Horch Kfz. 15

Previous topic - Next topic

medico

Italeri u 1/35 razmeri, skoro sasvim  OOB.

Odličnog je uklapanja mogao bih reći najsklopljiviji Italeri do sada  :o, za kvalitet izrade dovoljno je reći da se ova maketa svojevremeno pojavila u Tamiya kutiji !

Detaljnije na mom blogu:  medicosmp.blogspot.com koji je od danas "operativan"  :pilot

Smrki

Pored toga sto je odlicna maketa meni se svidja jos vise jer bas volim DAK tematiku. Ciping je super ali onaj na slemovima i kanticama za benzin je totalna perverzija.Tragovi brisaca na staklima - ko pravi. Zastava mu je bas bas legla i razbila sand color monotoniju. Ipak jedna zamerka, moras da napises ispod da je svastika iskoriscena radi autenticnosti modela i nikako u propagandno-politicke svrhe da ne dodjes na zub nevladinih organizacija  :lol  Salu na stranu, super maketa i cestitke za blog  ;D

S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

Poseidon

Prelep je...i ja radim na sličnom  :super

Starac sa planine

Toliko mi se dopao da mi dođe da odem i pazarim i ja jednog. U špajzu mi stoji Kübelwagen, isto Italeri, ovaj bi uz njega baš lepo seo.
Jesu li i dekali iz seta (koliko mi se čini na Kübelwagenu su malo cenzurisali DAK oznake).
Uzgred, da li bi mogao mali tutorijal o čipingu (ako ima na blogu izvinjavam se, idem sad da gledam)
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

Ćomi

A kako nego super ! I grebanje i farbanje i detaljisanje i ... Da ne redjam dalje  :-X
A i za blog sve cestitke...Bice to jos jedno mesto za (ne)gubljenje vremena !  ;)
Tockasi su u laganoj ofanzivi ovih meseci...

Pozz,
Comi
No signature.

medico

momci, hvala na komentarima !

započet je kao partizanski ...zarobljen, sa originalnom šemom i petokrakama, međutim ubrzo sam shvatio da je u pitanju kfz.16 sa širom karoserijom i tako je završio kao DAK...ne žalim se naravno .
@ Starače sa planine, pazari jednog ...za 1500 din ovakav kvalitet je skoro pa džabe, decali su iz kutije .
chipping ... ništa spektakularno, tzv. "kolinski" četkica 0 i 00 pa samo opustiš ruku i polako... vrlo brzo se uđe u štos, u početku na tek ofarbanoj maketi izgleda nerealno i čudno ali što ga više čipinguješ postaje sve realnije! Poslednje ali ne i najmanje bitno   novi Italeri akrili su sooper za ovu vrstu chipping-a , može i uljanim ali su mnogo teži za rad.

drazen

Odličan Horch, baš mi se dopada :super.
Pitanjce u vezi zastave- da li si je printao na običan papir pa ga "obradio" vodom i lepkom ili na već pripremljen papir nalepio dekal?

medico

Quote from: drazen on 23-02-2013, 19:24:49
Pitanjce u vezi zastave- da li si je printao na običan papir pa ga "obradio" vodom i lepkom ili na već pripremljen papir nalepio dekal?

zastava je od papira, malo deblje jednoslojne maramice, obrađena u mesavini vode i belog lepka, kad se osusila na haubi impregnirana/prajmovana je surfacerom od 500 a zatim farbana u crveno , beli disk i svastika su decali .

drazen

Medico, hvala na odgovoru :cheers
A što se tiče bloga; definitivno ide u bookmarks :super

Sandman

Odličan Aco!

Chipping mi se baš dopada, a i detalj DAK palmice na PzGrey podlozi je super - sviđa mi se taj oversprej oko tog polja.

Momcha

Odlican poso Mediko,  Horch-u najbolje cuci ova Africka varijanta. Jesi li radio nesto na unutrasnjosti?

Goran A.

Tockovi su odlicni, pogotovo onaj rezervni. Brave na vratima obaska.

medico

Quote from: Momcha on 24-02-2013, 20:03:17
Jesi li radio nesto na unutrasnjosti?

paa.... minimalno hteo sam da bude OOB pa sam se ograničio samo na sitnice , izbušio sam rupe na instrument tabli a sa zadnje strane ubacio film za instrumente i sve to popunio sa prednje strane clear fix-om, dodao retrovizor, tapacirao sedišta , dodao držač puške i svu opremu to je to !

stoji primedba za brave  ;)

Goran A.

Nije primedba nego pohvala! Na slikama mi deluju bas realno.

Hugo Sperle

DRAGULJ!  :love

Koju si "zutu" koristio?