BANJALUKA 2013 MK IZLOZBA

Previous topic - Next topic

FLY BY WIRE

Otvaram ovaj topic pre svega da bi ja i nekolicina mojih kolega iz BL,koji nastojimo organizovati prvu izlozbu maketa u Banjaluci(nesecam se da je pre ikad bila)prvenstveno radi savjeta kolega sa ovog foruma o tome sta i kako to da uradimo.

Mislim pre svega na organizaciju,znaci dobicemo prostor u domu omladine  kod nas i plakate gratis..itd itd....

E sad posto neke kolege sa ovog foruma imaju iskustva sa tim zamolio bi ih da nam daju svjete kako to da organizujemo da bude veoma dobro jer smo pocetnici u ovoj tematici.

Interesuje nas sve sto mozete reci od najjednostavnijih organizacionih stvari do najslozenijih vezano za ovu tematiku,znaci od transporta maketa,izlozbe, pa do vracanja maketa.

Ako sve bude islo po planu dobicemo termin u februaru.
svaki savjet dobrodosao ,s postovanjem maketari iz Banjaluke

Paja

Ja samo da podrzim ideju, da cestitam na entuzijazmu, kao i da vam pozelim svu srecu da to prodje u najboljem redu, i da vas svaki put ima sve vise kao i maketa!! :cheers
Ocekujemo slikeeee!!! :bravo :bravo

FLY BY WIRE

airsuba

Ako vam je zvanična institucija (dom omladine/opština/grad) već izašla u susret i pokazala zainteresovanost i razumevanje, onda ste završili najvažniji i najteži deo - PROSTOR.

Sledeća veoma važna stvar je koliko će trajati, jedan dan, dva-tri dana, ili nedelju i više dana!
- ako je dan-dva onda će i otvoreni stolovi da vam završe posao uz kanap-ogradu i nekoliko vas dežurnih oko stolova da 'stražare' i usput odgovoraju na pitanja zainteresovanih
- ako je duži period, recimo 7-10 dana, onda je OBAVEZNO da imate vitrine tako da makete budu zaštićene. Pošto ćete imati tu podršku sa 'više' istance onda vam i oni mogu pomoći oko toga - po muzejima skoro uvek ima po nekoliko praznih izložbenih vitrina.

Koliko god dana da traje računajte (i dogovorite) da sve postavljate jedan dan pre izložbe i da skupljate jedan dan posle. Postavljanje traje duže, tj. nekoliko sati - dok je skupljanje dosta brzo, sat-dva... Naravno u zavisnosti od konkretnog radnog vremena tog prostora će zavisti jel ćete bukvalno trebati po taj dan-dva više. Ako vam se izložba otvora i zatvara u neko doba popodne onda to sve može da se 'sabije' (postavljanje prepodne, skupljanje uveče).

Bilo bi lepo da organizujete jedan 'radni' sto gde bi neko praktično pokazivao alate i osnovne tehnike kao i uopšte kako izgledaju 'te makete'.
(ovako nešto http://bmk.ipmssrbija.com/wp-content/uploads/2012/05/noc_01.jpg)

Takođe bi možda mogli i neki dodatni izložbeni program da obezbedite (fotografije, posteri, neka oprema,..) možda uz pomoć lokalne vojne ili policijske uprave.

Obavezno napravite 'potpisnice' tj papiriće/kartončiće na kojima napišite tip aviona/vozila i eventualno ime maketara.

Transport maketa dosta zavisi od razmere i veličine maketa, standardne 72-ke su vrlo zgodne što se tiče toga - staje po nekoliko komada u kutije za cipele, a dosta praktične su i kutije od sladoleda. U svakom slučaju počnite da skupljate kutije već sada :)

eto toliko ovako uopšteno... ima još vremena do februara pa prijavi kad dogovorite nešto konkretno

srećno u poduhvatu, tu smo da pomognemo  :cheers

FLY BY WIRE

hvala puno....dobro ce nam doc ovaj svjet....naravno sve sto bude zapelo pitacemo...zato sam i otvorio ovaj topic

volio bi sta zanam mada je tesko kada bi se i neka maketarska radnja pre svega iz srbije ponudila da nam bude gost i prezentuje odnosno ponudi makete nesto kao sto su vasi tzv.buvljaci

mnogo brate kuburimo sa tom direktnom nabavkom u mom gradu...zalosno je da nemamo ni jednu jedinu radnju ovog tipa pa makar ona bila i u knjizari ali jos uvjek nista a mislim da jos dugo dugo nece

FLY BY WIRE

a da zaboravih ...pa u planu je dva do cetiri dana maksimum...mislim da ce biti najverovatnije jedan vikend al vidjecemo jos

Hawkeye

Свака част колеге на тој иницијативи, :cheers !Једва чекам да видим,а можда и посетим ту вашу изложбу и надам се да ће бити пуно макета!Штета што више нема макета у вашем МЕРКАТОР-у :uaaa !

'Уживај младићу за младости своје!'

dragan_mig31

Ja bi vam preporucio da odstampate flajere i da to podelite po lokalnim skolima.Tako cete da upoznate malu decu koje su nasa buducnost i jedina zdrava osnova za razvoj hobija.Mi smo u slicnom stanju u SKoplju manje od 10 maketara u gradu i jos nemamo klub(to ce se uskoro promeniti konacno).Samo tako cete da ostvarite prosirenje.Pripazite da deca budu ne mladja od 5tog razreda i ne starija od 7mog jer sve ispod 5 reazred je premlado a sve iznad 7mog razreda vise juri devojke i ne zanimaju ih ovakve stvari :D Mi smo pre nekoliko meseca izlozile nekoliko makete na masinkom fakultetu u sklopu jedne diplomske od kolega maketara iz Skoplja.Tema je bila industrija maketarstva.A to izgleda nesto ovako.Znam da je minimalno ali ipak i to je nesto za pocetak :D

FLY BY WIRE

hvala  kolege  :cheers

trenutno imamo oko 50+  maketa za izlozbu(bice jos pokoja od nas aktivnih zavrsena do tad ;))ali ce mo traziti i pokusati animirati i kolege koji nisu aktivni forumasi da i oni ucestvuju jer znam da ih sigurno ima jos....jer u merkatoru kad je bilo dosta maketa nismo nas 5-6 pokupovali sve....vecinu su drugi uzeli

naravno ovo za skole i ostale ustanove...potrudicemo se i oko toga

dragan_mig31

To vam je odlicna cifra.Mi takodje spremamo izlozbu povodom formiranje kluba.Kod vas bar je bilo nesto.Ovde nema makete vise od 7-8 godina i sve sto nam treba kupujemo online ili kad neko od nas ode negde gde se makete mogu kupiti.Samo napred i cekamo fotografije :)

FLY BY WIRE

bilo je lepo dok je trajalo neke 2 god...otprilike....dok je sad stanje 0 i tako ce bit do daljnjeg....dobro rece jedan kolega sa naseg domaceg foruma,da na merkator nalepimo plakat i napisemo ''DUSMANI,SNASLI SMO SE  I BEZ VAS''  :D

Hawkeye

Ја сам вам покупио десетак макета и спровео их за Ниш :naughty !Ал' ето када организујете и ако будем долазио донећу неку своју урађену :) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Sneni

Hvala puno na savjetima. Ideja za organizovanje male radionice je super, već se jedan kolega ponudio da ponese AB i kompresor pa da imamo AB radionicu :D Inače, ja sam zapao u maketarski zimski san, zbog gomile prioriteta u životu (posao, škola...), ali valjda će me organizovanje ove izložbe malo iscimati... planiram čak i da započnem jednu maketu, pa da je zgotovim do februara, da dodam još jednu na ovaj moj skromni broj od 10 maketa... 8)

Kako stvari stoje, izložba će biti u februaru, što ostavlja više nego dovoljno vremena za kvalitetnu organizaciju. Trenutno pokušavamo da lociramo ostale maketare u BL, pa da ih zainteresujemo za izložbu, tako da, ako neko slučajno poznaje nekog maketara iz BL ili okoline, molim da ga uputi na ovaj topik :)
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

nenobl

Quote from: Hawkeye on 07-12-2012, 14:06:02
Ја сам вам покупио десетак макета и спровео их за Ниш :naughty !Ал' ето када организујете и ако будем долазио донећу неку своју урађену :) !

znaci ti si odnio onaj Rafalle B 1/48!!!!   :naughty

Janjic

Drage kolege ja vam želim mnogo sreće i uspjeha! Nadam se da će sve dobro proći, te da će broj maketa i kolega maketara, za ovaj vaš prvjenac biti više nego zavidan! U vaš rezultat i entuzijazam nemam uopšte nikakve sumnje! Iskreno se nadam da ću imati vremena i novca da vas posjetim u februaru! Sarajevo i nije toliko daleko, samo da vrijeme bude lijepo ili bar prihvatljivo za putovanje!

Pozdrav i sve najbolje!
Mladen.
凸(¬‿¬)凸