ZSU 57/2, Takom 1:35

Previous topic - Next topic

gemini

Evo radilo se ovoga leta i jeseni, sa manjim pauzama stiglo se do kraja. ZSU 57/2, legendarno PA samohodno oruđe, kojega je vreme pregazilo još dok je bio u upotrebi JNA sve do njenog kraja. Maaketa odlična za rad, manji problem je skidanje delova sa rama, ali sa malo više pažnje ide lako. Dodatno sam upotrebio topovske cevi Aber i gusenice Friul. Bojeno sa Hataka rust kao temelj za kasniju upotrebu Ammo MIH Scratc efekta. Ulogu SMB igra više manje uspešno Revell aqua 361, a stareno i prljano sa uljima, Ammo MIG Oilbrusherima, pigmentima i raznim efektima. Gusenice tretirane Burnishing fluidom dodatno obrađene hemijom Ammo Mig. Fotki ima malo više nego obično, ali za prikaz faza rada tako treba i da bude, takvo je bar moje mišljenje. E da ne odugovlačim, stavljam fotke, a vi raspalite sa kritikama.

zivorad

Boleštija  ;)            :god :god :god :god :god

Dušan ModelkitsBG

Pozdrav,zanimaju me dzakovi na tenku.Da li su oni dosli uz maketu ili ste ih posebno kupili ili sami izradili,ako ste ih sami izradili zanima me kojim materijalom.Maketa je odlicna.pozdrav

gemini

Ako misliš ono pozadi kupole na sanduku za čaure, to je cerada. Dobija se u kutiji, material je nešto poput onog za gusenice, znači kao neka guma ili slično. To lako možeš izraduti i sam, mislim da čak bolje, od toaletnog papira i razređenog belog lepka. Najbolji je neštampan papir, sa što manje nekih uzoraka. Jednostavno uzmeš komad, kolii ti treba, staviš ga na peki papir i dobro namočiš razređenim lepkom. Nakon toga smotaš ga na željenu dimenziju i ostaviš da se suši. Ako je na vozilo pritvrđena cerada sa kaiševima, kao u ovom slučaju, onda dok je još mokro, na mestima gde dolaze kaiševi, stegneš malo sa žicom i sušiš. Po mome dobijaš puno realniji efekat. Da nisam bio u žurbi, pošto je danas bilo državno prvenstvo, i ja bi se poslužio te tehnike. Do novogodišnjeg kupa menjam sigurno.