Mrmot goes wild - Trumpeter 1/144 F-86F-40-NA Sabre

Previous topic - Next topic

Sijamski_Mrmot

Quote from: Profa on 15-12-2011, 21:30:28
A da ti to sve šutneš u mišićavog da skine taj nesrećni prajmer, pa ispočetka? :think
Što se tiče spoja, sve znaš - samo udri tuci... :deadhorse

Verujes li da ja uopste nemam kuci misicavog, nikad mi to nije trebalo do sada. A posle ovih problema sa mrvljenjem plastike ne bih se ni usudio da budem iskren...

Neka, jos malo da doradim spojeve tj dogitujem pa cu da ga dovrsim, bice lep na polici kako god ispadne... ne mora svaka maketa da bude top nivo sunce mu kalajisano! ;)

taman cu da isprobam taj tvoj princip farbanja makete "drybrushovanjem" :D nek bar posluzi nekoj svrsi kad me vec ovoliko iznervirao :D

Ćomi

Svi na lepak,plastiku sumLJaju...A cime ti ti Mirko smirglas ?Da ti nije smirgla previse "bodljikava" ?  :D
No signature.

Sijamski_Mrmot

Quote from: Comi on 16-12-2011, 00:36:14
Svi na lepak,plastiku sumLJaju...A cime ti ti Mirko smirglas ?Da ti nije smirgla previse "bodljikava" ?  :D

Comi,comi... sumljas u mene ha? :)

Smirglao vodenom 2000 kojom takodje smirglam godinama unazad. Kupio sam ceo kvadrat te smirgle poodavno hahah

Ćomi

A jel' siva ili crvena ?  :D  Salim se naravno...Da malo razbijemo monotoniju i ozbiljnost,ipak nam stizu praznici  ;)
No signature.

Sijamski_Mrmot

Quote from: Comi on 16-12-2011, 15:45:21
A jel' siva ili crvena ?  :D  Salim se naravno...Da malo razbijemo monotoniju i ozbiljnost,ipak nam stizu praznici  ;)

hAHAHAH :)  :cheers

milogor_strashni

kad god sam probao happy color - izdao me.. il mi napravi brazde ili pojede panele..

sto se mene tiche, jedino crna za tockove i tako neke sitnice radi brzeg farbanja/sushenja a ove ostale bele, sive i sl koje imam, koristim samo za neku pustinju na kojoj radim, kad istrosim, nikad vishe.

ili radim sa prajmerom bilo kojim.. humbrol, revel, mm, il se ne zezam s time uopste.

a ovo sto vidim je upravo to zbog cega sam se smarao dugo. happy color osim cene nema nista sto bi me ohrabrilo da ga dalje koristim.

Pozdrav,
Milan

husky

Quote from: Sijamski_Mrmot on 15-12-2011, 21:18:06
Srki, kao sto i sam rece, nisam bas pocetnik i nikako ne mogu da objasnim ovo sto se desilo sa kidanjem plastike, desavalo mi se ponekad da stavim viska contacte pa da rastopi plastiku ispod i to je normalno ali da se kida ko da je bajat lebac... mozda sam zalomio odlivak sa skrt plastikom ili nesto.. contactom sam uradio do sada vise desetina maketa i nikad problema nisam imao...

da, svestan sam za taj deo oko poklopca kabine i dole ispod, ovaj sloj prajmera je i bio onaj koji treba da mi pokaze greske :D. Ma ispravicu to koliko se moze pa idemo dalje...

Bio sam svestan od pocetka da sam izabrao pogresnu razmeru za prelazak u drugu granu maketarenja ali to sam imao pri ruci a navukao sam se na profin rad...

a sto se tice prelaska na 1/72 avione... paaa evo samo da mi cika medico dostavi FW-109 Revell pa se bacam na njega :D

A posle toga imam jedan poseban merak da uradim koji ce obuhvatiti i eceraj ali o tome kad dodje vreme i malo se uvezbam sa ovim krilima...   :pilot

Mirko

Verovatno je plastika bila smrznuta u nekom steku, pa se zato ljuspa, znam za slucajeve da se to ljudima desavalo, nema to veze sa kontaktom, vec sa smrzavanjem plastike...