Aeropoxy Piper Pawnee 1/48

Previous topic - Next topic

YU-DFY

Jos jedan biser dolazi od firme Aeropoxy. Piper Pawnee koji je obelezio istoriju privredne avijacije i aeroklubova sirom Jugoslavije. AK Zrenjanin je imao u svom inventaru 7 Ponija. Prosto za ne poverovati za danasnjie uslove, za ovo danasnje zlatno doba kako bi neki politicari rekli. Al da ne idemo da dalje u politiku, ko zna u kakvom blatu bi zavrsili. Elem, AK Zrenjanin je spao na 2 ponija tokom 90-tih. Neki su ostali u Hrvatskoj i Sloveniji po raspadu bivse nam drzave, a YU-BLE i BJX (ako se dobro secam ovog drugog) su jos bili aktivni tih 90-tih godina. YU-BLE je bio narocito aktivan sto se tice slepa jedrilica.
Moj cilj je da napravim sto vise aviona koji su bili u floti AK ZR dok sam bio njegov clan. Do sada imam An-2, Piper cub, Zlin 526, Utvu-75, blanika i sad ovog piper-a. Fali mi jos PZL-104 Wilga, jedrilice cirus, DG-100 i DG-300 pa da imam celu flotu.
Aeropoxy je uradio sjajan posao sa ovom maketom. Veoma se dobro sastavlja. Cak nije bilo ni puno posla oko spoja krilo-trup. Uz maketu dolazi i sablon za isecanje canopy-a sto u znatnoj meri olaksava posao. Dekali su perfektni, nikakav silvering nije primetan.
Farbano Tamiya belom, lakirano Vallejo lakovima, sjajnim i saten.

U akciji 2002-god na prvenstvu Jugoslavije u jedrilicarstvu, pilot Sasa Antonovic.