Trumpeter 1/144 North American F-86F-40 Sabre

Previous topic - Next topic

Profa

Samo da prijavim, pošto sam zaboravio da slikam :doh
Kad već radim NMF, a i nema velike razlike u broju delova između HB i Trumpija, što ne bih još malo namenski čistio štek? ;)
Slike ovih dana :caooo
Bogu fala što sam Lala! :)

Profa

Evo i slika pre početka, tj. delova na ramu:

Radiću verziju iz kutije, tj. 72-7706 iz Sotai Shireibu Hikotai, JASDF. Sad još samo da izgoogloojem slike... :think

Goran A.

Vise muke ces imati sa ovim malim nego sa HB.

Sandman

bice ovo lepo za gledanje :) simpatichna im je ovo maketica...

planirash li neko toniranje panela mozda?

Profa

Upravo sam pregledao slike po knjigama - biće tu toniranja ihii :mjetal
Što se tiče muke, videćemo... Ovaj ide OOB, a u HBu ima eceraja kog treba uklopiti :think

Pazi da ne ističeš dodatno panele jer če biti totalan overkill efekt.

Josip

Profa

Obojena kabina i spremljeni delovi za sklapanje trupa, kad sam ukapirao da sam ostao bez tegova :doh
Sutra nabavka istih, pa sklapanje pa slike...
Što se toniranja tiče, izgleda da su svi Sejbrovi proizvedeni u Micubišiju bili bojeni srebrnom zbog zaradi zaštite od korozije
Još ću to da proverim, ako nađem sliku baš ovog, ali izgleda da će biti obični srebrnjak... :-\

Goran A.

Prvo moras da proveris odakle je rodom taj Sabre.

Profa

Malac je kosooki, iz Nagoje, taj odgovor sam već našao:
The Mitsubishi-assembled F-86F-40-NAs carried JASDF serials 62-7701/7705, 72-7706/7773...
Našao sam zilion fotki japanskih sejbrova, samo magične brojke '706' nigde... :-\
Ako je neko na'vata, unapred sam zahvalan :cheers

Sandman

ja sam isto pre neki dan pokushao da nadjem neke fotke ovog "706" ali kao da nije bio mnogo fotogenichan :D

pazi, ako bash zelish da se malo igrash toniranjem panela, zashto onda ne batalish ovaj dzapaniz, pa ne uradish neki nash?

sad ima i set dekala za njih tako da eto shanse...

shto se tiche tegova, ja sam do sada to reshavao uz pomoc kalaja i lemilice :) ako ih imash pri ruci prioni na posao, i fiksiraj takav teg plastelinom za unutrashnji deo nosa... do sada nisam imao propratnih nezeljenih pojava na ovih par maketa radjenih na taj nachin...

Profa

Evo dosta fotki japanskih sejbrova: http://f14.aaa.livedoor.jp/~skycolor/F-86F.htm
Na istom sajtu ima svega što je nosilo japanske oznake, samo se vratite korak nazad ;)

@Srki: što se tiče rada našeg, ne kupuje mi se ceo set dekala zbog jednog aviona, a nešto nemam nameru da radim 4 naša sejbra, bar ne u 1/144...

Profa

Kao kod  HB, i ovde sam u sličnom stadijumu, sem što je ovde trebalo i slepiti polutke...
Pre toga sam "dosuo" olovo, što je stvarno iziskivalo akrobacije sa sečenjem i stezanjem istog, zbog vrlo skučenog raspoloživog prostora... :headbang
Površine i spojevi su, kao i kod većeg brata, išmirglani sa 3 šmirgle i 2 štapića...
Sitnice u kabini su obojene, samo što mogu da se montiraju i odgore u sklopljen trup.
Evo i slika:

Unutrašnje-zelena je odokativno zamešana od akrilnih MM cink-hromat zelene i Vallejo crne - no problem pri mešanju :super

Sandman

lepo si ga "nafilovao" olovom :D mislim da posle ove intervencije nema shanse da sedne na rep kasnije...

Profa

Bojim se da mi prednji točak ne probije sto... :zvizduc
Isto kao kod HB, i ovde je palo "prajmerovanje" MM metalizerom, koji je otkrio da je površina daleko od idealne, i da je potrebno još par poteza super-lepkom:

Da, super-lepak koristim za gitovanje ovakvih minornih grešaka, pogrešno urezanih panela i sl. - suši se brže, lakše se šmirgla, i lakše se prerezuje od bilo kog gita.
To sam u međuvremenu sredio, tako da sutra sledi sklapanje trupa i krila...

Goran A.

Posto se lako skida, kad budes naneo boju moze li da se desi da se skine sve zajedno ako budes odlepljivao maske i slicno?