1:72 esci F-111 A AARDVARK

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

znaci dok jos imam slobodno vreme ovo leto da uradim jos koju maketu.ovo je esci f-111 a aardvark koj sam rastavio prosle nedelje i resio da krenem ispocetka.maketu cu da radim bas ko onaj na kutiju vijetnamski f-111 a.. bice bombe na krilni nosaci....bombe su m-177 ili slicno(ne secam se bas najbolje).kokpit ce da bude doradjen i isprljan kao sto treba sutra.maketa se ne slaze bas najbolje ali nije nista posebno tesko......sutra cu da smirglam i urezujem panele koje ce se izgubiti.....

Kerber

Abre, momche Makedonche.... ;D
Otkud ti toliko slobodno vreme i jos za makete....Mora da si ocistio godinu na faksu i nasao mnooogo tolerantnu devojku....Cenim to.
Samo napred, makete su ti sve bolje.
Pozz

dragan_mig31

pa nisam ocistio ali u zadnje vreme nemam sta da radim :D devojka mi je tolerantna i to puno :D i plus je na odmor zajedno so familiju tako da imam jos 3 dana slobdni za maketarenje :D

Kerber

Aferim !
Samo napred, radi... :D

dragan_mig31

nego zanima me kako da uradim da donji dio maketu ko treba da bude crn da izgleda izbledjeno ili "FADED" ? treba da radim neki preshading ili posthshading?ili pa treba da uradim neki drybrush?

Sandman

Quote from: dragan_mig31 on 17-07-2007, 14:47:42
nego zanima me kako da uradim da donji dio maketu ko treba da bude crn da izgleda izbledjeno ili "FADED" ? treba da radim neki preshading ili posthshading?ili pa treba da uradim neki drybrush?

mislim da preshadingom ne bi postigao zeljeni efekat jer bi morao da idesh sa jako svetlom bojom (belom?), a onda bi morao jako tanak sloj crne preko....

bolje je ili postshading posvetljenom crnom tj. nekom tamno sivom pa eventualno du zredine te linije josh malo svetlijiom sivom.... ili eventualno drajbrash nekom tamnosivom.....

probaj prvo na nekoj staroj maketi da vidish shta bi dalo najbolji efekat...  ;)

Vizant

Filter nekom svetiliom nijansom, na mali pritisak iz daljine prsnes tu i tamo polako da vidis kao izgleda prvo izvezbas na necem drugom pa onda na maketi....

dragan_mig31

problem je u tome sto nemogu da nadjem extrafine diznu za moj ab i zato moram da maskiram kad farbam kamuflze jer imam samo medium diznu :(

Sandman

Quote from: dragan_mig31 on 17-07-2007, 17:56:34
problem je u tome sto nemogu da nadjem extrafine diznu za moj ab i zato moram da maskiram kad farbam kamuflze jer imam samo medium diznu :(

probaj sa malo vishe razredjenom bojom i manjim pritiskom - onda mozeshda pridjesh blize samoj povrshini koju farbash a da se farba ne "odbija" od povrshine i ne razliva....

dragan_mig31

pa probavao sam to pre neki dan ali farba jednostavno nece da izadje od airbrush,nenzam kako i zasto ali izgleda da jos imam mnogo da ucim o airbrushevima

Sandman

Quote from: dragan_mig31 on 17-07-2007, 19:09:48
pa probavao sam to pre neki dan ali farba jednostavno nece da izadje od airbrush,nenzam kako i zasto ali izgleda da jos imam mnogo da ucim o airbrushevima

verovatno ti je bila i dalje gusta farba uz mali pritisak....

djnik

Probaj sa odnosom boja-razredjivac 50%-50%.

Vizant

50 -50 je za mene najmanji odnos to ide i do 70 u korist razredjivaca.......
I meri jer imas pipetu ili onako od oka,ja merim sve na kapljice :)
em stedim boju em uvek dobar odnos ....a o ako farbas onim bojama za auto moze lako dase desi da imaju krupan pigment pa ti stalnoi zapusuje airbrush....Treab da imas bar jednu bocicu Tamiya boje samo da vidis bar odnos koliko je lako raditi s tim.....

dragan_mig31

pa i ja razredjujem boje u odnos 50%50 i vise u korist razredjivaca.kamuflazu necu da radim sa te autoboje,ali ta crna odozdo cu da spricam valjda MM flat black.ali videcu ovih dana,sutra cu da uradim preshading na gorni dio makete....

dragan_mig31

evo mali apdejt.kamuflaza je uradjena samo jos ostaje da se malo sredi jer mi je malo boja procurila oreko maskirana povrsina,to cu da uradim sutra.