MH-6/AH-6 Little Bird, Academy 1:48

Previous topic - Next topic

chikavili

Pozdrav svima
Dugo sam trazio AH-6 varijantu ovog helikoptera u 1:48, ali sam na kraju bio "prisiljen" da se zadovoljim Academy-jevom varijantom MH-6 "Stealth" koja je malo dosadna zbog odsustva detalja i da uradim hmmm... recimo delimicnu konverziju.
S obzirom da su na "Stealth" varijanti poskidali sve sto su mogli sa spoljasnjosti helikoptera i promenili sklop izduvnika, potrudio sam se da sve to vratim u "normalu". Razne antene i izduvnik su scratch-build. Signalna svetla i jos neki detalji na oplati su reslovi dugih maketa. Nosac naoruzanja
 je u potpunosti scrach-build i radio sam odokativnom metodom, pa mi srazmera nije bas idealna, ali sam zadovoljan. Sacasti lanseri i top su reslovi. Isecena su zadnja vrata zbog naoruzanja. Planirao sam i prednja da isecem, ali posto je maketa jako sitna i sve je jako tanko, plasio sam se (sa razlogom) da cu da je unistim, pa sam odustao. Providne povrsine su zatamnjene narandzaste sa "stealth" varijante i tu nisam mogao nista.
U svakom slucaju, zadovoljan sam kako je na kraju ispao. Dodato malo detalja na motor posto je bila potpuno "flat" povrsina.
I 'ladno sam pre fotkanja zaboravio da skinem masku sa prednjeg fara  :hahaha

flanker

Zanimlljiva ptičica. Ja radim u 1/72, to je tek minijatura.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

chikavili

Quote from: flanker on Today at 11:49:13Zanimlljiva ptičica. Ja radim u 1/72, to je tek minijatura.
Ajoj  ;D
Pa kolicno ce to tek da bude kada je ovaj moj bas mali  :hahaha