Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Mika999

Mika999

stigle boje. Polako pocinjem sa radovima, tenkovi i teren.

Mika999

Jos sajle, far i neke sitnice i t-34 je gotov. Posle malo dim i prasina oko njega....

Za njegov izgled pobrinula se grupa  TT-34   :mjetal  :hahaha

Mika999

Gotov jedan T-34. Dodata antena (nije je bilo u kompletu pa sam koristio tanku zicu), sajla, testera, plocice pomocnih gusenica i far. Za far sam koristio kapljicu providnog lepka Double-fix.

Za sada je ovo moj najuspesniji tenkic koji sam uradio, ja sam prezadovoljan. :) Bacam se malo na teren, kada dobijem opet zelju da se igram sa tenkovima nastavljam radove na onom skrsenom.

Mika999

Gotov teren za desnu stranu. Kako izgleda kada se spoje dva dela diorame.

Lose su slike, pokusacu i sutra da uslikam, pa ako ispadne bolje, samo cu da zamenim ove.  :P Ne smem mnogo da je mrdam jer trava je lepljena na delove koji spajaju dva parceta diorame (da se ne bi videla linije gde se spajaju) , pa da mi se ne raspadne.... Moracu uskoro da napravim drveni ram na koju sve ovo ide, da bi se drzalo u jednom delu. Unisten t-34 jos nije uradjen. Detaljisanje oko njega drugi put.

Ipak ce biti 3 ruska tenka, prvo sam hteo da ih bude 4, ali bilo bi mnogo... Tamo gde je papirce bice KV-1 ipak, ono je greska.... :D

Sada da izvetrim sobu, totalno me udrogirala ova kudelja i lepak...

maestro

Ako te napadne zmaj, zaš šta ti je činiti!
Šalim se, lepo je ovo na kraju ispalo, iako se sa slika ne vidi baš mnogo.

Mika999

Evo malo bolje fotke.

Na ovim slikama se vidi sjaj na figuricama koji sam dodao. Sjaj sam dobio uz pomoc laka za kosu. Efekat mi se mnogo dopada. :)

anki

A sto ti se dopada da se sijaju uniforme? Ja osim u spotovima i nocnim klubovima ne videh odecu koja se sija. Ajde neka metalna kopca ili slem ali bluza i pantalone nikad.

Posto volis da se zezas sa dimom , dodaj ga ako hoces na ovoj t-34 iz auspuha jer je u pokretu.

Ćomi

Quote from: anki on 07-12-2012, 08:42:08
A sto ti se dopada da se sijaju uniforme?
"Cak sam posle dodao ovaj sjaj ( koji verujem da vam bode oci  ) jer mi izgledaju kao kupljne porcelanske figurice, pa mi ovakva scena deluje kao simpatican ukras. Taj sjaj na slikama deluje kao da su pokisli, dok uzivo je bas kako treba, lep glanc kada se gleda pod nekim uglom (neki moji drugari koji dolazili kod mene isto su primetili da sa tim sjajem izgledaju mnogo bolje). "

dakle-covek je objasnio  ;)

pozz,
Comi
No signature.

Mika999

Eto, bas zato.  :D Zavisi od svetla, kada je slabije, ne sjaje toliko.

Bice dim iz auspuha, to sam planirao. Dodacu malo i daske ispre kako lete od udara te ograde. Planirao sam prasinu da uradim na isu foru kao i dim, ali kada sam utopio vatu u realtivno braon vodu od farbe, kada se osusila bila je sivkasta, a ne braonkasta. Zna li neko foru kako da dobijem braonkastu vatu kao prasinu?

p.s. nemam airbrush, tako da ta opcija pada u vodu.

Mika999

Evo i druga kucica kako napreduje.

Evo i sa senom po kroviu

Ne znam...nekako mi ova druga kucica vise ide uz kursk atmosferu. Ona prva sa ciglama mi je malo "moderna". Pokusacu da dodam i onoj po krovnim daskama malo sena, ali obojicu u crno, da izgleda bas izgorelo. Kao komsija imao kvalitetniju kucu. :D

Mika999

Sredjivana malo unutrasnjost. Kao sto rekoh nema tv-a i ostale tehnike...

Ovo sam uradio ovako razbacno da doacaram malo tu  atmosferu, kako su svabe osvajale selo i "cistile" seoske kuce. Ako me ne bude mrzelo dodacu koju serpu po podu, razbijeno staklo na prozor, pokidanu zavesu.

Jel ima negde da se kupi u 1/72 starac kako zagrlio staricu? :D Samo mi oni fale na sredinu te kucice...   :'( :D

KuKLiNsKi

ja sam razočaran... očekivo sam barem tuš-kabinu u isfugiranom kupatilu..  :-\
super je ovo, pratim  :)

Mika999

Treba mi pomoc! Slucajno sam okrenuo kucicu, pa sam video da moze i tako. Ako je kucica do zida, ne vidi mi se unutrasnjost.  Ovako ima da mi sedi na polici pa oram da se odlucim. Sta mislite, kako je bolje?!  ???

maestro

Quote from: Mika999 on 08-12-2012, 17:18:17
Sredjivana malo unutrasnjost. Kao sto rekoh nema tv-a i ostale tehnike...

Ovo sam uradio ovako razbacno da doacaram malo tu  atmosferu, kako su svabe osvajale selo i "cistile" seoske kuce. Ako me ne bude mrzelo dodacu koju serpu po podu, razbijeno staklo na prozor, pokidanu zavesu.

Jel ima negde da se kupi u 1/72 starac kako zagrlio staricu? :D Samo mi oni fale na sredinu te kucice...   :'( :D
Ček, ček, napolju pokušavaš da dočaraš fanatični juriš boljševika i borbu koja se odvija na kopnu i vazduhu, a unutra će  Romeo i Julija u poznim godinama da razmenjuju nežnosti?
Šalim se, ali, ako ozbiljno misliš, meni deluje malo nerealno.
EDIT: Videh novu poruku, pa meni lepše deluje kao na drugoj slici. Možda da dodaš lekare i neku vrstu poljske bolnice? Možda neki magacin?