Trumpeter 1/72 JGSDF Type 74

Previous topic - Next topic

Sandman

Poslednja maketa u ovom "japanskom" nizu koja je završena je Type 74 - tenk za koji slobodno mogu da kažem da je jedan od najlepših tenkova ikada po mom mišljenju.

Isto kao i sa prethodnom maketom, i ovde je od zadnjih slika u radu palo farbanje detalja poput alatki na hullu, mitraljeza, farova, IR projektora na kupoli i postavljanje zaštitnog stakla na njemu, kao i weathering MIG pigmentima i slikarskom gunmetal olovkom...

flanker

Bez greške čini mi se. Prava eksluziva.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

airbamby

Bas lep rad, od ovih vozila iz tvvog Japanskog serijala ovaj mi se najvise dopada.
Alal vera.
:cheers
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Lykos

guster

Bas dobar, ko ziv.
Gledao sam da nadjem neku zamerku, ali nista  :D cini mi se jedino da prednji deo gusenica(pretpostavljam iz jednog dela vinilne kao kod vecine Trumpetera) iznad lenjivca malo strci.
Mozda da ih nekako spustis i fiksiras(kap tecnog super lepka na primer).
Ja bi uradio i crni wash na resetkama motora iza kupole, dobile bi na dubini.
Sve ostalo ko da je 1/35.

Sandman

Hvala na komentarima.

Gusenice su me na ovoj maketi više mučile nego na Type 61 - bile su duže za 2-3 linka pa je uklapanje nešto lošije ispalo (donja strana zadnjeg velikog točka je spoj). Pritom su Trumpeter gusenice od neke čudne gume koju superlepak neće da zalepi iz prve, tako da nameštanje samo jedne gusenice traaaaaaje...  :-X

Rešetke motora namerno nisam hteo dodatno da washujem, pošto se na njima ocrtava linija razgraničenja kamuflaže i stvara veoma lep efekat - bilo mi je žao da taj detalj "ubijem" washem... :)

U svakom slučaju, i meni je ova maketa nekako postala najomiljenija iz celog ovog japanskog serijala...

Mikoyan29

MK "Oluj"