Francuski artiljerijski oficir 120mm Verlinden

Previous topic - Next topic

Asurbanipal

Rezinska kopija, 120 mm, francuski oficir sa pocetka XIX veka.
Figura je radjena je uljanim bojama - revelovim, a lice agaminom akrilnom, plus braon i crni suvi pastel.
Mogu reci da je gotov jedina nedoumica mi je vrh durbina, tj. sta da uradim
da dobije efekat kao da je pravi okular...?
Izvinjavam se zbog kvaliteta slika, jednostavno nisu ispale kako sam ocekivao.

Trutek

Cist lijepo izgleda. Nisam bas obozavatelj tog vijeka ratovanja ali pofarbano je super.

Sto se tice okulara cuo sam (nisam jos isprobao) da ovi sto rade avione pa u cockpitima u satove stave po kap prozirnog laka za nokte (zenskoga pretpostavljam, ne kuzim se u te stvari) i onda se dobije fino izgled stakla.

ubermagog

imam ja dva saveta da se probaju, mada ti je nezgodno jer nema 'rupe' nego je ravno..

ili alu-folija ili onaj film sa CD-a na koji se snima - ogrebeš komad sa nekog starog i lepiš obrnuto tj. onu stranu za pisanje prema durbinu a stranu na koju snimaš ka 'napolje' (ovo je trik za tenkovske nišane i vizire)

airbamby

Rupica bi mozda mogla i da se malo ali jako malo zabusi sa burgijicom pa onda kombinacija subinog i trutekovog predloga, tj alu folija pa preko kap sjajnog laka...
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

bokaso 1

Cestitam kolega, za moj pojam ovo je inpozantno..... Sto kazu nadrealisti <Pravo ljepo>..... :cheers

Slike, pogotovo lica, nisu tako jasne, da bi mogao, da ga ocenim kako treba.
Što se tiče durbina...To je trebalo uraditi ranije.
Tankom burgijom napraviti plitko udubljenje, ofarbati crno i pažljivo naneti debelu kap sekundnog lepka.

Josip

milten

FAaaaLA ****U setio si se da ga okacis konacno  ::)  :super
Drugari dali odlicne predloge za okular, pa da se ne ponavljamo ...
Super izgleda, ajde sad onu bistu..
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Messerschmitt

Будући колега :pilot
Ово изгледа одлично...  :super

Asurbanipal

Pozdrav kolege maketari
Danas sam pokusao varijantu sa aluminijumskom folijom i bezbojnim lakom za nokte.
Svaki dobronamerni komentar ili savet mi je vise nego dobrodosao, ovo mozda nije konacno
resenje, ali to sam odradio sa onim sto mi se naslo pri ruci.

Asurbanipal
Nis

rodeo

Kapni malo testorsovog lepka za kabine "clear parts cement" on je beo ali kad se osusi postaje providan.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

milten

IJU neki voajer sa durbinm me posmatra ;D
Imas li bese plocicu ti na njemu?
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

misa

Meni se ne sviđa sočivo durbina. Ja bih ga ofarbao u 90%teget+10%čelik, udario jednu mikroskopsku belu tačkicu malo dole-desno u odnosu na centar, pa onda stavio neku providnu masu preko (PVA lepak na primer).

Što se ostatka figure tiče, najviše mi bode oči perje i krzno. Pošto su to 3D elementi, morao bi da ide jači wash+drybrush. Ovako izgleda kao da je forsirao reku na buretu, pa izašao sav slepljen. Takođe bih uradio wash ispod paralelnih zlatnih traka na jakni. Sad, pošto sam video figuricu pre farbanja, moguće je da nije dovoljno kvalitetna za wash. Ko ne plati na mostu...

Takođe bih pomerio durbin tako da bude pod uglom od 90% u odnosu na lice.

Ostalo mi se baš sviđa. Naročito kožna uniforma koja ima realističan sjaj. Lice je takođe super, samo bih stavio malo washa ispod kapka levog oka, da prikažem zgrčenost oka kada žmuri.

Pozdrav,
Mipa :)

Sandman

Moj predlog za vrh durbina je da malo zabushish sam vrh - proceni sam koliko treba da bude staklo durbina "uvucheno" u odnosu na spoljnji deo - ofarbash taj unutrashnji deo ("staklo") otprilike ovako kako je Misha rekao, i odozgo stavish kap Microscale CrystalCleara ili obichnog Drvofixa, s tim shto tu kap (zeljenog prechnika) prethodno napravish na nekoj ravnoj podlozi (kutija od CD-a recimo), a zatim je gloss lakom fiksirash na zeljeno mesto! Ovako sam na par tenkova i vojnih vozila uspeshno napravio farove i po mom mishljenju deluje dosta realistichno...

U sushtini predlazem skoro sve isto shto ti je i Misha predlozio, s tim shto bi delovalo efektnije da se samo staklo nalazi malo udubljeno jer je tako i na pravom durbinu....

Asurbanipal

Skinuo sam mu durbin, izbusio malu rupicu i sada cu mu ofarbati to udubljenje i usvojicu mishin i sandmanov predlog.
Drybrush bi mogao na krznu i na perjanici da pojacam ali nebi mu dirao uniformu jer je solidno odradjena.
Wash bi mogao da mu pustim preko gornjeg dela uniforme, ali plasim se da ga nesto ne za**bem.
Nije mi pri ruci digitalac, sutra kacim sliku durbina!

Asurbanipal

evo okulara, valjda je to to, udubljenje, teget+celik ofarbano i na kraju lak za nokte bezbojni naliven u supljini i malo preko supljine