Jagdpanther 1/35 Dragon

Previous topic - Next topic

Suhoj

Jos jedan tenk koji sam dosta davno zapoceo a nedavno napokon i zavrsio
Dragonova maketa je naravno odlicna za rad a cilj rada na ovoj mi je bio da izvezbam modulaciju boje
Mislim da je lepo ispala mada uvek ima mesta za dalju vezbu i rad

KuKLiNsKi

imo sam tu maketu =)  super za radit samo te sajle se bore ko vrag >:D
nikako namjestit da bi realno izgledalo
donji dio mi se jako sviđa, ljep wash super padaju sjene...

Jadgkommando

Ne vidim tu famoznu "realnu" modulaciju ALI vidim Odlichan rad! Bravo Ognjene!

Pozdrav!
Dusan.

Momcha

Lep rad,vredan paznje, mogo bi jos malo vise da se igras sa modulacijom.
Finalni rad bi bio efektniji.

medico

vrlo lep rad , modulacija izgleda sasvim ok mada mozda ne bi trebala da se vidi vec na prvi pogled.
Dobro bi dosao i neki filter da to sad sve poveze i ujednači  i  malo old school drybrashovanja . Gusenice lepo, sasvim prirodno leže preko točkova i imaju 'težinu', možda malo prašine. Primedba za sajlu je već izrečena, kako bilo vrlo lepo osvezenje da uradis nesto a da nije vaša 'mladalačka' Su-Mig tematika  ;)

Goran A.

Kad se bolje pogleda, vidi se sta je pisac hteo da kaze, bas kako valja. Moguce je da slabiji monitori nece prikazati slike u detalj. Dopada mi se maketa, jedan veoma zreo rad i pristup. Pretpostavljam da bi jedan  fini filter ublazio kontrast na ivicama i coskovima ako je Medico na to mislio. Pretpostavljam da je in live sve mnogo efektnije.

RILE-NS

Dobar rad kolega.Sve na svom mestu.
Slazem se sa Medicom u vezi filtera.Uradio bi posao.Ujednacio bi sve i malo bi ublazio kontrast izmedju svetlijih i tamnijih povrsina.
Treba biti oprezan sa tim "color modulation".Ne ispadne uvek najrealnije.
Mislim da je stara tehnika sa tackicama razlicitih uljanih boja mnogo realnija."Color modulation" su "besne gliste" Adama Wildera.Tako su se drzali Verlindenove formule ko pijan plota u devedesetim.Takodje i sa MIG recepturom,mada to kod Himeneza mnogo jednostavnije, prirodnije i suptilnije izgleda.Naravno moje licno misljenje.Treba usvojiti neku svoju kombinaciju koja tokom vremena postane licni prepoznatljiv stil svakog maketara.Daleko od uniformisanja koliko je to moguce.(mali off ali se moralo posle toliko vremena-izvinite)
Lepo uradjene makete u pauzi izmedju Suhoja.Cestitke za najproduktivnijeg kolegu poslednjih meseci.

KuKLiNsKi

ja pojma nemam o čemu vi pričate  ;D   fali vam modulacije... i uz to vam fali filter koji če malo smanjit kontrast među svjetlim i tamnim nijansama...  znači filter koji če izništit modulaciju koja več navodno fali...  ??
to ko da hočeš žensku koja čisti, kuha, pegla i uz super izgleda i uvjek...khm...   ;D

Suhoj

Modulacija je u sustini dosta nerealna tehnika jer jedino ima smisla mozda za neke delove tenka koji su izlozeniji suncu i prljanju od ostalih al isticanje poklopaca detalja itd. je apsolutno nerealno u odnosu na prava vozila.
Meni se tehnika licno jako svidja, i to stvaranje laznih senki, daje neku zivost povrsini i ne izgleda maketa monotono.
Radio sam ja ovde na bocnim plocama i prednjoj i tehniku sa tim tackama boje tako da sam u sustini iskombinovao par stvari.
Malo je jak kontrast ispao, da je legla neka kamuflaza bilo bi to to, ovako na jednobojnoj podlozi malo mozda bode oci, al opet, meni licno se svidja, trudio sam se da lici na onog Jagdtigra sa color modulation DVD-a.

KuKLiNsKi

meni se jako sviđa, neke djelove su farbali dok još nisu bili na tenku, neke su ofarbali na malo deblje, neke popravljali dok su bili u tvornici pa su neki djelovi imali drukčiji primer i to mi se čini da se modulacijom jako dobro može napravit, pogotovo na tim dunkel gelb mašinama i ovaj jager mi je super ispo
neki stvarno znaju pretjerat s tim pa su onda ti filteri i ostale stvari potrebne da se normalizira što nebi bilo potrebno da se nije tako ružna modulacija na početnu napravila =)