Euro Model Expo 2018

Previous topic - Next topic

®Evolutionary

Pozdrav svima!

U gradicu Lingenu, na severu Nemacke, je pre nedelju dana odrzana jubilarna 10. maketarska izlozba i takmicenje, koja je tokom godina izrasla u jednu od najvecih te vrste u Nemackoj.

Ove godine sam po prvi put otisao tamo, na poziv clanova maketarskog kluba iz Hamburga, koje sam do sada poznavao samo kroz internet, a sada ih i licno upoznao. Vec tri godine apstiniram od ovakvih skupova, ne namerno, vec se uvek ispreci neka naizgled vaznija zivotna aktivnost. Ovaj put sam bas uzivao i prisetio se tipicnog maketarskog stimunga i onog osecaja, kada ne znas gde prvo da bacis pogled; na takmicarski deo, ili mnogobrojne klubske izlozbe, ili najezdu prodajnih standova sa svom mogucom i nemogucom hobi opremom i kitovima.

Ucestvovao sam na ovom dogadjaju i kao izlagac na izlozbenom delu, kao takmicar, a naravno i kao zainteresovani posmatrac i fotograf hobi sveta. Sto se tice takmicarskog dela, ziri je svojim odlukama podigao dosta prasine i obrva, ali se po svom starom obicaju vas izvestac nece baviti politikom i kritikovati ziri. Smatram da prihvatanjem ucesca na takmicenju treba prihvatiti i cinjenicu da ce donesene odluke biti finalne i ljudske i da ponekad rade u nasu korist a ponekad i ne. Uostalom i ovoga puta se ne mogu pozaliti na ishod, jer sam se vratio kuci sa jednom zlatnom, jednom bronzanom i jos jednom "specijalnom" medaljom koju je dodelio gostujuci klub iz Belgija - ova treca mi je posebno draga, jer su Belgijanci po mom licnom misljenju imali najbolji izlozbeni stand, a izabrali su moju maketu kao svog favorita.

Elem da ne duzim vise, evo fotografija, pa uzivajte...

Sve ovo do sada, ako niste vec prepoznali, bili su WNW modeli, sto u izlozbenom a sto takmicarskom delu. Sada malo kreativne samogradnje, dorade i slobode izrazavanja...

nastavak u sledecoj poruci...
Pozdrav od Šekija
--------------------

®Evolutionary

...idemo dalje...

Ovi brodovi ispod su u razmeri 1:700! ko ih nije video ne moze da shvati koliko su sitni.

Pozdrav od Šekija
--------------------

®Evolutionary

Evo jos i nekoliko nama bliskih maketa. Ne, nisu moje... Ako se autor prepozna, neka se slobodno javi... ;)

I za kraj da primetim da na zvanicnom sajtu ovog tamkmicenja jos uvek nema fotografija ovogodisnjeg dogadjaja, tako da vam je ovo dragi moji cista eksluziva...  ;)

Pozdrav od Šekija
--------------------

Adrijano1776

Odlicne slike...
Posto sam i sam bio ucesnik iste,mogu potvrditi da je izlozba vrhunska,a ujedno i takmicenje...
Srdacan pozdrav iz Hamburga...

P.s.Drago mi je sto smo se licno upoznali...
Odlicne slike Yu aviona ali ti nedostaje Super Galeb G-4TM

®Evolutionary

Quote from: Adrijano1776 on 01-04-2018, 02:13:14
Odlicne slike...
Posto sam i sam bio ucesnik iste,mogu potvrditi da je izlozba vrhunska,a ujedno i takmicenje...
Srdacan pozdrav iz Hamburga...

P.s.Drago mi je sto smo se licno upoznali...
Odlicne slike Yu aviona ali ti nedostaje Super Galeb G-4TM

I meni je bas drago sto smo se licno upoznali. Kada sam stigao kuci shvatio sam da nemam ni jednu fotografiju tvog pobednickog G-4... :headbang Hteo sam da ga slikam zajedno sa ostalima, ali je ta maketa ostala izdvojena na takmicarskim stolovima.  Svakako ga vredi videti - ako imas sam neku dobru sliku mozes ovde da je objavis.
Pozdrav od Šekija
--------------------

Fredi

Pozdrav i cestitke na osvojenim medaljama. Po slikama se vidi da je bilo izuzetnih radova  :super

dragan_mig31

Cestitam na ostvarenim uspehom.Svaka cast.E ovde bi nekad u zivotu hteo da odem.Ali jbg kad zivimo na prokletom balkanu.

Ćomi

Odlicne fotke, lepa prica...
Okaci i slike tvojih nagradjenih radova, verujem da su i one zanimljive...

pozz,
Ćomi
No signature.

Dejan68

Umesto da završavaš domaći (Tu22), ti u skitnji po belom svetu. Cccccc.  :zvizduc
Verujem da si se lepo proveo i družio sa ljubiteljima ovog predivnog hobija. Drago mi je da je suđenje i tu "zanimljivo", bilo bi totalno ne zanimljivo. Slike su ti predivne i hvala ti što si nam preneo delić te atmosfere.  Nadam se da ćeš odvojiti i delić tvog vremena za Novogodišnji kup ovog decembra u Beogradu, da uživo vidimo tvoje radove.  :-)
A sad,  Tu 22 čeka završetak.  ;)

®Evolutionary

Quote from: Dejan68 on 01-04-2018, 16:03:05
Umesto da završavaš domaći (Tu22), ti u skitnji po belom svetu. Cccccc.  :zvizduc
Verujem da si se lepo proveo i družio sa ljubiteljima ovog predivnog hobija. Drago mi je da je suđenje i tu "zanimljivo", bilo bi totalno ne zanimljivo. Slike su ti predivne i hvala ti što si nam preneo delić te atmosfere.  Nadam se da ćeš odvojiti i delić tvog vremena za Novogodišnji kup ovog decembra u Beogradu, da uživo vidimo tvoje radove.  :-)
A sad,  Tu 22 čeka završetak.  ;)

Eh, Tu-22 cami vec skoro dva meseca sam - nisam ga ni pipnuo... :( Kako se vreme otkravilo, krenuli radovi u basti, pa nikako da stignem do maketa. Ovaj vikend u Lingenu bio je "beg iz stvarnosti", tako reici. Trenutno gradim bastensku shupu u razmeri 1:1. Ali sticii ce i Tupoljev na red...

Ali obecavam, ovih dana cu fogografisati i svoje makete koje su osvojile medalje i okaciti ih ovde - radi se o An-26 sa nasim oznakama i jednom japanskom F-15, koji je po mojoj gruboj proceni vec uveliko usao u pubertet...  :mjetal
Pozdrav od Šekija
--------------------

Dejan68

Quote from: ®Evolutionary on 02-04-2018, 11:52:38
Eh, Tu-22 cami vec skoro dva meseca sam - nisam ga ni pipnuo... :( Kako se vreme otkravilo, krenuli radovi u basti, pa nikako da stignem do maketa. Ovaj vikend u Lingenu bio je "beg iz stvarnosti", tako reici. Trenutno gradim bastensku shupu u razmeri 1:1. Ali sticii ce i Tupoljev na red...

Ali obecavam, ovih dana cu fogografisati i svoje makete koje su osvojile medalje i okaciti ih ovde - radi se o An-26 sa nasim oznakama i jednom japanskom F-15, koji je po mojoj gruboj proceni vec uveliko usao u pubertet...  :mjetal

Veliko izvinjenje .  :-[
Totalno sam zaboravio da ti cestitam na osvojenim medaljama.   
Bravo   :super
Bice vremena i  za Tu-22, prvo bastica i bastenska kucica a i uzivancija na suncu  :D

Зоран 1962

Bravo za osvojene medalje a ovo na slikama je perverzno,koliko je dobro.Fasciniran sam radovima. :super :super :super

®Evolutionary

Svima puno hvala!  :super

Evo sada i slika mojih maketa sa takmicenja koje su pokupile medalje. An-26 je Amodel kit u 1:72, a F-15 je stari Hasegawin u 1:48, modifikovan za trenutak poletanja pod punim forsazom. Dekali sa belim zmajem su od Two Bobs.

Pozdrav od Šekija
--------------------

dragan_mig31

Dobar ti ovaj an-26.Bas sam maketu nedavno gledao po netu u pitao sam se ko je to napravio.Svaka cast.

viper

Antonov je fantastičan..