Eurofighter Typhoon "Moggy" [Revell 1/72]

Previous topic - Next topic

Scaling Slav

Pozdrav svima,

Vreme je bilo da malo nadoknadim gradivo ovde da forumu, malo sam bio neaktivniji i par maketa koje sam radio u drugoj polovini 2024 ovde nisam ni podelio.

Jedna od tih je ovaj Revellov Eurofighter. Posto je Moggy gostovao u Riat-u ove godine, odatle sam i video slike, morao sam da ga uradim, meni bas prelepa sema. A sobzirom da sam imao jednog Bavarskog tigra u steku, cinilo mi se kao dobra prilika. Jedan lagan, brz, i cist rad za mesec oktobar. E pa ne bas, maketa se oduzila do decembra. Razloga za to je bilo vise ali sto se makete tice, pucala mi je na par mesta (spojnice kod ivice krila, ispod kabine i jos par) ali da ne duzim o tome, verujem da vi ovde i bolje od mene znate probleme ove krsine.

Modifikacije su odradjene kod motora, ispod vertikalca, par detalja kod cockpita, i jedna od najvecih je bilo rivetiranje, ali odradjeno suptilno tako da se jedva vidi, kao i na slikama (nekome mozda mucenje za dzabe al nisam mogao da ga ostavim skroz ravnog) i cuveni auspuh kod korena levog krila. (mozda jos nesto al se vise ne secam).

Ideja je bila, cista maketa, a plitke panel linije su tome samo pripomogle, resio sam da ih ne produbljijem posto ionako nisam fan jakih linija, tako da wash skoro da nisam ni staljao.

Boje su moj miks (Mr.Color i AK real) siva je mogla biti malo svetlija ali sam manje vise zadovboljan. Camo je freehand.

Decali su Microdecals naruceni od Hannats-a, jako lepo lezu i veoma tanki. Dosta veliki izazov je bio uraditi "invasions stripes" zato sto su oko 4.5mm a takvu traku imao nisam, a moralo je da ispadne skroz precizno.

Za kraj, posto sam sve zavrsio, cak bio i na novogodisnjem sa njom, video sam dve velike greske, na slikama se vidi da nisam lepo obrisao to malo vosa sto sam stavio (ventilacija kod usisa) i, lepak kojim sam lepio plasticni deo unutar cabine je zahvatio staklo, i to sad izgleda jako ruzno. Probacu naci zamenu.

Sto se mene tice, lekcija ovog rada je, da ne mozes od nesavrsene makete traziti nesto specijalno, fin rad okej, al nista vise od toga, u suprotnom postoji mogucnost da poludis.

milan78

Lep rad i video ga na kupu.Oba su mi lepa i sa braon i sa sivom u kamuflazi.Revell ima dva toola bese(?),oba su bzvz. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

Tomcat

Meni se svdija... Generalno volim RAF jubilarce a tvoje je ispao sasvim fino
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...