IJN Akagi, Hasegawa 1/700

Previous topic - Next topic

bulovic

Pa lanac se radio od najobicnijeg celika tako da je to uvek bilo zardjalo ili ti rust.
Sve pohvale za dosadasnji rad.

zolle

Alal vera majstore, svaka cast za domacu radinost, volim je i podrzavam  :super :super :super :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

Starac sa planine

Prefarbaj lanac u neku mat što tamnije sivu, skoro crnu, možda antracit, a onda što više rđe, i naravno tragovi rđe po palubi kuda je lanac išao, jer kad se voda spira s lanca odnosi sa sobom i tragove rđe.
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

guster

Moze da se nadje mnogo bolji(realisticniji lanac) u nekoj prodavnici bizuterije.
Obican lancic sa sto tanjim alkama, kostaju par stotina dinara, a ima ga dosta za nekoliko maketa.
Ja sam koristio za kamione i tenkove, ali verujem da je upotrebljivo i za ovo.

Janjic

Ljudi hvala vala vam svima na pomoći  :)

Dobio sam informaciju da bi lanac bio u boji same palube tj siv. Vjerovarno se vrremenom habao i rđao, pa ću i ja malo da ga dotjeram.

Što se tiče oblika lanca, znam da nije tačan. Ja sam obišao Sarajevo uzduž i poprijeko ali ovaj lanac je najbolje što sam našao, tako da sam zadovoljan  ;)
凸(¬‿¬)凸

Janjic

Dobro jutro svima!

U proteklih nekoliko dana radio sam na avionima, pa da vam pkažem   ;D

Prvo sam ofarbao dijelove gdje će doći oznake

upload a gif

a onda sve maskirao

how to screen capture

pa sam napravio propelere

photo hosting

one balvane koji dođu na avionima sam odsjekao i napravio nove. Ovde sam zaboravio slikati i točkove koje sam pravio od razvučenog rama. Ovaj princip je na Nakajima i Zero avionima

photo share

a za Aichi avione...

upload a gif

image hosting no registration

ovde su svi na kamari  :o

free image uploading

a evo i pojedinačnih slika

Mitsubishi A6M Zero

pictures upload

vođa grupe

click image upload

Aichi D3A

click image upload

vođa grupe

images hosting

Nakajima B5N

img hosting

vođa grupe

post a picture

Eto tako. Ja se nadam da va se sviđa jer prepravljati neću ništa, sitno previše!

Pozdrav drugari,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸

Starac sa planine

Možda bi trebalo prerezati panele...
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

flanker

Ovo je sve bez veze, zašto se ne vide serijski brojevi aviona i motora??!!
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

milanco

Svaka cast baš lep, pedantan i precizan rad.
Samo napred :) :)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

guster

Sjajno!!!
Jedino su ti propeleri predimenzionirani, bilo bi bolje bez njih, a i neki od modela imaju dvokrake.
E sad... i avion se jedva vidi,a ja vodim polemiku o propelerima, ali ajde.

Skyrider

Pazi, bez panela sto kolega rece, nista ovo ne valja. O nijansi crne na stajnom trapu ne vredi govoriti...   :rtfm
Lud si  :god

Janjic

Hvala kolege, baš mi je drago da vam se dopada  :super

Quote from: guster on 26-03-2014, 13:31:26
Sjajno!!!
Jedino su ti propeleri predimenzionirani, bilo bi bolje bez njih, a i neki od modela imaju dvokrake.
E sad... i avion se jedva vidi,a ja vodim polemiku o propelerima, ali ajde.

Da, propeleri "bodu oči" ali vjeruj da je ovo bio peti pokušaj da ih napravim, a probao sam i sa limom i plastikom i na kraju stari dobri ram od makete je dao zadovoljavajući rezultat. Jedino što ja nisam naišao na slike sa dvokrakim proprlerom na ovim avionima, tj na verzijama koje su bile na Akagi nosaču:

Nakajima:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Nakajima_Kate.svg

Aichi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Aichi_D3A1_Val.svg

Zero:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Zero.svg

Doduše ovo su sve mornaričke verzije, tako da vjerujem da ih je bilo i dvokrakih, ali na nosaču Akagi nisam siguran. Ako griješim izvini kolega  :)
凸(¬‿¬)凸

deda

Janjic

凸(¬‿¬)凸

Janjic

Evo pošto sam na bolovanju imao sam prilike da malo radim na maketi. Kad se pogleda ništa posebno, ali za ovu sitnariju trebalo je dosta vremena  ;)

Prvo sam ofarbao dio koji simulira linoleum. Naišao sam na pet varijanti boja ovog dijela, tako da se nisam puno zamarao oko toga. Boja je neki moj mix. Naravno, dijelovi koji mi trebaju u toj boji su i maskirani.

photo hosting

screenshot program

screen shot

Balkoni se vraćaju nazad a morao sam i nosače i poduprače da uradim (valjda se to tako zove), razni topovi i mitraljezi te još neke sitnice.

upload picture

image post

image sharing

pictures upload

pc screenshot

uploading images

upload a gif

free picture upload

A onda je došao red i na bojenje. Za brod sam koristio Tamiya akril XF-66. Valjda je dobra a i ako nije, nema veze

image url upload

upload image online

photos upload

Eto tako. Neke dijelove oko farbanja treba popraviti jer je boja prošla ispod maske.

Slobodno iznosite svoja zapažanja, kritike, sugestije, pohvale, kuđenja....

Do idućeg puta!

Pozdrav,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸