A6M3 Zero, Tamiya 1/72

Previous topic - Next topic

Warhawk

Meni OK deluje. Možda još samo malko dodaj na desno krilo da se izjednači.
Posle dekala metalne površine završi u polusjaj, platnene matiraj i ima da bude bonbon.

I ne preteruj puno s panelima, dovoljno se vide i ovako  ;)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Janjic

Hvala warhawk. Tvoji savjeti su uvijek dobrodošli!

Donja strana i sitni dijelovi ofarbani

Još da pitam, da li znate mogu li uraditi travnatu podlogu sa nekim daskama ili samo travnatu?

Hvala svima!

Pozdrav,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸

Japanci I daske? Cisto sumnjam.

Janjic

凸(¬‿¬)凸

Janjic

Aotake legao. Napravio sam i malu podlogu u fazonu zastave.

Trenutno se suši glos lak, pa dekali i ostalo što ide. Iduće slike u gotovim radovima.

Pozdrav svima,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸

Dejan68

Quote from: Janjic on 04-09-2017, 16:06:11
Aotake legao. Napravio sam i malu podlogu u fazonu zastave.

Trenutno se suši glos lak, pa dekali i ostalo što ide. Iduće slike u gotovim radovima.

Pozdrav svima,
Mladen.

A u Mladene,  pa ovo postolje k'o rovito jaje presečeno uzduž.  :cry
Možda da mu staviš zrake(mislim suncu tj. crvenoj točki)  :zvizduc

Janjic

Hvala Dragane  :)

Ko rovito jaje  :lol :super
A pokušao sam da uradim trake, ali nije mi išlo  :deadhorse
凸(¬‿¬)凸

Janjic

Kako da se izborim sa Tamiya dekalima? Užasno su debeli neće fino da nasjednu. Ostaje mi i malo siveringa. Koristim Gunze hemiju, Micro Set i Sol, ali džaba!
凸(¬‿¬)凸

viper

Možeš pokušati vrelu vodu pomiješanu sa otprilike pola alkoholnog sirćeta. Vodu  i alkoholno sirće pomiješaš i pustiš da provrije.
Samo onda moraš biti oprezan jer se može desiti da decali slete sa papira i pogužvaju se.Dovoljno je da samo 2-3 sekunda držiš decal u vreloj vodi.
Kada ih naneseš na maketu onda bi trebalo da ih zagriješ fenom pa onda gunze mr softner.

Ovo prolazi na većini tamiynih decala , ali meni ni ovo nije pomoglo kod tamiynih decala za f-14.

Janjic

Hvala Dževade, probaću ovako. Javim šta sam uradio ;)
凸(¬‿¬)凸

viper

Probaj prvo na nekom manje važnom decalu , pa ako bude uredu onda nastavi.

Meni je to dobro radilo na nekim tamiynim decalima, alli na ovim zadnjim corsair i tomcat nije pomoglo ni ovo...dok je npr na njihovim decalima za zeroa  u 32-ci bilo odlično

milan78

Koliko generalno dekali mogu da upropaste maketu to je cudo.Moje neko iskustvo nije bog zna sta ali silvering resim sa nitrom na cetkicu tanku i gorim providan film.Cak i po dekalu po malo da se da kazem "otanji" i udje u panel.Svakako idi sa tom japanskom hemijom,ako ides tom nekom logikom.
Instagram-Peacockscaleworx

Warhawk

Quote from: Janjic on 05-09-2017, 13:56:45
Kako da se izborim sa Tamiya dekalima?

Japanska hemija je specifično pravljena za japanske debele dekale.
U ovom slučaju - "Plavi grom" i "Zeleni zmaj", kako volim da ih zovem zbog jačine.
Namaže se plavo pre nego što se postavi dekal, i tanko preko postavljenog dekala.
Ako posle nekog vremena nije ulegao u panele, maže se tanko zeleni, pa onda opet posle sušenja tanko plavi.
Nedostatak je što je hemija agresivna, pa nema puno cimanja dekala tamo-vamo. Mora se biti u startu precizan.

'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

milan78

Off topic ali opet vezano....ima li razlike ova hemija i ova Neo?
Instagram-Peacockscaleworx