MIG-21 BIS Jugoslovenskog ratog vazduhoplovstva

Previous topic - Next topic

Goran A.

Ne moraš ti nikoga da slušaš. radi po svom ili kako ti se svidja, što se mene tiče možeš i u roze da ga obojiš ako hoćeš.

17127 SFRJ period ukratko u dve varijante:

-Do prvog remonta u Zmaju (profil sa manevara) dekali kao što si ih stavio, bez znaka remontnog zavoda na repu, konus i dielektrični paneli kao na sovjetskim avionima, što znači tamnija i manje drečava zelena.
Potraži neke slike pa uporedi i naravno izjednači plavu na zastavi sa plavom na rondelama ako ćeš rondele ostavljati ovako kako si ih zalepio.

-Od prvog remonta (prvi profil koji si postavio sa znakom RZ Zmaj) ide druga nijansa plave na rondelama, položaj bočnih rondela drugačiji, znak remontnog zavoda na vertikalcu, druga nijansa zelene na konusu i dielektričnim površinama.

Ono što te buni je da je proizvođač na profilima stavio istu nijansu plave za obe varijante.

SASA

Uradjen brzi "remont".Dielektrike sam prefarbao u tamnije,skinuo svetle rondele i stavio tamnije,pomerio sam ih na dole u odnosu na stare.Mislim da imam i znak remontnog zavoda,samo treba da ga nadjem.Sada se rondele i zastava lepo uklapaju.

SASA

Malo sam doradio maketu po Draganovim sugestijama.Spoj koji se video ispred topa je popravljen

Ovo sto se vidi su pasteli ali u makro modu izgledaju kao neke velike mrve

Izduv sam malo posvetlio

Sutra cu jos da zalepim antenu koja ide ispod nosa aviona i znak remontnog zavoda,stencile i mislim da bi to bilo to....

relja

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

Jovac

pekar

IL-76

relja

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"