Tiger 1 1/35 - Academy

Previous topic - Next topic

Mare Design

Evo zavrsio sam i moju trecu maketu :). Pohvale, kritike i saveti su dobrodosli kao i uvek  :D.

Pozdrav

olakazanja

UUUUuuuuUUUuuuuuuuu odlican Tigar,volim ove napustene,iskoriscene,unistene modele....jednostavno obozavam ta ostecenja,a ti si ih bas odradio odlicno.Jedina zamerka je to sto se vidi onaj dekal na kupoli,bas ceo film kontas okolo,koristio si ona pomagala za omeksivanje i bolje lepljenje dekala?
Mada to je svakako sitnica ne cimaj se puno,sve ostalo je odlicno!
Mozes li da slikas pakovanje makete ili da mi posaljes link koja je tacno makete i da mi kazes gde si je uzeo,posto planiram da i ja kupim sebi jednog tigra u 35-ci a ovaj mi izgleda kao dobra maketa! :super

Mare Design

Quote from: olakazanja on 13-08-2012, 23:04:34
UUUUuuuuUUUuuuuuuuu odlican Tigar,volim ove napustene,iskoriscene,unistene modele....jednostavno obozavam ta ostecenja,a ti si ih bas odradio odlicno.Jedina zamerka je to sto se vidi onaj dekal na kupoli,bas ceo film kontas okolo,koristio si ona pomagala za omeksivanje i bolje lepljenje dekala?
Mada to je svakako sitnica ne cimaj se puno,sve ostalo je odlicno!
Mozes li da slikas pakovanje makete ili da mi posaljes link koja je tacno makete i da mi kazes gde si je uzeo,posto planiram da i ja kupim sebi jednog tigra u 35-ci a ovaj mi izgleda kao dobra maketa! :super
Hvala :)... Nisam koristio nikakva pomagala za dekale, da li moze to da se popravi?
Evo link od makete:
http://www.google.com/imgres?q=academy+1/35+tiger&um=1&hl=sr&sa=N&biw=1920&bih=899&tbm=isch&tbnid=gOrRswu2SHcTmM:&imgrefurl=http://www.marksmodels.com/%3Fpid%3D7094&docid=-PhcmVGQ0tImIM&imgurl=http://www.marksmodels.com/images/data/cat/7094_big_1273260882.jpg&w=600&h=376&ei=JLEqUKC8OdP54QSLnoG4CA&zoom=1&iact=hc&vpx=1271&vpy=440&dur=2&hovh=178&hovw=284&tx=112&ty=132&sig=109859827401442172651&page=1&tbnh=108&tbnw=173&start=0&ndsp=48&ved=1t:429,r:24,s:0,i:149
Uz maketu se dobija i tenkovska posada koju treba da zavrsim :)... Kupio sam je preko malih oglasa.
Pozzzzz...

olakazanja

Imas 2 vrste cnosti za dekale,jedna je micro set koja se nanosi na mesto gde treba da ide dekal i time priprema podlogu,stavis dekal i onda kad ga postavis na mesto i stapicem za usi izbacis vazduh i namesti detaljno kao na sastavnici ...e onda preko dekala premazes mikro sol  da omeksa dekal i samim tim se bolje spoji sa povrsinom.Sad ne znam kako ide kod tenkova ali sloj sjajnog laka ide pre lepljenje dekala i onda ovo gore navedeno pa opet sloj sjajog laka i onda prljanje i sve ostalo  :super

Suhoj

Za trecu maketu dobro je sasvim
Mozda da je malo slabiji weathering (ja bar licno volim malo cistije makete)
Sto se dekala tice najjednostavniji za rad ti je Revell Decal Softener.
Kad zavrsis farbanje makete sve lakiras u gloss lak stavis dekale, premazes softenerom i ostavis par sati da se to dobro osusi, ako jos negde ima malo silveringa premazes opet i to je to.
Sutradan il kasnije weathering i mat lak i to ti je to.
Mozes i jos jedan sloj gloss laka preko dekala (pre mat laka) za svaki slucaj da se ne ostete tokom weatheringa.

Mare Design

Hvala  :D. Mislim da uz vase savete na sledecoj maketi necu napraviti istu gresku sa dekalima :) .

olakazanja

Ne cimaj se imenjace sve je to skola...i ja sam pocetnik pa sam prolazio kroz iste probleme i usput ucio.Savetujem ti da uzmes neku maketu u 1/72 i na njoj da provezbas sve tehnike,hemiju,airbrush trikove itd ili da uzmes neku staru maketu pre nego sto predjes na nesto ozbiljnije ;)
Pozdrav i srecno u daljem radu,mene isto ceka tigar u 1/35ci pa ni sam ne znam kako cu sa njim na kraj da izadjem ali polako,jos ucim ;)

Mare Design

Quote from: olakazanja on 16-08-2012, 19:34:22
Ne cimaj se imenjace sve je to skola...i ja sam pocetnik pa sam prolazio kroz iste probleme i usput ucio.Savetujem ti da uzmes neku maketu u 1/72 i na njoj da provezbas sve tehnike,hemiju,airbrush trikove itd ili da uzmes neku staru maketu pre nego sto predjes na nesto ozbiljnije ;)
Pozdrav i srecno u daljem radu,mene isto ceka tigar u 1/35ci pa ni sam ne znam kako cu sa njim na kraj da izadjem ali polako,jos ucim ;)

Hvala,takodje, i odradi tog tigera kako treba.  ;)

olakazanja

E ortak kako si radio ovo prljanje na kraju oko gusenica i po tenku,pastelima?

maestro

imenjače, extra ti je tigar!

Mare Design

Hvala :D. Blato sam radio tako sto sam pomesao pastele, gips, pesak (zbog teksture) i lepak za drvo. Onda sam kasnije mesao pastele sa vodom i prelazio preko tog blata, i tako pravio razlicite nijanse blata :). Prasinu na tenku sam radio isto tako sto sam pomesao pastele sa vodom, gustine kao wash odprilike i presao celu maketu sa tim.

olakazanja

Vidim da si to doktorirao...po pravilu je previse ostecen ali odlicno izgleda bez obzira sta ko kaze!

maestro

Zar se pasteli ne mešaju sa malo vode i malo deterdženta za suđe?

olakazanja

Ma maketarstvo je kao i umetnost,samo muljaj,eksperimentisi i izmisljaj...mozda ubodes dobru kombinaciju kao sto je Marko sa ovim Tigrom!Ne drzi se striktno pravila ;)

zolle

Covece mnogo je dobro ispao, svaka cast za ovo  :god Prljav, razbucan, rdjav i izandjan kao da je
pros`o sve frontove ! Alal vera rodjo  :god
Dokon mozak, djavolja igracka !