Opel Blitz, Roden 1/72

Previous topic - Next topic

Messerschmitt

О напокон сам завршио и ово чудо. Макета је веома детаљна, фино се уклапа и пластика је добра тако да је препоручујем свима. Да не дужим, процес израде можете погледати овде:
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,12619.0.html
Мало сам одступио од пројекта јер у суштини и нисам задовољан како је на крају све то испало тако да ће они додаци бити искориштени за неки други пројекат.
Критике, коментари и предлози су увек добродошли  :naughty

Поздрав, Александар  :caooo

zivorad

Bravo Aleksandre,jedva sam cekao da vidim kako ce ovo cudo na kraju da ispadne,i ispalo je super. :super

airsuba

Bravo odličan!  :bravo

Žice na retrovizorima i odbojnicima su sjajno 'povećali' maketu pa na slikama izgleda veća, ko da nije u 72!

i fotografije su vrlo dobre!

flanker

Lep je nego me bune stakla koja su prljava ili mutna?
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Aki

Одличан, добро си се изборио са њим на крају!
Детаљисање се скроз исплатило.
Мало је некако ветробран мутан, мада не смета много, делује као да је прљав.

Messerschmitt

@zivorad
Хвала другар  ;D

@Airsuba
Хвала. Јаој сат времена сам се мучио са фотографисањем и фото-шопом, направио сам сигурно једно стотинак снимака док нисам подесио апарат како треба  :headbang

@ flanker
Па и једно и друго :P Погрешио сам што сам их матирао па су се замутила а и пошто сам један прозор оставио отворен упало ми је мало пастела у кабину  :-\ хвала ;)

@ Aki
Хвала пуно. Макета је врло захвална за разна детаљисања и дораде. Мутна су због мат лака а прљава јер ми је кроз отворен прозор упало мало пастела у кабину, очистио сам колико сам могао да дохватим  :-\

EMIL

Bravo komso! Odlicno je ispao! Samo cepaj dalje ;)

Messerschmitt

Е хвала комшо :super

ILIJA iXa

Bravo! odlican je  pratio sam ovaj projekat od pocetka i nisam ni sumnjao u finalni izgled!
Bas je onako lepo isprljan :super

Pozdrav.
Ilija
P.S.Sad konacno mozes da pojedes tu zvaku?! ;D

Messerschmitt

Хвала :)
Ма већ се и покварила  :headbang

tripko

Stakla su dosta prljava, mogao si da maskiras mesta gde brisaci ciste staklo.
To bih mu dalo smek.
Inace dobar rad.

Messerschmitt

Хвала.
Покушао сам да направим брисаче али нисам успео па сам одустао и од тога да на шоферци дочарам трагове од њих, некако ми се чинило као подвала  :think
Битно је да сам извукао поуку везано за стакла за неки будући пројекат.

Е сад, да ли неко зна како или можда зна неки линк у ком је објашњено како се праве брисачи у 1/72? И да ли би слој пронта избистрио шоферку?

Sandman

Ako vetropbransko staklo planiraš da skidaš radi poliranja i popravke tog peha sa mat lakom, probaj da ga sa finim šmirglama središ pre potapanja u Pronto - dobićeš mnogo bistrije staklo, koje zatim možeš lepo da zaprljaš laganim radom.

Brisače možda možeš da napraviš od istanjenog sprua?
U ovoj razmeri mislim da bi bilo dovoljno samo da pripremiš par komadića jaaaako istanjenog sprua - zavisno od toga kako izgledaju pravi.

A u krajnjem slučaju možda postoji ecovani set sa bilo kakvim brisačima koji može da posluži (tj. ako liči).

U svakom slučaju, maketa je lepo odrađena, još ako doradiš ove detalje biće sve na svom mestu.  :super

Messerschmitt

Хвала пуно. :super
Не верујем да ћу радити било какву преправку јер немам добра искуства са накнадним дорадама - увек сам упропастио макету.
Хм, тражио сам на нету неки сет ецованих брисача али сам успео да нађем само сетове у 1/87 размери.
У сваком случају извукао сам поуку везано за стаклиће, и то на моју велику жалост на тежи начин  :headbang

Mika999

Odlican ti ovaj kamion. Nego mi mnogo sitan u poredjenju sa zvakom :D Pise da je 1/72.