Bf-109 E-3 JKRV 1/48 Academy

Previous topic - Next topic

Nemsy_29

Mozda ova tematika vise odgovara kampanji "70 godina od aprilskog rata" ali s obzirom da se kampanja zavrsava za mesec i kusur dana(a ja ne verujem da cu zavrsiti maketu do tada) prijavljujem je ovde. Elem Akademac, na ramu lepo izgleda, kolko je tacan to ne znam (meni bar "lici") i ovo mi je ujedno prvi prop i prvi avion u razmeri 1/48  :)

Radicu nasu masinu sa belim brojem 8 i nemam nikakve podatke o njemu (i generalno za propove u domacoj upotrebi) tako da bi mi informacije i slike dobro dosle dok ja budem istrazivao malo

Maketu cu poceti za jedno 10ak dana kada nabavim potreban materijal i ako uspem da pronadjem i neku referencu
Taman cu tad i da prigotovim Sabrea i MiG-21 Bis posto mi je ispitni rok u punom jeku .

Jadgkommando

Srecan rad! Rondele idu samo dve, barem ja sam nasao takvu referencu, Aeroplan.

Pozdrav!

Nemsy_29

Hvala, nadam se da je tako. Ja sam vec dobrih 2 sata u potragama za referencama i nista narocito nisam nasao, a vidim da kolege bas i nisu voljne da pomognu. U polje mojih interesovanja se od sad ubacuju i propovi iz domace upotrebe i 1/48  :)

Manda

Boga mi u mom Aeroplanu pise da su oznake u cetiri pozicije, i ja isto radim tu maketu, (http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,11199.0.html) ali jos nisam nabavio nikakve oznake. Imam dosta dokumentacije i rado cu ti je poslati ali mi javi sta te konkretno zanima, kasnije cu ti spremiti tekstove iz Aeroplana, sad sam u poslu.

Sandman

Profil ovog aviona iz Aeroplana 2/90 - ipak ti trebaju chetiri rondele.

Manda

Evo ti ovde sam uploadovao par stvarcica koje ce ti biti od koristi, ako te jos nesto zanima javi se.
_http://www.megaupload.com/?d=E7Q5BI3U

Nemsy_29

Manda hvala puno ovo zlata vredi  :god

Goran A.

Quote from: Nemsy_29 on 02-03-2011, 17:20:32
Ja sam vec dobrih 2 sata u potragama za referencama i nista narocito nisam nasao, a vidim da kolege bas i nisu voljne da pomognu.

Ti prvi treba da trazis. Budi malo strpljiv, mozda su ljudi na poslu, spavaju, uce ili jednostavno nisu na mrezi. Nekada su se za takve reference trosili meseci pa i godine, tako da tih dva sata ne bi trebalo da predstavljaju neki problem. Sve o ovome imas na forumu, pricalo se o meserima sigurno.

Nemsy_29

Jadgkommando

Quote from: Manda on 02-03-2011, 17:30:20
Boga mi u mom Aeroplanu pise da su oznake u cetiri pozicije, i ja isto radim tu maketu.

Nije Aeroplan permutovao sam Francuski je casopis, Aprilski rat 1941 sa dosta fotografija.
Dve rondele tj jedna je skinuta/prefarbana barem tako izgleda  :think.  Ali nije osmica  :P
U pravu je Voja.

voja

Nemsy_29

Hteo bih da se zavhalim kolegi Aleksandru za ustupljene rondele  :)
Sutra idem po boje pa cu tamo negde utorak/sreda poceti da raduckam mesera, prvo da zavrsim MiG-21 i da se vratim Sabreu  :uaaa

Nemsy_29

Poceo sam sa radovima. Juce sam zavrsio kabinu i ofarbao otvore u rlm2 (neki moj miks, valjda je uspeo  :P). Kabinu nisam stigao da slikam jer sam je zavrsio kasno nocas a i mrzelo me je da podesavam svetlo. Maketa kao maketa mi se do sad savrseno uklopila i mislim da nece biti nekih problema u daljem sastavljanju. Malo sam doradjivao ove "bubrege" na krilima pored otvora za st trap(mada treba tu jos dosta rada da bi izgledalo lako na pravom). Generalno sam zadovoljan kvalitetom makete i mislim da bi ovo trebao da bude malo brzi projekat zbog lakoce sastavljanja.

Da ne tupim mnogo evo i slika  :)

Sandman

RLM02 mix ti je tu negde - mozda malo josh drapkaste nijanse mu nedostaje, ali generalno lichi.

Nego, da li je do slika ili shta vec, ali meni pojasevi na sedishtu deluju kao da su ofarbani u zutu boju?  :-\