KP MODELS 1:72 MiG-21 MF

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

doslo je vreme da i ja ovo predstavim.Ovo je novo pakovanje starog KP-1.sem puno interesantnija i bolja kutija sve je drugo isto.Sama plastika izgleda puno bolje odlivena ali na kraju to je stari KP sa pozitivne panele.Sastavnica je bukvalno ista,dekale su puno bolje a providne delove su samo bolje izlivene a opet su pogresne i zahtevaju puno rada da bi se sve to dovelo da izgleda kao MIG-21.necu da pricam vise jer je ovo dobro poznata maketa a evo vam fotke pa procenite sami

Nemsy_29

Veliko razocarenje  :(
Ocekivao sam bar urezane panele  :jok

PELE

Dobra je maketa, iako deluje smesno, bolje se sklapa od Mastercrafta ili Condora, ja nisam imao velikih problema, osim poklopca. Ja sam resio taj problem tako sto sam isekao postojeci i uradio verziju sa otvorenim poklopcem...

Paneli se mogu urezati i bez lenjira, dovoljno je polako vuci nozic pored panela.

Nadam se da cu nabaviti ovu maketu u skorije vreme!

Pozz

Goran A.

Uz malo gitovanja i poneku doradu moze da izgleda sasvim pristojno.U odnosu na Kondor ima bolju plastiku i detalji su vidljivi. Hrbat je netacnog preseka ali profil nije los. Jedino sto se ne isplati doradjivati su glavni tockovi. Kome ne smeta pozitiv sasvim je upotrebljiva. Kondor je na svom razvedciku dao neki kompromis na hrbatu koji vise odgovara bis-u

nebkv

Na mom Bilekovom PFM stavio sam ove KP-ove UB-16-57 lansere.Sada bih zamenio Zvezdinim(bis kutija)ili Revelovim(f13 kutija).Oba su svakako bolja nego iz ovog seta ali nisam siguran ciji je tacniji posto nisu iste velicine

Goran A.

U pitanju su razliciti lanseri, tj drugog tipa. Lanseri na F su stariji.

nebkv

Zanimljiv podatak :)
Nisam pametan koji onda da stavim?Od kada su u upotrebi ovi manji,noviji?Godine ili verzije?Ja bih na maskirni PFM te lansere

Goran A.

nebkv

Pa stavio bih na PFM lansere NRZ,ali ne znam koji su prikladniji,iz Zvezdine kutije koje daju uz BIS-a,ili iz Revelove koje daju uz F13?

Goran A.

I ja sam pomesao kablove, mogu i ovi sa revela (mislio sam da su dali stariji tip lansera a onda sam pogledao u kutiju). Mislim da nisu losi ni jedan ni drugi. Uporedi ih, licno to nisam uradio, cini mi se da su zvezdini malo ubedljiviji. U svakom slucaju su bolji od KP i kondora.