Srpski vojnik (Vice75)

Previous topic - Next topic

Slobo

Figura kupljena na prošlogodišnjem Novogodišnjem kupu i odrađena proletos. Kvalitet odlivka je odličan, kao i detalji. Ne radim često figure, ali je ovo nešto što se moralo uraditi. Koliko je tačna boja uniforme nisam siguran, negde sam pročitao da se mešaju nemačka feldgrau i ruska kaki pa sam tako i pokušao i dobio ovo. Dodatno sam napravio postolje i dodao mali grb.. ima da se nađe i onaj baš iz perioda Kraljevine Srbije ali bi po meni previše odvlačio pažnju sa figure zbog svoje veličine.Inače, danas sam saznao da su spremili i figuru srpskog oficira koja takođe izgleda vrhunski... tako da.. ko zna, možda novi trošak u najavi  ;D 

najjaci

Bravo Zlobo! Bas ti je lepo ispalo sve ovo ukljucujuci i fotografije.

Moram samo da iznesem jedno globalno zapazanje gde mislim da ljudi prave pogresan korak kad pokusavaju na figurama, ovog i slicnog ili manjeg omjera, da docrtaju zenice oka. Daleko od toga da mislim da to ne treba raditi ali cesto se desava da ispadne nekako "izcaseno", kad moram da upotrebim taj izraz, i pokvari celokupan utisak. Umesto toga mislim da je bolje resenje pustiti malo vosa da prodje i tako dati akcenta s obzirom da su oci veoma male.

Posle ovoga ostaje da vidimo kakav ce da ispadne oficir a verujem da ce biti podjednako dobar  :cheers
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

Slobo

Istina je.. zenice nisu na svom mestu što kamera baš otkriva, uživo se to ne primeti mnogo usled senki. U ovoj razmeri je teško izostaviti ih, a za to treba baš mirna ruka i tanana četkica. U nekoj 35ici bi moglo proći samo sa vošem, ali i to zavisi kako je izlivena figura i kakvi su detalji lica. Drago mi je da ti se sviđa  :cheers