R.V. Aircraft 1/72 MiG-21 MFN

Previous topic - Next topic

M@rio

Evo i ja da ovde nešto postavim. Prvo da se izvinim zbog slika, ali bolje od ovoga sa ovim mojim "aparatom'' ne može.

Maketa je kupljena u M-Hobby radnji, i ja lično sam prezadovoljan sa onim što se nalazi u kutiji. Kutija je dimenzija 31,5 x 20 x 3,5 centimetara i u nju su smeštena dva sprua svetlo-krem boje, jedan providni, manji dekal set, rezin komplet (pet komada), mali foto-ecovani set, uputstvo za sastavljanje (A4 format) i uputstvo za farbanje i postavljanje dekala (A4 format). Kada sam otvorio kutiju video sam da su spru sa providnim delovima, dekali i rezinski komadi u istoj kesici. Ovo sam spomenuo zato što mi se dekal set na nekoliko mesta nekako zalepio za providni spru (verovatno sveži dekali :) ), ali ništa nije toliko strašno svi su dekali čitavi ali sam morao da poskidam stakliće sa sprua.
Nivo detalja je odličan, a što se tiče tačnosti i razmere, ovako iz prve ruke mislim da je sve u redu. Ali dok ne krenem sa sklapanjem i sastavljanjem glupo bi bilo da nešto više komentarišem.
Mislim da sam ono najvažnije napisao, a sad evo i malo slika.

To bi bilo to, ako ima nekih pitanja slobodno izvolite i pitajte.

Pozdrav,
Mario

M@rio

PELE

Maketa je sjajna, nema sta, ali mi je krivo jer za skoro iste pare nabavis Eduard u 1/48...

1/72 postaje zahtevna razmera ( sto se cene tice ), ukoliko neko ne zeli da se bakce sa krsevima...  :think

Dobra 72ka nije ispod 20e, da ne kazem 30e ( Trumpeter, R.V... )

M@rio

Jeste Pele, u potpunosti si u pravu što se tiče maketa u ovoj razmeri (1/72). Nažalost ja skupljam ''samo'' makete u razmeri 1/72. Jeste da joj je cena približna nekoj dobroj maketi u 1/48, ali opet ako želiš da napraviš (uradiš) dobrog Zvezdinog 21-ca, na after market delove za doradu moraš da izdvojiš gotovo isto toliko ako ne i više novca. U tom smislu meni ova maketa vredi tih para, jer ono što dobiješ u kutiji je sve što ti je potrebno da uradiš jako dobrog i rekao bih ''tačnog'' 21-ca.
M@rio

nebkv

I meni je stigao MF.Maketa deluje stvarno odlicno odradjena.Mislim da je ovo prvi pravi M/MF uz mozda onaj stari KP ali su naravno neuporedivi.Do sada smo obicno u pakovanjuu M/MF dobijali Bis ili nesto slicno(Fujimi na primer)
Ipak imam par zamerki-zapazanja.Prvo i i nije tako strasno ako covek nema nameru da radi neku verziju farbanja iz kutije ili ako voli da istrazuje ali za sve ostale nedostatak definisanih nijansi moze biti problem
Pojedine kartice boja nemaju cak ni uopsten naziv a da ne govorim o nekoj konkretnoj oznaci nekog od proizvodjaca boja
Druga stvar i mozda i jedina koja mi na prvi pogled malo bode oci kada je sama maketa u pitanju je polozaj senzora napadnog ugla na nosu kao i panela neposredno iza.Imam utisak da su malo prenisko i da su trebali biti malo vise(visoksije)postavljeni

Goran A.

Meni je sumnjiv usisnik, koliko sam na slikama mogao da primetim.

nebkv

I meni je zapao za oko u prvi mah ali pretpostavljam da ce nakon lepljenja prstena sve biti ok

Goran A.

Cak i da je taj prsten pogresan, moze se lako popraviti ili zameniti.

M@rio

Usis i prsten su malo deblje izliveni, ali uz malo korekcije izgleda savršeno (šteta što nemam neki kršteni foto aparat da mogu da uslikam odma' i da vidite o čemu pričam)...Nadam se da ću vrlo brzo završiti ovu maketu pa će onda biti mnogo lakše da se vide mane i nedostaci (kojih što se mene tiče, nema)...Ustvari, jedini nedostatak koji može da se navede je to da nema naoružanje. Osim topa GŠ-23 od naoružanja nema ništa! R.V. naoružanje prodaje posebno, ista stvar je i sa MiG-om 23.
M@rio

Jovac

Naručio sve MIGOVE 21 : MF , MFN , BIS , SMT , R , i dodatne table sa dekalima . Stize iz Rusije za tri nedelje . A onda naručujem MIGOVE-23 .

M@rio

Mogao si mozda da narucis i naoruzanje (ja bih sigurno uzeo određenu količinu) :super?!
M@rio

Jovac

Quote from: M@rio on 31-07-2013, 14:47:42
Mogao si mozda da narucis i naoruzanje (ja bih sigurno uzeo određenu količinu) :super?!
Naručiću .Ok . Čekam da od ovih MIGOVA izađe R pa da mi to dovuku .