F-86F JRV 11005

Previous topic - Next topic

PELE

Pozz svima...

Ovako stoje stvari ;D...maketu sam poceo pre manje od mesec dana. Naravno, nije bilo Academy makete F-86F ;D, pa sam uzeo Fujimiev F-86F "Blue Impulse", Japanska akro grupa.

Da ne smaram sa tekstom, evo par slika kokpita:

Instrumenti ofarbani u crno...

Finalni izgled kokpita:

Moram da modifikujem krila, tacnije da osmirglam neke panele i dodam krilca. To sam vec uradio. Evo jedne stare slike...

Trup sam vec sklopio i razocarao se koliko se maketa lose uklapa, ne preporucujem je! :D ;D

GBU-10

Vidim ti to malo presao na zapad,ako,ako :super
Fujimi inace pravi odlicne makete bar sto se tice zapada
prenesi nam utiske da li je to tako i sa ovim F-86F. :caooo

PELE

@GBU-10 : Ma jako lose se uklapa "zapad", ima mnogo smirglanja!  :D ;D

Sklopio sam trup i krila, mogu samo da kazem da sam se razocarao u ovu maketu :-\ >:(, ali dobro... Celu maketu sam gitovao super lepkom u gelu, spojevi deluju dobro. Videcu kada nanesem prajmer da li sam dobro ismirglao... ;D

Pozz...

GBU-10

Sa ovim sto si prikazao,maketa mi izgleda sasvim solidno,
vidim da oko spojeva ima mnogo posla,ali ti ces to vec nekako srediti.

Biba Struja

Super, i mene ceka jedan academy f86 sabre, samo ne te oznake. Jedva cekam zavrsnicu! Pozdrav ;D

oddball

Au Pele, al tu ima da se radi. Sklopio sam Helerovog Sejbra i moram reci da se daleo bolje uklapa od ovog sto ti imas. Ne znam kakav je odnos detalja, niti koliko je panelizacija tacna, ali samo uklapanje delova je odlicno. Jako malo gita sam koristio. Tebi je ok krenulo tako da spojevi nece biti problem.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Nemsy_29

Tomcat

Meni to deluje fino... A kad ce onaj egipatski MiG-23 i sta se sa njim desava?
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

sezan

Samo cepaj Pele!Ne sumnjam ,da ces da je opravis dobro!Pozdrav!
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

PELE

Quote from: Tomcat on 07-09-2009, 19:39:28
A kad ce onaj egipatski MiG-23 i sta se sa njim desava?

"Odleteo" je nazad u Irak... ;D

Juce sam naneo prajmer na maketu i bice jos dosta smirglanja i gitovanja, ali ovaj put gitom a ne super lepkom u gelu...

Fotoaparat je cudo, otkriva sve greske... ;D

Pozz

ubermagog

što ne šmiglaš pod vodom?
onda nema šanse da ti se pojave ovakvi tragovi i oštećenja!

Ništa, opet git, šmirgla, prajmer pa u krug dok ne budeš zadovoljan  :super

Ovde starije Fujimi Sabreove je kopirao i usput poboljšao nedostatke Hobbycraft, pa je posle tog Hobbycrafta isto tako kopirao i opet malo poboljšao Academy!
Zato se Fujimi sklapa malo teže a Academy izgleda fino i 'uglačano'  :D

PELE

Super lepak pod vodom? Ne znam, nisam probao... ;D

Ne mogu sa vodenom smirglom, jer je ona finija, a za super lepak treba grublja, pogotovo sto nanesem podebeo sloj...

Pozz

Profa

Imaš i grublje vodene šmirgle, ne samo 1000+. Pogledaj malo po farbarama - garantujem da ima u onoj u Margiti, ne znam kako se zove.
Bogu fala što sam Lala! :)

PELE

Konacno nabavio sve sto mi treba i radovi se nastavljaju...

Sve pukotine sam prekrio Italerijevim gitom, pod lampom mi sve izgleda ok. Izgubljeni paneli su dorezani tako da sledi poliranje cele makete.