"Spitfajerisanje" pravila i prijavljivanje

Previous topic - Next topic

airsuba

Zvanična pravila kampanje "SPITFAJERISANJE"

Kampanja se bavi svim varijantama Spitfajera koje su se koristile širom sveta od poletanja prvog prototipa 1936, pa sve do danas. Ovom kampanjom obeležavamo i 70 godina od zvaničnog početka aktivnog borbenog letenja na avionima Spitfajer od strane jugoslovenskih pilota.

Vreme održavanja je od 1. februara 2013. do 1. decembra 2013, dakle ukupno 10 meseci!

Opšta pravila
1. Tokom kampanje prikazati na početku slike nezapočete makete. Ako je u pitanju restauracija, prikazati slike delova nakon čišćenja u početnoj fazi.
2. Obavezno je okačiti fotografije projekta najmanje 3X "u radu "
3. Da bi ste uspešno završili kampanju potrebno je da pre isteka kampanje okacite najmanje 3 fotografije gotove makete
4. Moguce je prijaviti se za kampanju bilo kada u toku trajanja iste.
5. Pravo učešća imaju svi registrovani članovi MK foruma. Svaki učesnik može da učestvuje sa više maketa, nema ograničenja!

Učesnici koji žele da postave poseban baner u svoj potpis mogu da iskoriste jedan od sledećih:

Pedja

Plan je sledeci:

Jedan spitfire je vec na stolu, ali je pri kraju pa nece uci u kampanju,

sledeci ce biti:

Verovatno neki "nas"

Zatim je u planu:

Valjda i mornaricke verzije ucestvuju, a,Subo?

I onda:

Dosta ambiciozno ,ni sam sebi ne verujem,jos kada vidim najave vezane za Spitfajere za ovu godinu (Airfix PR XIX , Eduard MkIXc i jos po neka od Revell-a i Italerija,mada poznajuci politiku to su izgleda prepaci Special HOBBY-ja), tesko ce biti sve planirano sabiti u ovu godinu.

Eto ,oglasio se i ja sa planovima, svima uspesno ucesce zelim i ugodno maketarenje.

airsuba

Stvarno ambiciozno  :pilot

48 nije moja 'fela' ali kako pričaju i ovde po forumu - taj 'specijalni hobi' je baš za 'specijalnu' decu koliko se lako sastavlja  :zvizduc
Baci pogled http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,14623.0.html

Započni ti paralelno i tog novog mornaričkog od Airfixa da se malo odmoruš usput, sigurno će biti neuporedivo zabavniji  ;D

Pedja

Šta je tu je ,kolekcija bez MkVc nije kompletna, ovako gledajući plastiku maketa izgleda odlično,ali o tome više kada počnem da radim u novom topic-u

Pozdrav.

Jedno krilo zna da napravi gadnu stepenicu kod spoja sa trupom, staklurija je jadna, a vodi računa i o spinneru i propeleru.

Neka ti je sa srećom!

Josip

Goran A.

Imam jednog u 1/72 na kome je zapoceto graviranje a drugi u 1/48 sa doradjenim ali nezavrsenim kokpitom. Nemam nameru da nabavljam jos kojeg spitfajera. Rado bih da ih prijavim ali se kosi sa pravilima. 

airsuba

Ako si počeo da urezuješ panele na rasklopljenoj maketi onda može da upadne bez problema, čak i taj sa započetom kabinom - priznaje se započeta maketa do izvesne mere, tipa poskidani delovi sa ramova, prvi sloj farbe u kabini, možda neki podsklop sastavljen i sl. Nemogu makete gde je komeplet kabina sastavljena ili farbana, spojene polutke trupa ili krila...

Ono što je 'započetije' od toga ide u Špajzbild  :)

Goran A.

Onda u redu! LF IX IDF KP 72.

djos & filip

Jedva da imam vremena za bilo sta.....ali kad se spomene rec SPITFAJER......ne mogu da izdrzim a da ne probam da se ukljucim.

Prvi nadam se ne i jedini:

Admiral  Seafire MkIb Vokes   u nesvakidasnjoj plavoj odori  :)

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

mcaslav

Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

vuk

Ajde da i ja probam,da završim neku maketu, u okviru neke kampanje.Prijavljujem revell-ovog Mk.XVI u 1/48 :cheers

Pedja

Quote from: vuk on 01-03-2013, 15:46:45
Ajde da i ja probam,da završim neku maketu, u okviru neke kampanje.Prijavljujem revell-ovog Mk.XVI u 1/48 :cheers

Da li je to ustvari ICM -ov amaketa?

vuk

Jest ICM, u kojoj su data 4 različita wing tip-a, 2 vertikalca,2 seta horizontalaca,2 usisnika,3 različita pokloca naoružanja na krilima,kao za mogućnost izbora između vise tipova,ali samo jedan poklopac kabine, za Mk.XVI.Baciću uskoro slike,videće se na šta mislim,al već vidim da će biti problema oko sklapanja. Poz

relja

Pridružujem se kampanji, u nadi da ću da završim bar još jednog od druga dva Spita koji su trenutno u radu

Šmer MK Vc  u 1/72

Biće jedna od NOVJ mašina, a dali će biti LiftHere! ili BalkanModels, odlučiću naknadno.

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"