Kosovo 98/99

Previous topic - Next topic

Momcha

Odmah u startu bih naglasio da nikakvi politicki komentari nisu dobrodosli
na ovu temu.OVO JE SAMO HOBI .E sad,kao i svaki maketar,i ja imam vise
projekata u radu.Dok sam se "smorio" u radu od prethodne diorame ;D >:D
poceo sam novu i nadam se da cu da je zavsim do Mosona.Kao sto vidite na
slikama,u pitanju su pripadnici Srpske vojske u sceni zarobljavanja dvojce
Albanskih terorista.Na diorami planiram da stavim BRDM (Gusha/Medico rad)
jer ja nemam ni jedo nase vozilo da sastavim.Scena bi otprilike trebala da pretstavlja
vojsku koja je opkolila teroristicki rovkoji treba tek da napravim.Ustvari ja vam
ovde za sada pokazujem skoro gotove figure.Jos slika napretka uskoro.
Da ne zaboravim figure su dragonove,samo konvertovane.

P.S. Ako neko imafotke zarobljavanja ili teroristickih rovova,bunkera ne mi prosledi

mutayu

Predlog za naziv diorame je: "Përshëndetje nga Kosova" ili u prevodu "Pozdrav sa Kosova".
Quotepripadnici Srpske vojske u sceni zarobljavanja dvojce
Albanskih terorista
Da budemo maketarski precizni radi se o pripadnicima Vojske Jugoslavije i teroristima takozvane "Ushtria Çlirimtare e Kosovës" (u prevodu takozvane "Oslobodilacke vojske Kosova")

Momcha

Zaboravih da navedem,da trenutne poze figura nisu stalne,vec sam ih
namesti radi boljeg slikanja za ovaj post.

tenk

bio sam 99 u prizrenu i mogu da ti kazem da su im rovovi bili kao isvi ostali osim sto su za razliku od nasih vojnika njihovi kopali rovove cak i u asvaltu!ako te zanima mogu da ti posaljem neke slike nasih a i njihovih uniformi jedino da znas da je retko ko od njih u borbi nosio kece,tj .tu belu kapicu ;)nase si pogodio svaka cast!ako ti trebaju fotke javi pa ti saljem na pm.
www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

Momcha

Googlovao sam i naso sam neke slike adema jasarija i nekih njegovih upravo
sa belim kapicama.

Shakal

Njihovi rovovi,koje sam vidjao,su bili kao i svi drugi  ???  -iskopani kanalic sa zemljom ispred kao grudobran... Ali,bunkeri su bili duboko ukopani,sa "tavanicom" od stabala,guma,najlona,naravno zemlje i sl. Uglavnom,nisu mnogo virili iz zemlje,a bili su i solidno maskirani... Kad pratis rov,pa dodjes do bunkera,odmah na metar dva ides strmo unutra na dubinu cak dva do tri metra pod zemlju... Nadam se da sam bio od pomoci...  ;D

Otto Skorzeny

Slozio bih se Tenkom. Milsim da, bar po vidjenim slikama, filmovima i pricama drugara koji su bili na Kosovu '99., uniformisani pripadnici OVK nisu nosili belo kace (ipak bio bio vidljiva meta na nekoliko km  :)).
Belo kece, uglavnom su nosili ljudi u 60-tim i stariji "civili".
Da, dodam da si odlicno ofarbao figure, posebno vojnike VJ.
Koje si figure koristio za konvertovanje (ne mislim na proizvodjaca)?  :)

Gusha

Mala ispravka, BRDM je strogo Medico proizvodnja, ja sam tu samo finansirao maketu!Momcho, pita li ti Acu za autorska prava da to izneses iz zemlje.Nemo' te kosta to budjelara! ;D
Jos ako dobijes medalju nisam ziv za tebe!

Momcha

Diorama bi isla kao npr. Maketarski Kutak Team,a medalja bi bila kod mene >:D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Korisceni su Dragonovi: 82 padobranska(desert storm),Green berets(Vietnam),Desert Rats Gilf War(dragon/italeri),
Us Marines(dragon/italeri)i jedan od LRDG setova.

drazen

Bas mi se svidja. I ja planiram tako nesto da uradim.

Momcha

Zna li neko da li su teroristi imali ovu vrstu snajpera

Skywatcher

Momcha:samo tako nastavi-odlicno je....

tenk

ako si dobio one slike sto ti poslah,videces na jednoj da je ako se nevaram jedan drzi u rukama,imam jednu bolju fotku gde se vidi cela puska(imam i zapisano koji je model,znam da je 12,7 i mislim da je americka pa uporedi model) ako ti treba saljem ti je veceras!
www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

chemical_ali

OPAAA OVO MI SE JAAKO SVIĐA!!ja ću radit dioramu sa mrtvim šiptarskim teroristima pri oslobađanju suve reke.a ne bi bilo loše da napraviš kojem od njih i rpg-7,imali su ih jako puno,u biti kineskih kopija,koje im je albanija davala.

Momcha

Hocu samo neznam gde da nadjem rpg. nemam ni jedan set