Završena diorama rovovskog rata

Previous topic - Next topic

Emperor

Nemsy_29

Zanimljivo, bravo odlican posao  :)

Starac sa planine

Sad je mnogo bolje, ali moze jos :)

Jos malo sakrij podnozja vojnika i evo ti jedan link za reference

http://www.firstworldwar.com/photos/trenches2.htm

obrati paznju na sliku 29 - Barbed wire entanglements in front of German trenches at Loos

A i ovo je zgodno...

http://cs.finescale.com/FSMCS/forums/p/97217/951361.aspx
Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

Emperor

Evo dodao sam, mada nisam baš zadovoljan drvenu gradju koja podupire zemlju. Moglo je i bolje mnogo bolje... :pilot

pekar

A što nisi isekao osnovu ispod vojnika bilo bi još realnije ovako se vidi da na nečem stoje a nije zemlja. E sad ti vidi proceni . :caooo
IL-76

Emperor

Nema veze radiću ja još diorama. Imam četiri u lageru...

djos & filip

Lepo ovo ispade na kraju, mnogo bolje kad si zamaskirao podnozja ali kad ih potpuno sakrijes bice ono pravo.
Steta sto nisi slikao celu kompoziciju, vec samo delove diorame. Ajde uradi sliku cele diorame kako bi se stekao pravi utisak.

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

Emperor

Mene nešto ne fascinira valjda je to problem kod većine ljudi što nisu zadovoljni svojim sopstvenim čedom, ili je to bar moj slučaj..Ima još posla...

Starac sa planine

Normalno je i dobro da mislis da uvek moze bolje. Ne znam od cega si napravio dioramu, ali ako vojnike nisi zalepio uvek mozes da ih iskoristis za neku drugu. Nisi slikao iz daleka, tako da nemam opsti utisak. Ovako gledajuci, zica je relativno OK, ali ona gradja definitivno nije. Trebalo je da napravis neku vrstu drvene oplate, pa tek onda da postavljas na dioramu, a da zidove rovova izdubis ravno, tako da deluje da ih oplata podupire. Tezina zemlje nije tolika da bi se oplata iskrivila, ili izlomila. Za to je korisceno svasta, ispleteno pruce, daske, talasasti lim... Drugo, kada prikazuju rovovski rat obicno ga prikazuju po ravnicama, a ovo tvoje deluje prilicno "brdsko-planinsko"...
Takodje, iseci podnozja figurica, mnogo lakse ces ih postavljati na dioramu (komadi zice zabijeni u noge), a ako jednog dana pozelis da ih drzis na vitrini ili za neku igru, uvek mozes da napravis baze koje mnogo lepse i efektnije deluju nego fabricka postolja. 

Evo ti par primera...

http://peabody-here.blogspot.com/p/basing-how-to.html
http://plinthcountry.com/blog/

Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

bokaso 1

Postovanje kolega...... Veoma imresivan rad i solidno odradjeno........ Da te ne hvalim previse jer mi se rad svidja tebe bi sigurno zanimale sugestije ..........

Pored toga sto su ti kolege rekle ( da ne ponavljam) ispravio bih te za bodljikavu zicu..... Ona je drugacije stavljana ispred rovova...... Tako je stavljana na putevima ali je imala po sredini gredu koja je povezuje....... Naj cesce je zica stavljana oko armature ili koceva zabodenih u zemlju......I uvek je bila nekoliko redova koceva da je sto teze preci......

Samu zicu bih pokusao praviti od dve licnaste zice ( sto tanje sa nekog kalema ili namotaja, imas je tanku ko vlas kose.......) upleo nih je ko kanap a zatim prefarbao bojom metala...... Ako hoces jos detaljnije kako uplices tako ubacujes po sredini jos jednu tako da dobijes i bodlje....... (naravno ako imas zivaca.....) Ja sam na busilicu stavljao od zice savijen kao upitnik i za nju vezem 2 licnaste zice u upalim busilicu polako a druga dva kraja drzim u ruci..... Tako je naj brze.......

Daske si koliko vidim pravio od sibica sti nije toliko lose ali bi po meni realnije i lakse bilo da naberes travke pa kad se osuse one su ko male grebe razlicite debljine....... Tu su daske naj manje bile jednake....... Mozda bih mogao da radis pleteno pruce od slamcica i telefonske zice koju ofarbaj u boju drveta.......

Ubaci koje poseceno drvo (panj) ili razneseno, izgorelo....... Ubaci raznog djubreta kutija, tocak, kante, burici, dske, merdevine, dzakove sa peskom (od glinamola) da bi bilo sto realnije........

ovo su samo sugestije da poboljsas svoju dioramu....... :cheers

Emperor

Sorry Bokaso nemam više motivacije, čekam nešto drugo...Ova diorama vrlo verovatno neće ići na takmičenje...Otkrio sam da mi akrilne boje više odgovaraju od enamela jer bolje radim sa njima lakše čistim četkicu sa vodom...Ja sam od onih koji su brzopleti...Neznam kako se boduje na takmičenjima koji je kriterijum ali mi je buraz rekao da sam napravio jedna veliki propust...Vidiš tajna ove diorama je da je to daska za vrata od vitrine ili tako nešto... Rovovi su napravljeni tako da sam uzeo novine i napravio tlo a udubljena su normalna ploča(kao udubljenej kod kutije),zatim sam je prelio gipsom i par nedelja posipao peskom i lepio superlepkom slojeve peska...Koristio sam i farbu braon boje...Sada o propustu, nisam na jednoj ivici nalio dovoljno gipsa pa je ostao četvrtasti oblik ako shvataš šta pričam...Bilo kako bilo ako bi ova diorama bila izložena na takmičenju bila bi peta od osam njih zbog neisečenih postolja, loših žica i tog jednog detalja i ko zna koliko čega još....Zahvaljujem na komplimentima i smeštam te u svojih top ten savetnika na maketarskom...Bye :caooo

Hugo Sperle

Emperor

Mislim da sam pogrešio što nisam napravio bitku nego samo pozicioniranje u rovovima...