1/35 Хаубица Д-30 122мм ЈНА

Previous topic - Next topic

slavco 83

Pozdrav,pokusao da uradim makete haubice D-30 u sluzbi JNA.Maketa je firme Skif(verujem svima je vec poznato koliko je tacna i uverljiva :uaaa)Odlucio na kraju da bude u boje JNA,pred gradjanski rat(mada kamuflaza je bila ista kod sve republike Ex SFRJ,na pocetku nemilih dogadjaja)jedina intervencija na maketi je to sto sam izbusio rupe na klinove za ucvrscivanje lafeta.

KuKLiNsKi

jbš točnost to je do firme, na maketaru je da napravi realnu maketu i ova mi se baš sviđa  :)
crveni primer je super detalj koji nisam nikad primjetio  :-[

Vladimir

Ф89 НС

Milutin

Lepo i dobro  :super na svim tvojim maketama mi se posebno svidja efekat blata na gumama,pa me zanima kako se to radi ?
Pozdrav

slavco 83

Nista posebno,prvo ide bojenje,pa jedna ruka mat lak,pa onda nanosim MIG pigmente,osusim sa fenom,zavisno koji ti je film o maketi,takav je i stepen prljanja.Kada ih osusim prodjem sa mokrim prstom da bi postigao zeljeni efekat na gumi (koja povrsina i koji stepen),opet osusim,pa odna dolazi pigment tipa prasine na isti nacin kao i prethodni.na krajo sve se fino lepo osusi i jos jedna ruka mat lak ..i to je to.

marshal.luka

Vrlo lep rad, ovakva boja je bila i na haubicama u VJ i VS, to jest i sada je takvo. Razmišljao sam i ja da uradim haubicu D30 Vojske Jugoslavije, ali od Trumpetera (dakle, autentičnija izrada).  :)

Milutin