ITALERI RQ-1 Predator 1/72

Previous topic - Next topic

kljajajunior

Evo jedne makete koja mi je zapala za oko...radi se o bespilotnoj letelici za takticko nadgledanje i snimanje terena...postoji i naoruzana verzija ove letelice(MQ-1 sa 2 AGM-114 Hellfire rakete)...letelica je koriscena u Afganistanu,Iraku,Bosni,Srbiji(YU) za vreme bombardovanja(nekoliko letelica je oboreno i danas postoje kod nas u muzeju)....
Sto se makete tice stize u standardnoj Italeri kutiji za moderne lovce u 1/72,plastika se nalazi na dva rama,izradjena je od sive plastike i  ima 17 delova,izlivena je u kontra detalju(urezani paneli) i dosta je detaljna,jos jedna stvar upada u oko a to je da je napravljena u Japanu a da je Italeri prepakovao(na ramu se vidi oznaka da je Accurate Miniatures uradio maketu?!),plastika je dosta osetljiva pogotovo pito cevi koje su zasticene kartonom sto je jos jedan plus...sastavnica sadrzi kratak istorijat,potrebne boje i prikaz delova,uputstvo za sklapanje u 4 koraka i jednu stranu sa dve seme farbanja,dekali su dobri i moguce je raditi dve verzije jedna italijanska i jedna americka...sve u svemu maketa je dosta interesantna sama po sebi.
PRVA zamerka(koju ja nisam primetio a navode je na drugim forumima)jeste glava koja sluzi za snimanje terena i gde se nalaze ostali senzori,nije dobro uradjena malo se razlikuje u odnosu na originalnu letelicu,DRUGA- to sto ne postoje delovi za verziju MQ-1,ali je nju moguce uraditi od ostataka naroruzanja Hellfire raketa i nosaca koji se mogu lako napraviti.Dobra stvar je sto i dekali donekle pokrivaju taj MQ-1 jer se u sastavu tih jedinica pored izvidjackih nalaze i naoruzane verzije potrebno je malo konsultovati slike sa neta i uraditi MQ-1 koja je dosta zanimljivija barem meni (inace se dosta dobro pokazala u ratu)

Mikoyan29

maketa je dobra i vrlo detaljna a da bi od obicnog predatora napravio MQ-1 trebas samo da dodas dva nosaca za helfajere
iskreno za mene ne GLOBAL hawk  :rtfm mnoogo interesantniji od predatora....eh kada bi mogao da nadjem jednog Hawka u 72-ci mogao bih da napravim interesantnu dioramu sa ove dve pespilotne...sve u svemu maketa je interesantna
mozda jednog dana bude na mom soping spisku  :think
pozz  :pilot
MK "Oluj"