Ту-16К-26

Previous topic - Next topic

PELE

Поз,

Ову макету сам започео још прошле године, али решио сам да је завршим. Трумпетер је у питању, 1/144, уклапање није баш најбоље ако је радите из кутије а још је горе ако се определите за конверзију као ја.

К-10 - К-26 -

У паковању добијате К-10, са испупченим носем који се користио у СССР-у. Што се наоружања тиче, могао је да носи само ракете К-10С/АС-2. Касније када је у службу ушла К-26 верзија, систем наоружања је унапређен тако да је носио КСР-2 и КСР-5С, ракете које срећом имам вишка. Пашће само неке мале измене на њима и то је то.

У кутији добијам стаклић за К-26, тако да не морам да се мучим и правим. Проблем је једино био док сам скинуо радар и ставио плочице стирена и све то ишмирглао. С обзиром да сам јако мало обрађивао тај део на макети, стакло се још добро и уклапа.

До фарбања још нисам стигао, али су у игри Ирачки и Египатски, један од та два радим сигурно.

Египат - Ирак - ( само једна камуфлажна фотка )

А сад мало пластике...

За сада све ОК, није било већих захвата осим на предњем делу. Спојеви су мало лошији а још се лошије уклопило, јер колико се сећам, хтео сам да је што пре склопим и ишмирглам. Неке панеле сам изгубио али ништа страшно. Остатак панелизације је одличан и не треба ништа дирати. Можда делују мало широко, мислим да ће прајмер и фарба средити тај проблем.

Потребно је убацити тегове да не би сео на задњицу.  :P

Толико, надам се да ћу до краја месеца одрадити нешто на овом бомбардеру.

'Фала ви на гледању!  ;)

sezan

LEpo si ti to započeo.Pratiću.  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

PELE

Хвала Владо, трудићу се да качим фотке што чешће.  :)

matilda

masala maketa, skroz zaj***no kako izgleda na onoj drugoj fotki.
meni se licno vise svidja onaj egipatski.
jel velika maketa?

dragan_mig31

Ihaaa da te vidim da ovo odradis u 72 :P salim se naravno.Jedva cekam da vidim sledeci nastavak.

dusko

Sjajno uvek sam zeleo da uradim ovako nesto .

PELE

Quote from: dragan_mig31 on 21-02-2012, 17:03:55
Ihaaa da te vidim da ovo odradis u 72 :P salim se naravno.Jedva cekam da vidim sledeci nastavak.

Challenge accepted!  ;)

Исто Тупољев, само 22.  ;D Требао бих да ово почнем на лето и завршим до зиме, тако сам планирао, е сада видећемо...

husky

Mrcina, lepa mrcina...
Koliki je raspon krila i duzina trupa makete?

PELE

Ту-16К-26 1/144 - Распон крила: 23 - Дужина: 24
Ту-22Б 1/72 - Распон крила: 34 - Дужина 54

Код Ту-22ке, труп је краћи него што би требало, ако дорађујеш, рачунај још неких 5 цм...

husky

Auuuu, rode pa 'di ces ih tol'ke!!!  :cheers
Bas su impozantne velicine oba...

dragan_mig31

Odlican :) Gde si nasao ovaj tu-22?

PELE

За 22ку правим посебну полицу, а 16ица стаје у витрину без проблема.  ;)

Драгане, макету сам набавио преко огласа који сам поставио пре неких месец дана.

dragan_mig31

Trazim ga i ja isto :D ali vise imam toliko puno maketa da nema svrha da kupujem nove kutije(mada bolest je u pitanju). :D

B-707

Video sam juce maketu. Odlicno izgleda

Skyrider

Sad sam shvatio da je ono juce bio tvoj Tu-16.Po meni, pobednik kupa. :) svaka cast