Hawker Hunter F.Mk6-1/72 Revell

Previous topic - Next topic

sezan

Odavno nisam bio zadovoljniji kvalitetom izrade!Da ne nabrajam po stavkama, posto stvarno nemam zamerki na kontu kvaliteta!Na odlivku pise 2005 god. ,pa pretpostavljam da je nov kalup u pitanju!Sto se uklapanja i tacnosti tice,videcemo...Uglavnom utisak je pozitivan,ocena 4+!Evo fotki .pa procenite!Pozdrav!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Hawkeye

Ja sam malo tanak sa znanjem vezanim za ovaj avion,pa tako da li zna neko da mi kaze da li je bas ovu verziju imala neka od arapskih drzava  koja se tukla sa Izraelcima?

'Уживај младићу за младости своје!'

Miroslav Š.

Извињавам се на ОТ али постоји један интересантан детаљ. Наше РВ је било озбиљно загрејано за Хантера... Што се тиче арапских Хантера, мислим да нису летели код Арапских зараћених страна контра Израела. Но, ипак треба проверити...
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Sandman

Quote from: Hawkeye on 29-06-2009, 17:10:37
Ja sam malo tanak sa znanjem vezanim za ovaj avion,pa tako da li zna neko da mi kaze da li je bas ovu verziju imala neka od arapskih drzava  koja se tukla sa Izraelcima?

evo spiska drzava koje su imale ovaj avion u svom naoruzanju:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hawker_Hunter#Operators

ipak je Hunterom oboren jedan izraelski avion tokom 60-ih, i to od strane Libana...

text sa Wikipedie:

The Lebanese Air Force operated Hawker Hunters from 1958. A Lebanese Hawker Hunter shot down an Israeli jet over Kfirmishki in early sixties, its pilot was captured by the LAF [5]. One Lebanese Hawker Hunter was shot down on the first day of the Six-Day War by the Israeli Air Force. They were used infrequently during the Lebanese Civil War, flying their last sorties in a period from 1 September to 15 September 1983.

ubermagog

Libanci su nedavno izvadili iz magacina svoja 3 stara Huntera i malo leteli na njima.

Hunteri imaju impresivan borbeni (i letački) staž po celom svetu, bili su odlični avioni!

Milan18111

Iracani su takodje koristili svoje Huntere protiv Izraelaca u oktobarskom ratu 1973-ce.
Najinteresantnije je to sto su teshke gubitke trpeli,ne od Izraelaca,vec od Sirijske PVO.
Naime , Sirijska PVO nije raspoznavala njihove IFF sisteme kao prijateljske.
Tako je 13.oktobra 1973 oboren Hunter FR 9 kojim je leteo Robert Conner ,inace britanski placenik u Irackoj armiji.

sezan

Evo jednog svajcarskog sa Hornetom!Velika je to masina!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Sandman

Quote from: sezan on 29-06-2009, 19:43:20
Evo jednog svajcarskog sa Hornetom!Velika je to masina!

pa i ne bash ;) ovde je Hanter u prvom planu, dok je Hornet udaljeniji na slici ;)

dimenzije Hantera u poredjenju sa F-18...

Duzina Hantera - 14,00m
Duzina F-18 - 17.1m

Raspon krila Hantera - 10,26m
Raspon krila F-18 - 12,3m

Visina Hantera - 4,01m
Visina F-18 - 4,7m

Povrshina krila Hantera- 32,42m²
Povrshina krila F-18 - 38m²

Podaci o dimenzijama preuzeti sa Wikipedie...

aca

Imas na you tube-tu iskustvo Izraelskog pilota sa jordanskim Hanterom
nadam se da sam nasao pravu stvar.Inace je to emisija sa HISTORY kanala i zove se DOGFIGHTS.