XI Novogodišnji Kup

Previous topic - Next topic

mcaslav

Elem,

Quote1. Ако организатори нису одговорни за случај оштећења или нестанка радова, да ли то значи да радови неће бити обезбеђени?

Ne, ne znači. Muzejski prostor je pod stalnim video nadzorom, a za vreme trajanja kupa posebno angažujemo redare. Takmičari treba da znaju da preduzimamo sve što je u našoj moći kako bi makete bile bezbedne, kao i da se mere stalno dopunjuju i unapređuju na osnovu naših iskustava i iskustava sa drugih takmičenja. Ipak, i pored svih naših nastojanja da se umanji mogućnost oštećenja ili nestanka makete, nezgode su uvek moguće.

Quote2. Имају ли такмичари право на жалбу и када је право време да се жалба поднесе, како не би било касно?

Ne. Od kada se kup organizuje kao dvodnevno takmičenje sudije imaju dovoljno vremena da, u timovima, pregledaju svaku maketu i donesu jednoglasnu odluku o rangiranju makete, što unapređuje kvalitet suđenja i umanjuje mogućnost i potrebu za žalbom. Pošto se sudije ne takmiče, u mogućnosti su da sude baš one kategorije koje najbolje poznaju. Sudije su, inače, maketari sa dugogodišnjim iskustvom u suđenju i koji su osvajali visoka priznanja na vrhunskim međunarodnim takmičenjima. Sudijske odluke, su, dakle, konačne. Ukoliko želite da unapredite svoje veštine i razgovarate sa sudijama, biće vam na raspolaganju u nedelju, pre proglašenja.

:cheers

Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

PROTA

Захваљујем се за одговоре на моја два питања.
AKO HEMAШ ЂУЛE, ШTA TИ BPEДИ TOП?

pedjolino76

Moze pitanje  znam da do sada nije placan ulaz,a podigli su ulaznice u muzeju.pa reko da proverim da li ce i ovde godine biti besplatan ulaz ili se mozda nesto naplacuje.Da se spremim posto dolazimo najverovatnije porodicno kao i prosle godine.

Profa

Peđa, piše u prvom postu:
"Opšte informacije:
– Poseta takmičenju i postavci muzeja je besplatna za sve posetioce"

Pozdrav!
Bogu fala što sam Lala! :)

pedjolino76

Uh nisam video izvinjavam se hvala pa se vidimo.

bakston

Imam jedno pitanje pošto prvi put izlazim na takmičenje.
Citiram:
Kotizacija za prijavu takmičarskih radova elektronskim putem iznosi 500 RSD (5€) po takmičaru.
kako i gde se plaća ova kotizacija. Maketa je prijavljena.
Hvala.

milan78

Na licu mesta, elektronski olaksavas prijavu da ne bude guzva itd...
Instagram-Peacockscaleworx

mcaslav

Poštovani maketari, avio entuzijasti i drugi ljubitelji ovog našeg lepog hobija, MK Oluj i ove godine ima čast i zadovoljstvo da vas pozove na Novogodišnje maketarske radionice koje se tradicionalno odvijaju za vreme Novogodišnjeg kupa u amfiteatru Muzeja vazduhoplovstva.

Prva radionica će i ove godine će biti posvećena najmlađim maketarima u uzrastu od 7 do 12 godina. Planirana je za 15. decembar od 12 sati, u trajanju od tri sata. U ulozi moderatora biće naš počasni član i afirmisani maketar iz Slovenije - Bine Logar. Za sve učesnike su obezbeđene Revell makete za rad i potreban pribor i alat. Učešće na radionici je besplatno.

U nedelju, 16. decembra na programu je radionica posvećenju ožičavanju aviona iz Prvog svetskog rata, a svoje veštine će demonstrirati Zoran Jakovljević - Profa, član MK Oluj. Radionica počinje u 10 sati i trajaće dva sata. Odmah po završetku radionice, od 12 sati, na programu je predstavljanje knjige "Vazdušni rat u Španiji (1936-1939)" našeg autora Zorana Bašića. Predstavljanje knjige prati i posebna izložba maketa aviona obrađenih u ovoj knjizi. Dešavanja u amfiteatru Muzeja vazduhoplovstva će biti snimana u svrhe promocije maketarstva.

Verujemo da će posebno interesantan biti i simulator letenja na Cesni 172. Ako nam vremenski uslovi dozvole, nadamo se da ćemo uspeti da izložimo i simulator aviona F-16. Oba simulatora je izradio Dejan Pantić i verno oslikavaju instrument table i sve komande aviona.

Dobrodošli!

mcaslav

Ruski proizvođač maketa ZVEZDA i M-HOBBY, kao distributer ZVEZDE za Srbiju, nagrađuju najlepše urađene makete ovog proizvođača.
Za nagradni fond određeno je 10 maketa proizvođača ZVEZDA.
U izbor ulaze sve makete ruskog proizvođaća ZVEZDA a koje su izložene na Novogodišnjem kupu 2018, u takmičarskom ili izložbenom delu.
Novogodišnji kup se održava 15. i 16. decembra 2018. u Muzeju vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla.
Odluku o najboljim i najlepšim maketama ZVEZDA donosi žiri od 3 (tri) člana.
Ocenjivanje nema formalni karakter (ne boduje se) već će biti na osnovu opšteg utiska koji donesu članovi žirija.
Predviđeno je da po tri nagrade budu dodeljene u tri osnovne grupe, bez obzira na njihovu razmeru: 1) vazduhoplovi - avioni i helikopteri, 2) kopnena vozila i oklopna tehnika i 3) sve ostale makete - plovila, figure... Žiri ima pravo da, na osnovu uvida u kvalitet izloženih maketa, nagrade dodeli i u drugačijem odnosu.
Jedna od 10 nagrada određena je za najmlađeg maketara koji donese maketu ZVEZDA.
Prilikom dostavljanja maketa na takmičenje ili izložbu neophodno je da maketar naglasi da je maketa od proizvođača ZVEZDA kako bi se dodelilo posebno obeležje (nalepnica).
Proglašenje i dodela nagrada obaviće se u nedelju 16. 12.2018. po završetku zvaničnog ocenjivanja takmičarskog dela Novogodišnjeg kupa 2018.

:cheers

mcaslav

Scale District

Jel se zna da li ce Radek (Karaya) biti oba dana na takmicenju? Pitam jer sam nesto narucio, a mozda necu moci da dodjem u subotu.

SASA

Ja sam ga kontaktirao ranije i rekao je da ce doci,poslao sam mu neku narudzbinu ali vise ne odgovara na mejlove.

Pegi

Pitanje za organizatore XI Novogodisnjeg Kupa. Mogu li se znati imena i prezimena sudija u svim kategorijama?

krajton

I ja sam naručio nešto od  Radeka (Karaya), ali neodgovara na E-mail ni meni...
Videćemo dal će doći...