"Pogresno skretanje",M1A2 Abrams zavrsen

Previous topic - Next topic

Momcha

Evo jutros konacno zavrsih Abramsa i dioramu.Zainatio sam se da zavrsim do 1. decembra.
Ukratko o celoj diorami.Kao prvo vozilo.Maketa je dobra,isplatio se ulozeni trud,mada ako neko
razmislja da nabavi Abramsa savetujem mu ili Dragon ili Tamiyu.Tamiya je sigurno laksa za
sklapanje,ali kako sam citao u recenzijama Dragon je daleko detaljniji (mislim na nova pakovanja)
i sa daleko vise delova koje npr Tamiya nema.U svakom slucaju i Italeri zavrsava poso  ;D
Podloga diorame je pravljena od stiropora.Ulica odnosno asfalt je sitna smirgla koja dosta
dobro simulira asfalt.Trotoari su liveni od gipsa.Zid, kakav sam vidjao na slikama iz Iraka pravljen je od kocki
stiropora a zatim "prekrecen" gipsom.Palma je pravljena od elektricnog kabla (stablo),textura drveta je od
papira i lepka,listovi su od jogurtskih casa,koks je od blu taka a sitna vlakna oko kokosa i stabla su od konopca.
"metalne" pregrade pored zida su od nekih plasticnih delova koje dobijete kada kupite kese za zamrzivac.Znakovi su od stirena
a metalni stubovi od Mek cevcica ;D Mrezastu ogradu sam napravio od cediljke i naravno trava je koriscena
iz cvecarnice.Zgazena kanta koka-kola limenka i stiren a za djubre pored papira mi je posluzilo i neko
voce iz tamiya seta.Vaze su rezinske i figure su mix Academy/Trumpeter.
Evo dosta slika pa se nadam da cete  uzivati.

Vuksha_Cage

Po meni, FANTASTICNO  :super :super :god bas mi se svidjaju ovi detalji sa prosutom kesom i sl. :)

dragos

Bravo!Po meni,sve se lepo uklapa u pricu.Dobra ideja za ovaj plavi lim,mozda primenim jednom.Kojim si pigmentom naprasio podlogu/tenk?

drazen

Svaka čast za trud...svakako se isplatilo :o.
Posebno me oduševila palma ;)

lord sir giga

Ti nisi normalan, pa sta ce ti pacov (ili mis nemogu da procenim zbog velicine)?
Mada dobro imas pravo da na svojoj diorami stavis sta ti drago (daj macku i kera stavi da te ne bi jurili ovi iz Orke :D)
Lepo zamisljeno jos lepse odradjeno, svaka cast

milten

HHAHAAHAHAH
Sta fali pacovcetu? Super je
Bas takve stavri daju smek diorami.
Macaka i kucica nema u ponudi zato ih nije stavio...
Super rad momcho
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Momcha

Hvala na komentarima.Pacov je sasvim ok detalj,cak sta vise neobican.Svi bi upravo ocekivali kuce (kao sto i stoji na diorami) ili mace.
A ovako daje malo vise na originalnosti.
Inace Djole macku ako ti treba u 1/35 imas da kupis u Tamiya setu:tank ammo loading crew"

oddball

Odlicno Momcho, odlicno! Ova situacija me je podsetila na one nesrecnike koji su '99 krenuli za Srbiju iz Grcke i zavrsili u Tesalonikiju. Meni najupecatljiviji detalji su saobracajni znaci. Tenkisti su takodje odlicno ispali. Jedina minorna zamerka je znak za slepu ulicu jer stoji pod uglom od 45 stepeni u odnosu na pravce na raskrsnici. Samo (ako zelis) zarotiraj taj znak za osminu kruga i bice bombonica.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

djnik

Fantasticna diorama. Veoma verodostojno, kao da si u Iraku. Samo pazi prikrada ti se od pozadi neki mudza sa RPG-om :) Takodje, odlicno si iskoristio sve raspolozive materijale, lisce palmi je narocito ispalo odlicno.

Kerber

Meni se dopada. Ima zivota u diorami, a to valjda i treba da bude na prvom mestu.
Sitni detalji kao prosut otpad i pacov, doprinose zivosti.
Bravo !

misa

Meni se baš sviđa. Posebno mi je gotivno što diorama nije prenatrpana, nego je u funkciji ideje. Sve čestitke!

Abrams meni izgleda super (mada se ne razumem u oklop), vojnici takođe,  a asfalt je prva liga. Detalji tipa ćupovi za vodu i ograda daju dosta realnosti.

Zamerke: na slici izgleda kao da je vojnik ugazio u nešto belo levom čizmom. Dalje, bode mi oči kvalitet betonskih žuto-belih ivičnjaka (fali čiping i ostarivanje). I najzad, kako ga je majstor kvalitetno smotao u slepo sokače, a promašio sve znakove, ivičnjake i bandere. Eh kad bi u Nišu ljudi tako precizno vozili automobile...

Pozdrav,

Miša :)

EDIT: Lepo bi bilo da napišeš u kojoj je razmeri rađena diorama.

Sandman

odlichna diorama - detalji poput cupova i djubreta na ulici bash daju nekakav realni shmek celoj sceni, no, predlozio bih ti samo da malo cupove zaprljash prashinom jer mi deluju nekako previshe chisto, a stoje u ulici gde ima prashine sigurno!

shto Misha reche, mozda ovaj saobracajni znak sa desne strane tenka da malo iskrivish jer malo teze da bi tenk mogao da prodje ovako precizno a da ga ne ocheshe malo ;)

takodje, kuchence mi deluje malo monotono ofarbano.. mozda josh malo drajbrasha ili koje senchenje na telu da ga malo ozivish... mada ga sve slike prikazuju iz daljine....

uz ovih par sitnih intervencija poboljshacesh realistichnost josh vishe - iako nisam struchnjak za diorame, ovo mi deluje dosta efektno, a nije pretrpano!

vlajko&marko

odlicno odradjena diorama jos bolji Abrams . Zivo me interesuje kako si odradio onu palmu ? Posle ovakvih radova mene je sramota da postavim neki od mojih tenkova sto sam uradio do sada