Jagdpanzer IV

Previous topic - Next topic

Momcha

Evo i ja da prijavim vozilo za kampanju.Vozilo je pripadalo 13. panzer div. koja se borila 1945 kod Balatona i oko Beca gde se i predala
crvenoj armiji.Vozilo sa slike je proizvedeno `45 i spada u trecu generaciju tenk-lovaca po cemu ga od ostalih izdvaja par sitnica.

a bice farban ovako

Aki

Opasna sema,svidja mi se!
Kako planiras da je radis? blu tak? Ili mozda cetkicom?

Momcha

Blu tak.Moracu da je radim kontra.Ne znam da li cu moci da icvedem C.M. sa
redhull zbog maski od blu taka.

Momcha

Pocetak farbanja.Cetri sloja "crvene" ali kako Marfi nikad ne spava morao je irazredjivac
malo da mi kane na zavrseno bojenje :headbang
Ipak cu cetkicom da nanosim zute sare.

Sandman

kad ga pre sklopi?? :D

pogodio si crveni prajmer.. koju si boju koristio?

Momcha

E Srki kad nemas poso onda imas vremena za maketarenje na pretek.Boje koje sam koristio su:
cista crvena,tamna braon,send, i revell 37 ili 36 nisam siguran.Mesanjem ovih boja,dobijaju se
svetlije odnosno tamnije nijanse pa onda farbanja redom.

Sandman

Quote from: Momcha on 01-12-2009, 14:14:31
E Srki kad nemas poso onda imas vremena za maketarenje na pretek.

ma nevezano za tu chinjenicu, primetio sam da mnogi maketari koji sklapaju iskljuchivo vozila mnogo brzo sklope maketu, chak i u 1/35 - meni je chak i u 1/72 potrebno nekako vishevremena da sklopim sve... ili ja samo mnogo vishe vremena gubim na detaljisanje u 1/SCS?  ::) :)

Boje koje sam koristio su:
cista crvena,tamna braon,send, i revell 37 ili 36 nisam siguran.Mesanjem ovih boja,dobijaju se
svetlije odnosno tamnije nijanse pa onda farbanja redom.

OK, thnx... mislim da sam jednom prilikom meshao MM flat red + humbrol Wine (ne secam se sad koji beshe broj za tu boju), ali znam da je ispalo ok.... za crvene kombinacije nekako nisam za posvetljavanje jer je lako dobiti rozikastu nijansu... ali ovde si ok odradio poklopce! ;)

milanco

Sema obecava odlican finis svaka cast na izboru :)
Vidim da neces skoro posao da nadjes kada ti je ovako krenulo D:)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

airbamby

Bas dobro i brzo ti ide...
Sema ce biti pun pogodak
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Momcha

Nastavak radova na maketi.Ofarbao sam mu linije Valleyo Dark sand bojom pomesanom sa vrlo malo Valley Yellow ocher.
Yellow ocher sam mesao cisto koliko da mu da "evropsku" zuckastu,da ne vuce na bliski istok  ;D Radjeno tankom cetkicom
"000".Boje sam razredjivao alkoholom i poteze povlacio slobodnom rukom iz poteza kako bih postigo rad cetkom u realnoj razmeri.
Negde je moralo da se predje vise puta jer je boja bila razredjenija.
Zadnja slika je sa figurama koje ce ici uz vozilo.Na zadnjoj slici sam i wash odradio a na prvoj mozete videti rad sa Tamiya sminkom na
pogonskim tockovima.

3EMYH

Super je ispala sema. Jel imas neku referencu da li je i gore mozda isla sara, ako nemas, kako planiras gore da radis, malo mi deluje sad gornji deo 'prazan'.

Momcha

Posle pranja,slede pigmenti.Naneo sam blato na hodni deo sasije,tako da se sada maskirna sema
na donjem delu skoro i ne vidi.Dok sam razmisljao kako da ga zaprljam,setio sam se da je to bilo vreme
zime 44-45 i da je blata,pogotovu u Madjarskoj bilo itekako  ;D Chiping sam radio Velleyo panzer gray bojom.
Sto se chipinga kod red-oxid vozila tice jako je diskutabilno,ali kako sam vidjao uradjene modele po netu
jedino mu "dramaticni" izgled pravi panzer gray boja.Kako god ja sam zadovoljan.

Poceo sam lagano da radim i
figure.Vojnik u pozadini je 99% zavrsen,tako da mi ostaje komandir.Jedini problem je sto on ima obelezja
SS oficira a ne vermahta (13-te panzer divizije).Sobzirom da su se u tom delu oko Balatona i Beca motale
SS divizije moguce je da su bile pod mesovitom komandom.Ako neko zna neka napise.

Sandman

lepo si ga zaprljao - hocesh li mu josh koji tochak napraviti da bude sa efektom svezijeg blata ili idesh na ovu varijantu osushenog blata?  :-\

Momcha

Verovatno hocu,da izgleda kao traktor u njivi  :mjetal

Momcha

Normalno kad su radovi pri karaju onda krece se krece sa izradom diorame ;D
Sobzirom da je vozilo sluzilo i unisteno u Madjarskoj,reko da napravim neku
njivu.Vegetacija je raznovrsna.Nesto sam ukrao iz vaze od ukrasbog cveca,nesto od
stvari koje sam kupio u cvecari.Trebam jos da uradim malo trave izmedju rastinja i njive.
I malo pigmentima da odradim oranice.