Messerschmitt Bf109 E-3, ICM 1/72- ZAVRSEN

Previous topic - Next topic

Tomcat

Posto mi je bitka za Britaniju bila cak I tema maturskog rada u gimnaziji, red je da ucestvujem u kampanji  ;) Dakle, opet ICM maketa Messerschmitt Bf109E3, mislim da cu raditi avion sa kutije, Heinz Bar ili mozda od brata uzmem neki od Emila sa Xrtradecal seta povodom 70 godina Bitke za Britaniju. Toliko za pocetak

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

mos

Maketa je po detaljjima jako dobra ali tu je problem sa dekalima ICM maketa.
Negde sam citao predlog resenja za dekale , da se prvo preprskaju lakom pa onda u vodu.

Nisam probao jer sam za moju maketu koristio stensile sa akademca.
Puno srece!
Pratim dalje radove!

Tomcat

Sto se tice stensila, imam Techmodove a posto mi je ostao skoro ceo set ovih "glavnih" dekala od ovog koji sam radio kao VVKJ plus ovaj set iz kutije tj duplirani su tako da se nadam da ce biti ok
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

relja

Imam istu ovu maketu u šteku, tako da pažljivo pratim razvoj situacije  :)
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

Jovac

Maketa kao maketa i nije loša , ali opet nije ništa posebno . Plastika premekana za obradu , uklopljivost teška ... Što se dekala tiče , njihovi dekali se bacaju u kantu , a kupuju neki drugi .
Pratim ovo sa velikim interesovanjem .

Tomcat

Quote from: Jovac on 10-04-2015, 20:40:07
Maketa kao maketa i nije loša , ali opet nije ništa posebno . Plastika premekana za obradu , uklopljivost teška ... Što se dekala tiče , njihovi dekali se bacaju u kantu , a kupuju neki drugi .
Pratim ovo sa velikim interesovanjem .r

Ja stvarno nisam imao problema sa uklapanjem kod prethodnog Emila

Jovac

Imam jednog urađenog , čim se pojavio odmah sam ga kupio . U poređenju sa Airfix i Tamiya Meserom koje sam isto radio nije ni blizu . Pratim ovo sa velikom pažnjom , samo napred .

Warhawk

Taj ICM 109 ima zeznuto uklapanje, 'oće trup da pobegne ukrivo (gledano od napred). Jeste jedva primetno, ali dešava se na dosta sklopljenih koje sam video uživo.
Probaj da prvo dobro uklopiš polutke trupa, pa nacentriraj poklopac motora napred.
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Tomcat

Janjic

凸(¬‿¬)凸

Skyrider

To se ceni  ;) Eto i mene sa Emilom samo da pozavrsavam s nekim obavezama i pocinjem !

Tomcat

medico

lepo napreduješ, pametno si ostavio lepljenje filtera za vazduh ovako ćeš lakše izmaskirati nos za farbanje u žutu.
Malo si čudno izveo farbanje donje ivice zelenog polja ispred vetrobrana ?
sad nešto gledam ...da li si urezao panel na sa gornje i donje strane trupa , na spoju polutki trupa ?

Tomcat

Radio sam prema uputstvu, oni su tako sugerisali  ;) Inace, u medjuvremenu sam ofarbao I zutu na nos

mos

Odlicno izgleda ! Samo pazi na ramove kabine i oni su tamno zeleni!
;)