Rogozarski IK-3 kampanja

Previous topic - Next topic

Miroslav Š.

http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

petlyakov

Sivi Br.6 Antona Ercigoja, ako moze.

djnik

Da malo osvezim temu. Juce mi je stigla slika zarobljenog Ik-3 2162 (koji rade djos&filip).

Miroslav Š.

Ђорђе, ова фотка је драгоценија од сувог злата! Хвала ти! :cheers
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Aleksandar

Hvala sto si je podelio sa nama.  :)
MARCHING UP AND DOWN THE SQUARE NOT GOOD ENOUGH FOR YOU, EH???!!!

medico

:bravo zaista nesebicno, svaka cast i na trudu za pronalazenje fotki !!

djos & filip

Super je fotografija, ovakve stvari stvarno zlata vrede.

Hvala

ps. Jos uvek skupljamo hrabrost da se uhvatimo u kostac sa rezinom  :headbang, mislim da ce fica samo da dobije deo oko farbanja sve ostalo zbog vec navedenih strahova bice na meni

Jos jednom hvala za fotografiju i veliki pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

djnik

Kao sto znate 6-og aprila sledece godine ce biti 70 godina od Aprilskog rata. O ovome sam pricao sa Sandmanom i predlazem da se otvori nova kampanja sa VVKJ avionima. Svi mi koji nismo uspeli da zavrsimo Ik-3 mozemo da prenesemo teme u novu kampanju. Imacemo jos godinu dana fore da zavrsimo ove makete. Ja sam eto pred prajmerom a zatim sledi kamuflaza, tako da nemam jos mnogo.

Nadam se da ce i ostali clanovi foruma biti zainteresovani za VVKJ kampanju, otvara sa mogucnost pravljenja dosta razlicith maketa za koje postoji i nekoliko setova sa dekalima.

Sandman

Djole, poshto je tema poprilichno istorijski vazna i nosi svoju simboliku, tj. obelezavanje 70 godina od aprilskog rata, predlazem da aktuelna "IK-3" kampanja ostane aktivna i narednih godinu dana (da ne prebacujemo sad topike u novu kampanju), pa onda nek se obe zavrshe 06.04.2011.

Mislim da ce ovako mozda biti josh zainteresovanih, obzirom da se sada na trzishtu pojavio i AZ Model IK-3, koji je dostupan skoro svima?

Warhawk

Slažem se sa ovim predlogom.  :super

Prijavljujem se za učešće, radim br.2163.
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Kerber

kad mi dostavite jednu koiju kabinskog poklopca, zavrsicu i ja mog Ikusu... 8)
Samo napred decaci, zavrsavajte ih !
Dobri ce da ispadnu, nije frka, a Marfi uvek, kad ti najmanje treba, voli da se povampiri i umesa svoje prste...To (mi) je pravilo...Pa se vise ne sekiram.

Warhawk

Jedno pitanje - 2163 se ne pominje na sajtu http://ik-3.50webs.com. Zna li neko nešto više o ovom avionu i da li je korišćen u borbi?
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

ubermagog

Pošto je prva tura IK-Zi gotova hteo bih da ukažem na zajedničku grešku koju imaju - pa da je izbegnu ostali  ;)

Nije potrebno da se buše nikakve rupe na dva mala usisnika u korenu krila!
Svi avioni su imali preko njih veoma sitnu mesinganu mrežicu da se ne bi uvukla prašina. Ona je bila dovoljno gusta da na fotografijama izgleda kao da je zo zapravo parče lima ofabano zajedno sa kamuflažom. Po obodu usisnika je išao "ram" koji je držao mrežicu.

Prilažem dve sličice sa detaljima, treba obratiti i pažnju kako se senka lomi na prvoj slici, a kako je na drugoj ta mrežica i dalje zajedno sa celim 'panelom' korena krila i usisnika.

Fotografije nisu moje pa ne mogu da dajem veće, ali je i ovo dovoljno da se vidi o čemu pričam  :)

tenk

odlicno zapazanje subo! :super ko ima zivaca moze i da izreze te mrezice od nekog zaostalog eceraja ili cega vec.evo jos tri fotke tog dela.cini mi se kao da su te mrezice bukvalno navucene sa okvirom na usisnike? ???

www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

Warhawk

OK, jedna nedoumica:
2163 je 13ti po redu? mislio sam da ih je proizvedeno 12... Da li je 2163 bio isporučen ili korišćen u borbi?