Revell 1/72 Ju-87B2

Previous topic - Next topic

Sandman

Ovu maketu sam dobio u fazi sklopljenog trupa, ali bez gitovanja spojeva, te bih iskoristio ovu kampanju da je sredim i završim kao partizanski primerak koji se sada nalazi u depou Muzeja vazduhoplovstva u Surčinu.

Trenutno je u ovoj fazi - izgitovao sam pre nekog vremena spojeve trupa i komadima istanjenog sprua zatvorio izbušene rupe na krilima koje nisu potrebne.

Sledi urezivanje izgubljenih linija panela i sklapanje ostatka delova, a zatim i prajmerovanje i ponovno farbanje kokpita...

Dude

Uuuuu, pratiću ovo, konačno nešto i za moju dušu... :super
Ne štedi fotke sa detaljima u toku rada, a naročito, ako je kojim slučajem raspolutiš i ukoliko detaljišeš sa cockpitom...
(mada se unutrašnjost i ne vidi toliko kad se stavi onaj musavi Revellov staklić)!!!
Uglavnom sve me interesuje oko ovog projekta i javlja mi se da će biti izvanredna tica.

PS. By the way, čisto da pitam pošto sam i ja trenutno u izradi jedne štukice: Da li se u špajzbild računa maketa čiji su delovi samo bili skinuti sa sprua, očišćeni od flesha, raspoređeni u kesice i tako čekali svega dva i po meseca, dok mi se nije vratila volja  ::) ,a od nje ukupno je sastavljen samo cockpit???
Eto snebivam se to da pitam, već nekoliko dana, pa ako se računa, da se priključim...
Pozz!!!

airsuba

Sve makete iz 'špajza' su dobrodošle i nikakvih ograničenja, uslova ili pravila nema  :)
(osim fotografije početnog stanja ;))

Osnovna ideja je upravo to što si sam napisao - da se dovrše makete koje smo nekada započli, pa stali i sad nam čame u čošku stola/police/ormana/špajza i skupljaju prašinu  :uaaa

Sandman

Povremeno se radilo i na ovoj maketi...došlo se do pred farbanje...

Prajmerovan je Mr. Surfacerom 1000

Sale Warhawk mi je napravio konstrukciju za vuču meta koju je Štuka korišćena kod nas imala...

Sandman

Danas je pao preshading - crni Mr. Surfacer 1500

komoras

Valja završiti započeto :)
El i dalje planiraš partizanski da napraviš?
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Sandman

Quote from: komoras on 09-06-2016, 23:09:20
El i dalje planiraš partizanski da napraviš?

da da :)

Sandman

I velika Štuka je konačno dočekala nastavak farbanja - čekala je pripremu male Štuke za farbanje, kako bi ih istovremeno farbao (idu u istu osnovnu šemu). Dakle, i ovde je pao Gunze RLM65 na donjim površinama, malo posvetljen za sredinu panela...

Lanmi

Ti ih baš štancuješ danas. I kao što smo pričali, logično mi je da kreneš od RLM 65 pa tek onda na gornje površine.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

PELE

Kakvu šemu planiraš ? RLM 70/71/65 ili ćeš R-2, pustinjsku ?

Sandman

Quote from: Lanmi on 15-01-2017, 01:44:27
Ti ih baš štancuješ danas. I kao što smo pričali, logično mi je da kreneš od RLM 65 pa tek onda na gornje površine.

pa pošto gledam da uskladim korake farbanja sa malom Štukom, onda reših ipak ovako...jer posle gornje kamuflaže (RLM 70/71) na maloj ide "winter wash", a onda mi zgodno da u tom momentu lupim belu podlogu za žute krajeve krila na njoj...tako da ova maketa samo prati manju sestru :)

Pele, kamuflaža je 70/71, biće partizanska... prefarbane delove oko repa i na krilima razmišljam da četkicom "omalam", jer su tako verovatno to i radili kad je zarobljena..

mos

Fino izgleda , pratim radove.  :)

Sandman

I ovde su pala RLM71 polja...

Dragan

Partizanska Stuka imala je kuku za vucu jedrilica na repu, a ne vidim da si je postavio.
Sime Ostric je pre desetak godina objavio odlican tekst o toj Stuki sa nekoliko upotrebljivih fotografija. Ako te zanima, mogu da ga pronadjem, skeniram i postavim ovde.
I jedan kuriozitet: prilikom polaska na prvi borbeni let sa oznakama NOVJ kabina strelca nije bila dobro zabravljena pa se otkacila i otpala je na poletanju. Kako nije dolazilo u obzir da se borbeni zadatak prekine a bila je zima, strelac se ukocio od hladnoce pa su po sletanju morali da ga vade iz kabine. Do kraja rata taj poklopac kabine nije postavljen na svoje mesto i Stuka je ostalih pedesetak borbenih zadataka letela bez njega i bez strelca.

Sandman

Tu je i taj deo, samo će biti postavljen na kraju. Postavio sam bio sliku par postova ranije :)

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,15778.msg174120.html#msg174120

Hvala za ovu priču za zadnju kabinu - vrlo interesantan podatak.