Dual Crusader's 1:72 (Airfix & Revell)

Previous topic - Next topic

Trutek

Radi se o dvije zanimljive maketice. Stari Airfix (mislim da je iz 1974-te) i noviji Revell (prepak Hasegawe). S jedne strane iako je Airfix podosta star mogu reći da ne zaostaje za svojim pratiocem ništa strašno, bilo je nekih ispravljanja ali, ponavaljam, ništa što se uz malo volje i truda neda riješiti, dok kod Revella (Hasegawe) postoje neki dijelovi koji su "grubi" i predimenzionirani za mjerilo. Revell je nekad davno već bio sastavljen pa sam ga odlučio "restaurirati" nedavno kada me je opet uhvatila volja za Airfixovim (započet prije 3 godine) pa stoga odlučih ih staviti na "istu" podlogu. Airfix je Crusader II i predstavlja zarobljenog Crusadera od njemačke strane, dok Revell predstavlja tenk iz "7th Armoured Division".

Popis izmjena i dodataka:

Airfix: scratch bočnih ljestava, kuke, hampera, nosača za karnistre, nosača za lopatu, lopate, zaštite za prednje farove, kutije i ostalih stvari na zadnjem dijelu tenka; povezivanje tereta, izbušeni farovi i reflektori i dodana stakla na iste, dodane antene, puška, dalekozor, izbušene cijevi na topu i mitraljezu, dok je prednji mitraljez zamijenjen iglom.

Revell: scratch kuke, nosača za lopatu, zaštite za prednje farove;  izbušeni farovi i reflektori i dodana stakla na iste, dodane antene, zamijenjena cijev sa alu cijevi (RB Model).

Uglavnom najvažnije mi je od svega bilo da sam ja uživao, i da sam eto smanjio broj započetih maketa za dvije, pa krenimo dalje u nove pohode završavanja maketa.

P.S. Znam da mi je pijesak previše oker i da bi ustvari trebao biti više "žut" ali zasada neka tako ostane, možda u budućnosti to promijenim.

Lijep pozdrav.

Sponge