva. Mozda ga i na kraju pretvorim u Luft'46

Sandman

Quote from: AG02 on 22-10-2011, 19:44:16
Problem je sto ne znam kako je farban pa je krajnja varijanta metal, drvo.

Metal, drvo kao kombinacija materijala oplate krila i trupa?

Ako je tako eto idealne prilike da isprobaš tehniku "teksturisanja" drveta...  ::)

Goran A.

Avion je mahom od drveta. Probacu mada sumnjam da ce mi uspeti. Moracu ponovo da prelistam topike na forumu, to jos nisam radio. Zna li neko sirine zeleznickih pruga u razlicitim razmerama? To ne bih pravio vec bih koristio gotove.

voja

Најприближнија размера ти је ОО тј. 1/76 и ту ширина између две шине износи 19 милиметара па ти сада види колико је то у 1/72.

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

voja

------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

Goran A.

Hvala Vojo! Po crtezu je raspon izmedju sina 22mm. Odgovara za S razmeru, mozda cu naci nesto u Djusinoj. Nadao sam se da ce mi odgovarati HO ali nista.

Goran A.

Trup i rila su sklopljeni i grubo izgitovani. Treba popraviti liniju hrbata na trupu i napadne ivice krila. Slede vertikalci i motori ali tek nakon smirglanja.  Kokpit na kraju kada sve ostalo bude gotovo jer  ce zadnji deo poklopca kabine biti prefarban. Poklopac sam namerno ostavio malo duzi kako bi mi bilo lakse da ga izgitujem. Dvoumim se oko otvarene kabine.

Naleteo sam na originalni crtez ovog aviona ali sa trecim mlaznin motorom. Moguce je da cu ga postaviti, Pitanje je da li je takav bio planiran za klasicno poletanje uz pomoc odbacivih tockova ili i dalje sa sina.

Sandman

Dobro napreduju radovi.
Ako imaš materijala za treći motor idi na tu varijantu, samo da se još nađe neka potvrda za način poletanja.

Kerber

Bas je dobar!
Dopada mi se ovako, mada ima jos malo posla.
Ako je onakav leteo, verovatno je bio sa Ramjet motorima, a ovaj , Porsche, nesto ne znam da je upotrebljen dalje od opitnog "astala"  ;). Moguce je... ???
Obe verzije su lepe, a takodje i "sinski" nacin lansiranja, pa bih ga zadrzao, jer smestiti u ovolicku 'prdalicu" i gorivo i opremu i komplikovani stajni trap...
Sto se tice bojenja, mislim, a nisam nesto siguran 100%, da su opitni avioni morali da budu u RLM02...Znamo, sa druge strane, da je Lippisch pravio jedrilicu za P-13, od spera, pa je i leteo u toj, nefarbanoj verziji, a sa druge strane i Natter i He.280 su bili u RLM02....Nemam podatke za ovo cudo, pa je ovo samo "glasno razmisljanje". I sam sam veoma zainteresovan za ovakve projekte, pa zeljno iscekijem svaki savet i predlog, kako bih nesto naucio i iskoristio za (ako se neko cudo desi) svoje buduce samogradnje ovog tipa.

Goran A.

Evo jednog od primeraka bez boje, vidi se da je drvenjak, da li je tako leteo ili je izvucen samo za slikanje, ne znam.

Na ovim crtezima se mogu videti primeri stajnog trapa.

Goran A.

Nastavak grubih radova, jedan deo komandi ugraviran sledi doterivanje. Bice nesto i u kokpitu.

PELE

Одлично!  :cheers

Шта би са оним "Биг МиГ" пројектом?  :)

Goran A.

@ Pele
Pre par meseci sam sakupio sve sto mi treba od materijala pa mogu da nastavim, nadam se vrlo skoro.

PELE

Јееј, биће занимљиво гледати!  :)