Szent Istvan 1:100

Previous topic - Next topic

minolovac

Uspio sam se riješiti onog velikog klumpa od Viribusa i ustanovio da imam previše prostora. Slično, ali različito, bez pretenzija da plovi, jedan lagani maketarski projekt.
Materijal forex, stirodur, podvodni dio ide u plastifikacuiju, nešto drva i lima...

minolovac

Postavljena oplata i pojasni oklop, sutra plastificiranje podvodnog dijela, a uz to radim Petra Krešimira IV i Dmitra Zvonimira. Još su jednaki, ali sutra...

minolovac

Danas uglavnom farbanje

medico

ooozbiljan projekat !
Kako radiš plastifikaciju ? Baš sam se pitao koliko vremena treba da ga ofarbaš airbrush-em a sad vidim da farbaš sprejevima !

minolovac

Kupio sam kanticu poliesterske smole, iz nju dolazi utvrđivač koji se umješa u omjeru. Cijena je oko 6-7 eura, Prije sam uzimao kit za popravke automobila koji dođe desetak eura i ima i stakleni mat, ali toga je malo, trebalo bi mi 3-4 komada za toliki brod. Mat sam dobio od jednog plastičara, malo je deblji, ali može poslužiti. Stirodur nije dobra podloga za plastificiranje jer da špliester pojede, pa sam ga prvo pokitao, kao bazu za forex. od forexa sam napravio cijelu oplatu (lijepio neostikom i cianakrilatom), pa šmirglanje za uklanjanje neravnina. Zatim sam umiješao smolu i kistom nanio na trup. Prije iskrojene komade staklenog mata sam položio na smolu i ostalim dijelom smole kistom natopkao staklo dok se nije otopilo i upilo u smolu. Posebno treba pariti da ispod ne ostanu mjehurići zraka, da se sve dobro priljepi. Kist se može odmah baciti jer ne postoji mogućnost da se očisti. Zato koristim najjeftinise, ali sintetske, da ne gube dlake. Kad se stvrdne, standardni postupak, brušenje, kitanje i što bi reko Đoka red kita pa red brušenja i tako jedno pet šest puta. Koristim auto sprejeve jer mi one male maketarske kantice ne bi bile ni za oko... :cheers

minolovac

Palubne trenice su širine 1 mm.

Aki

Прва лига, стварно добро изгледа!

minolovac

minolovac

Radovi se nastavljaju

minolovac

minolovac

Završeni topovi 15 cm

zolle

Dokon mozak, djavolja igracka !

KuKLiNsKi

minolovac

Malo nadgrađa i paluba za sunčanje između dimnjaka

Marko M

Ovo izgleda stvarno dobro.
Da li se šališ ili je to stvarno bila paluba za sunčanje?