podsecanje na ex yu oklop iz moje radionice

Previous topic - Next topic

rodeo

Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Sandman

uffff.... kako dobro shtivo za pred spavanje :D

ovaj sherman mi se baaaash svidja!!
pazi ti samo te braon tragove prljavshtine koja se diskretno sliva niz bokove ka gusenicama!!  :o :o WOOOWW!!!
a i ovaj zadnji deo oko reshetki iznad motora!
kako si radio beli broj 3107 na kupoli? standardni set dekala iz makete ili si frikombinovao sa neke druge makete ili mozda chak neka letraset slova?? jako uverljivo izgleda!
a kako si radio drvene delove alatki na Shermanu?? deluje bash kao da su drshke od pravog drveta!!  :o

milanco

"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Boki

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Kerber

tripko

zaista lepo uradjene makete zasluzuju sve pohvale ;)

Lanmi

Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

rodeo

Brojeve sam seckao sa serijskog broja koji se dobije uz Italerijevog T 55. Sekao sam ih pojedinacno i pravio cetvorocifren broj koji je najcesci na slikama. Drvo sam farbao nekom tan ili wood i preko ide citadelova boja "red ink".

Gusha

Alex

Darko,Sherman ti je za 10!
Prava inspiracija!!!

nesha

IyvanrednoDarko! Ti si stvarno nas najproduktivniji u kategoriji kaljavaca  :)
Napisi,ako ti nije tesko, nesto o weatheringu Shermana, kako si,sta  i kojim rdedom buckao :)

rodeo

Evo par reci o farbanju shermana. Posto su stigli u Jugoslaviju kao olive drab (standardno bojenje za americke tenkove) i ja sam farbanje poceo sa olive drab. Posle toga nejednak sloj revell 362. To je svetlozelena koja bi mogla odgovarati smb boji za JNA borbenu tehniku. Posle sam smirglom diskretno skidao gornji sloj boje na nekim mestima da simuliram grebanje. Greskom se prodje smirglom i do plastike ali posle to mesto zamazem cetkom :) Wash je uljanom slikarskom raw umber, sa istom bojom sam pravio i tragove slivanja sa strane. Chipping je radjen kombinacijom gun metal i raw umber sa tankom cetkicom. Sve ovo bockanje i mrljanje se izjednaci sa par slojeva  mat laka u koji ja dodajem kap neke tan boje. Ovi slojevi se takodje prskaju nejednako i to je tzv filter tehnika. Za polusjajni finis koristim pronto\future koji se prska iz daljine od 20-30 cm.

milanco

cija je maketa meni lici na italeri ako se ne varam i kolika je bila dorada ???

interesuje me jer imam sermana italerijevog nesastavljenog pa mozda ovakvog da uradim  :)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

rodeo

Moze taj Italeri mornaricki iz kutije da se pravi kao JNA samo moras da se snadjes za cev od 76mm. Ja sam moju od nekog starog Dragona uzeo.