Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Starac sa planine

Quote from: Mika999 on 19-10-2012, 13:00:18
Sta ces, suvise uticaj warhammera 40k, pa svaku bitku zamislim prenatrpanu. :D  Mozda nije realno, ali je zato epic :mjetal

A može i ovako, na ruski način...

I link do veće slike
https://dl.dropbox.com/u/24280538/T-34/Kursk-original.jpg
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

Mika999

Evo pocetak poljane, tako ce trava izgledati na delu diorame gde su Rusi. Koristio sam kudelju, nisam je farbao jer mi prirodna njena boja odgovara, samo seckao i lepio zbunice. Nastavicu travu kada zavrsim vojnike i postavim tenkve, da bi znao gde da lepim a gde ne. Tamo gde vojnici  i tenkovi stoje samo ima da razbacam kudelju, kao da je pregazena.

Inace mnogo smrdi ova kudelja, tesko se radi sa njom zbog mirisa.  :hahaha  Posto nisam znao od cega je, nasao sam na netu da se pravi od konoplje, a zatim i ovo: "Конопља се најчешће ужива путем пушења, и то цветови женске биљке. Ручно смотана цигарета од конопље се назива џоинт, буксна или справа. Након дуже и учестале рекреативне употребе конопље може се јавити психичка зависност."

:naughty  :naughty  :naughty
Imajte razumevanja ako na dioramu dodam i zmaja....  :lol

maestro

Чиме си лепио траву? Супер лепком или?

Mika999

Neki najobicniji lepak iz knjizare, kao za papir,ali lepi sve i svasta i providan je. Zove se Double-Fix. Radi posao....a i jeftin je.

guster

Vazna je dobro razmisliti kada koristis i lepak i travu, budi oprezan kad miksujes, licno preporucujem travu!

Skyrider

Lepak ,trava ..ti dok zavrisi sa ovim ,ako ne zavrsis u psihijatrijskoj ,nista nisi uradio  >:D

Emperor

Htedoh reći evo i mene...Dobro ti ide za sada...

airsuba

Odličan lepak za ovakve maketarske stvari je 'beli lepak' tj. lepak za drvo - na primer onaj Heinkelov Moment Ekspres, koji ne samo da se dosta brzo suši već je i veoma jak.

Mika999

Evo ogradice:

Koristio sam ovo kao materijal. To je kao neka kora, nasao iz kuce...  ;D

Prvo sam mislio da postavim neku ogradu ovog tipa:

Logicnija mi je ova sa horizontalnim daskama. Zasto bi neko stavio ogradu sa vertikalnim daskama pored puta? Ova ograda deli selo od livade, treba da bude najobicnija. Ograde sa vertikalnim daskama vise idu za kucu i dvoriste. Dvoumio sma se i za kamenu ogradu,ali odustao sam jer bi ona zauzimala vise mesta i delovala bi glomaznije. Nekako te kamene ograde vise mi idu za Normandiju i takva "civilizovanija" mesta, a ne za rusku selendru.  :hahaha

Na slikama se vide nedovrseni Rusi. Postavio sam ih cisto da vidite kako stoje uz ogradu i kako se vide na novom terenu. Snajperista je neplanirano zauzeo mesto u zbunju pored ograde, ostace tu do kraja diorame.  :love

Mika999

Jedna fotka do sada uradjenog iz daljine sa stukom.  :pilot

Polako dobija oblik onoga sto sam zamislio pre jedno mesec dana. :) Drago mi je da sam ovoliko stigao sa njom.  :)

guster

Da, svidja mi se izbor "tipa" ograde deluje logicno, samo mislim da su ti pojedinacne poprecne daske presiroke, ovako proporcionalno sa mladim Rusom kao da su sire od 30 cm.
Ja bi ih cepao jos na pola, boja im je takodje nakon nekog vremena potpuno siva, braon su samo kada su sveze.
Mislim da su obicno radjene od debla rascepljenog na pola(recimo precnika 10 cm ili manje) i da se uopste nisu trudili da prave dasku nego onako sve sa korom.
Jos ako simuliras koru breze eeeeeeeee...

Mika999

Gotova trava na stranu gde su Rusi

Treba da se deo kod ograde sredi, ulepsa zemlja niz ovu padinu, doda kamenje i tako to...

Mika999

Posto sam otvorio poklopac Tiger-u, hocu da stavim u njge nemackog oficira koji zadaje naredjenje ostalim svabama, dodao sam jos dva detalja na tenku, kako bi scena bila dramaticnija. Dodao prerkrivace. :) Jedan je ispred na mitraljez, a drugi veci je na resetke motora. Ovako deluje kao da su Tigra opravljivali, ali zbog iznenadnog napada Risa, morali su da ga odmah puste u rad. Zadnji prerkivac sam napravio kao da polako klizi unazad i pada sa tenka  kako se ovaj pokrenuo.

Mika999

Jos svaba za dodatnu dramaticnost scene.

a evo i Rusi, rekao bih da su gotovi. Postolje ipak ima da im skinem kada ih lepim za dioramu.

Mika999

Gotov Tiger Tank Commander. Bojio sam ga na random, tako da se mozda ne poklapa sa pravom uniformom koju su imali. Uradio sam mu kaput malo tamniji kako bi delovao "strasniji" od ostalih. Dodao crvene naramenice i crvenu traku oko leve ruke, nekakio mi tako deluje zeznutiji.  >:D

Dodacu mu kasnije na ovu traku oko ruke beli krug i crnu mrljicu usredini da deluje kao svastika.