Fujimi Mazda RX-8 1/24

Previous topic - Next topic

Mit@_koRupCij@

Poceo sam novu maketu! Ovu maketu sam namenio mom drugu koji uskoro slavi 18 rodjendan, a pri tome mu je ovaj auto omiljeni.
Malo vise o maketi:
Fujimi u razmeri 1/24. Solidan kvalitet delova. Narucio je iz Britanije i za 7 dana je bila kod mene.

Moj glavni cilj ce biti diorama driftinga u krivini sa simulacijom dima od guma. Nesto slicno ovome:
Slika

Vuksha_Cage

Samo napred! :) Zelim ti za ovog lepotana mirnu ruku i dobar protok u airbrushu ;)
ne znam koliko si u automobilima, ali evo nekolko hintova, nadam se da ce ti koristiti :)
rec je o jednoj od obicnijih fujimijevih maketa, kazem obicnijih, jer nije nesto preterano detaljna, bez motora, nekih mehanizama, metalnog poda ili necega sto bi unelo zabavu.
ako sam dobro pronasao rec je o ovim delovima:
http://www.1999.co.jp/itbig04/10043800n.jpg
http://www.1999.co.jp/itbig04/10043800n2.jpg

moj predlog bi ti bio da pre farbanja ignorises upustvo odmah sastavih prednji i zadnji branik, ako mozes super lepkom(pricam iz iskustva sa fujimijevom formulom f248) ocistis linije od viska plastike jer obicno mogu da budu na coskovima i bocnim linijama, ne znam o ovom modelu tacno, jos uvek ih nemam sve,ali na ostalim je to potrebno odraditi :D

p.s. ako nije tajna, koliko je placena? :) kao imam malo automobila i formula, pa mi fali samo jos ovaj ;)

Uglavnom pratim ovo, ako mozes cesto izvestavaj, i ako te nesto bude bunilo, ti samo pitaj :)
Pozdrav,Marko.

Mit@_koRupCij@

Za maketu sam dao 26 funti na modelsforsale.uk . Kao sto ti kazes jedina mana je sto nema motor uradjen. Ostatka od izlivanja nema mnogo, i nije bilo problema sa njima. Dosta sam uradio na maketi. Ostaje samo spojler da sastavim i da ofarbam auto spolja.
Evo nekoliko slika:
Dodao sam roll cage jer se ipak radi o trkackoj verziji :D

Kao i nitro boce,

I merac pritiska u njima

I ponovo urezao linije na kocnicama posto su one originalne bile pogresne

(ne vidi se na ovoj slici lepo ali sta je tu je)

Jos nemam ideju kako bi farbao spolja pa ako neko ima neku ideju za eksterijer bilo bi ekstra.
:cheers

Mit@_koRupCij@

Dosta sam radio prosle nedelje oko farbanja. Evo dokle je stiglo...

Ostaju jos neki sitni detalji...
Pozdrav

flanker

Bravo caru-majstoru!!!
Jel postoji motor u njemu i može li hauba da se otvara?
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Mit@_koRupCij@

Nazalost nema ni motor ni hauba ne moze da se otvara. A i bice neka diorama driftinga tako da nema potrebe za tim :D

PELE

Vise gotivim RX-7, ali i ova je dobra!

Odlican posao za sada!  :cheers

Mit@_koRupCij@

Istina je da je RX-7 lepsa (barem po meni) od 8-ice. Prvo sam hteo da mu napravim Nissan GT-R, ali coveku je ovaj omiljeni auto.
Inace stigle su felne  :mjetal :mjetal :mjetal

Mit@_koRupCij@

99,9% zavrseno. Fali poklopac rezervoara i ram koji treba da narucim.

Sutra stizu nove slike ove su slikane nocu...
Pozz  :cheers

Profa

:bravo :bravo :bravo za dim driftovanja!
Boja isto lepo legla, kao i dekali, nema se osećaj plastičnosti (kao na mojem zadnjem radu :-\), sve u svemu vrlo lep rad...
Jedino ta podloga... mnogo je rupičast stiropor da bi imitirao asfalt :think
Bogu fala što sam Lala! :)

Ćomi

Meni se jako svidja ! Imam neku 205 ticu negde,kupio ja ko zna kada a evo do sada nikad nisam pozeleo da se njom bavim...
Ovo je super osvezavajuce ovde medju svim ovim blatnjavim sklopocijama...
Pozz
Comi
No signature.

Sandman

Odlichno docharan dim od spaljenih guma. Slazem se sa Profom oko podloge - malo je jacha "granulacija" asfalta, ali dobro.. za drugi put da znash ;)

Goran A.

Za asfalt mozes da iskoristis ofarbanu smirglu samo je dobro izlakiraj pa matiraj.

PELE

:bravo :bravo :bravo

Ajd sad 350Z u istom fazonu...  ;D

Mit@_koRupCij@

Hvala na pozitivnim komentarima! :D
Podloga jeste hrapava jer je boja malo "pojela" stiropor, a sad bas i ne bih da menjam sa smirglom jer je dim zalepljen za asfalt...
Inace ovo ce vrlo verovatno biti zadnja maketa automobila ili neceg tako slicnog. Ipak sam ja vise za avione :)
Pozdrav