A-7E Corsair, VA-146 Blue Diamonds, HobbyBoss 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

Ova maketa je trebalo da bude nastavak moje serije Vijetnam gde sam zeleo da uporedo uradim jedan mornaricki i jedan vazduhoplovni Corsair. Oznake su poodavno bile nabavljene a specificnost za mornaricki je bila to sto je VA-146 bila prva mornaricka jedinica koja je koristila laserski vodjene bombe. Da bi bilo sto vernije cak sam nabavio i te najranije GBU12 sa pocetka 70ih. Ofarbao maketu, stavio dekale... I pre 10-15 dana shvatio da je pokojni Mark iz Wolfpak dekala lose odradio istrazivacki posao i na set stavio oznake za avion iz iste jedinice ali 10ak godina kasnije (razlike su font brojeva, vrh vertikalca i najupadljivije potpuno drugaciji polozaj slova NG na repu). Druga greska na dekalima su bile predimenzionirane rondele na trupu iz kog razloga nije bilo moguce staviti ih paralelno... Doduse ova se greska mogla izbeci uzimanjem rondela iz kutije ali sam prekasno uocio problem... Entuzijazam mi je naravno splasnuo pa sam zadnjih dana mrcvario i sebe i maketu... Maketa je generalno lepa a uz to HobbyBoss je jedini proizvodjac koji sa svojim A-7 u 1/72 daje ispravan izgled dela kokpita iza sedista... Boje su gunze, dekali Wolfpak a ovih dana stavljam i A-7D  koji ce biti jedini nastavljac serije o Vijetnamu.

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Mozda nije iz rata u Vijetnamu ali je jako lep rad.Po meni uspela maketa,bice mozda opet prilike za neki A-7 kasnije pa neka bude sa pravim oznakama.Nema sta lep Corsair. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

VladimirBrankovic

Dobar! Uradio si dobar posao. Dešava se da se tako previde neke stvari, pa se smoriš, ali je na kraju krajeva to samo maketa, bitno je da si se zabavio i da si zadovoljan svojim radom. Nema opterećivanja, maketa, hvala bogu, ima milion, pa ćeš, ako budeš želeo, uraditi još jedan sa ispravljenim greškama. Svakako, turi na policu, završi tog drugog, pa da radimo neki A-4...